Själsö hamn


Jag satt och betraktade den stora fågelfamiljen. Fick tyvärr inte riktigt till den perfekta skärpan på de små ungarna.

Rönnen hade börjat blomma. Detta var på Kristi himmelsfärds dag. Givetvis kunde vi inte låta bli att rulla ner till hamnen och fiskeläget efter den goda fikan på Själsö bageri (förra blogginlägget). Delen själ i namnet Själsö betyder säl.

Jag tog några riktigt fina porträttfoton som får förbli privata. För jag har inte frågat hästarna om de gick med på att vara med på min blogg. 😉

En av dem var extra törstig. Jag gillar hästar. Trots att jag aldrig ridit.

Själsö Hamnförening är en ideell förening som har som mål att arbeta för att området ska bevaras för framtida generationer.

Gamla kunskaper kan sitta djupt. ”Svartkämpe” sa Solveig som svar på min fråga. Sedan berättade hon om sommaren 1985 när hon pressade växter inför en tenta på Lärarhögskolan i Jönköping. Själv tog jag vägen till Kos den sommaren och en pressande sol.

Denna blomman spikar jag på två sekunder och minns två skilda episoder som både hör ihop och inte. Min pappa uppskattade inte att jag blåste mig runt i vår välskötta trädgård. Trettio år senare var det Jennifers och Lizettes pappa som inte uppskattade samma blåsande. Saker går igen och saker byter plats. När jag och grannbarnen lirade landhockey på gatan var bilarna störande matchmoment där målen skulle flyttas. När jag som artonåring körde bil på en gata … 🙂

Snart var det dags att köra iväg till Visby flygplats. Visst är det mycket roligare att hämta våra döttrar än att lämna dem. Men det allra viktigaste är att de har det bra. Imorgon kommer storasyster hit.

 

12 tankar på “Själsö hamn

 1. Så vackert och helt underbart! Roligt att få följa med på era turer runtom på vackra Gotland och Fårö! Tråkigt är det att du inte kan kommentera hos mig via bloggen! Har tittat igenom inställningarna och hittar inget konstigt! Hade du hamnat bland skräppost, så hade jag ju kunnat godkänna dig! Hjälper det om du prenumererar på min blogg? Kanske? Och man ska inte kommentera när man är inloggad på någon annans blogg, utan gå direkt till min blogg!
  Annars får du väl skicka en kommentar på min e-post! Jättetråkigt är det! Ge inte upp!
  Kram Nilla

  Gilla

  • Det har blivit ett favoritställe på den kusten. ❤

   Jag bestämde mig tidigt för att inte prenumerera på några bloggar. Det hade blivit tufft om jag fick "200" mail varje dag. 🙂 Det är även skönt att Ansiktsboken inte känner till min nya mailadress. Jag drunknade nästan i varje dags skörd när jag hade dagliga tävlingar där i november. Var rädd för att slänga något viktigt. (måste gå in på min gamla dator och kolla någon gång) Däremot har jag varit noga med att numrera och hålla reda på mina favoriter(bloggar) som numera heter Bokmärken i denna dator. Tyvärr fylldes den första med alla favoritställen som har med framför allt Gotland att göra. Har börjat gallra. Vissa uppgifter är inte lika relevanta längre. Jag går nästan alltid direkt till mina bokmärksbloggar och inte via andras bloggar. Men det är kanske läge att byta ut de som börjat krångla mot nya positioner. Det har jag automatiskt fått göra med de som börjat med nya bloggar. Tyvärr hamnar de då på mitt "andra ställe" och jag har en vana att börja på nummer ett när jag bloggvandrar. 🙂 Borde tänka på att börja segnälkab då och då. 😉

   Inte ge upp. 🙂 Varken om att blogga eller bara en sådan självklar sak som att kunna gå vanligt. Tänk vad vi små människor har mycket att vara tacksam för. Som vi lätt tar för givet.
   Kram Bobo

   Gilla

 2. Jag prenumererar inte heller och jag följer heller inte så många som du gör! 🙂 De jag tittar in hos ligger märkta som ”favoriter!” Har du prövat att logga in från en mobil istället till min blogg? Skulle Solveig kunna pröva? Tycker det är så konstigt att det inte fungerar när det hat gjort det förut?
  Ja, Bosse… det finns mycket att vara tacksam över, även om jag har haft en skitdag idag! 😦
  Imorgon är en annan dag! 🙂
  Kram Nilla

  Gilla

  • Jag har aldrig använt en mobil för att skriva en kommentar på bloggar eller något ord på Facebook. Det räcker med att trycka en bokstav i taget på mina SMS och ofta tvingas gå tillbaka för att jag träffar fel bokstav. Trots att jag har ”små fingrar” En viss skillnad med tanke på att jag skriver just nu med ”rätt fingersättning” och behöver inte titta på tangenterna – bara bildskärmen. Den senaste moderna tekniken har gjort mig ”handikappad”. Men inte på hemmaplan. 😀
   Jag bad S göra det och det gick bra för henne som du säkert kan läsa. .D När jag blir ensam senare (vi har besök) ska jag klura lite på det.
   De dagarna är inte kul. Allt kan falla snabbt. Hoppas du får en bättre dag redan idag. Livet är märkligt. På en sekund kan mycket ändras. Det hände det för mig när jag slog i en vägg med en tå. Vi var oroliga att det inte skulle bli någon examensresa till Uppsala. (S tror den är bruten men de gör bara något åt stortån) Men S var min sköterska varje morgon. Med ”skydd” var jag redan efter två dagar tillbaka och gick i ett underbart änge. Vi gick massor i Uppsala. Men i fredags . fem dagar efteråt gick det utför. Men jag skulle till solnedgången på kvällen som jag precis lagt in. Men oj vad ont det gjorde. Till slut även när jag inte gick. Svårt att traska ner till tandläkaren igår innanför muren. Ett steg i taget. Jag gick sämre än de handikappade grannarna som jag tyckt synd om många gånger. Bra att S fixade en tid igår em hos en trevlig och duktig distriktssköterska. Nu ska jag äta ”starkt” i tio dagar. Det känns redan bättre. Utan på ställen som jag egentligen inte borde ha ont i – orsak felbelastning. Imorgon vill jag åka på utflykt. Blåeld har visst ”aldrig” blommat så fint som denna säsong. Stod likadant om rosor i dagens tidning. Förra sommaren och massor av regn i maj i år är orsaken. Oj vad långt. Nu fika innan nästa sjukvårdsbesök. Imorgon är det nästa avdelning. Bra att ta allt på en gång. Sedan vill jag ha sommarlov från problem. Hoppas du får en och solig dag.
   Kram Bobo

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s