Den svarta brödbilen

Denna kategori kommer att handla om sådant som jag uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror jag betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.
Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar. Har du inte kommenterat på min blogg tidigare syns inte din kommentar förrän jag godkänt den.

För ca 5 år sedan gick jag, efter ett tips från min diabetessköterska, över till att satsa helt på att äta surdegsbröd. Syftet var att få ett jämnare blodsocker vid brödätandet. Snabbt blev det en god smaskig vana.

För mig är det vardagslyx att ha tillgång till gott bröd. Då får det kosta en extra slant. För numera äter jag bara högst 4 brödbitar om dagen. Hur ofta äter du bröd? Vad tycker du om surdegsbröd?

Denna tuffa svarta brödbil, modell Citroën HY från tidigt 1970-tal, står parkerad vid Östercentrum under fredagar 10-18 och lördagar 10-16, året om. Sommartid stannar den även vid Norderstrand och Burgsvik. Jag tror det finns två bilar till förfogande.

Mums för valnötsbröd med tranbär. Allt i utbudet är stenugnsbakat från vedeldad stenugn. ❤

Jag ser fram emot att Själsö Bageri öppnar för säsongen på hemmaplan, till påskhelgen. Du som läste mitt inlägg om Själsö fiskeläge vet lite om platsen norr om Visby.
Tänk att sitta där på klinten med utsikt över havet och fiskeläget. Mumsa på något gott och dricka varm eller kall dryck.
Det går tydligen både att sitta inne och ute. Som avslutning ta med sig hem en påse med något nybakat. Vardagslyx för mig. 😀

16 tankar på “Den svarta brödbilen

 1. Jag äter två Falu rågrut till frukost. På jobbet nåt annat bröd, då en skiva. Någon enstaka gång fralla till lunch. Surdegsbröd ännu mer sällan.
  Vardagslyx… tja, att kunna ta med en kopp kaffe och sätta sig i solen en stund är en sorts vardagslyx för mig. Att få rå om barnbarnen en stund. Der finns fler exempel, bara man tänker till. Att LEVA!

  Gilla

  • Jag slutade med knäckebröd när vi kom hit. Tidigare tog jag alltid ett till lunch och middag. Det öppnade paketet var därmed en aning segt efter några månader. 😦

   Det låter som riktigt vardagslyx. Jag tog fram balkongmöblerna igår och det blev årets första balkongfika. Att njuta av barnbarn låter dubbellyxigt. Tror det är viktigt att tänka till ibland. Helst när det är nerförsbacke och grått. Att leva är inte så dumt.

   Gilla

   • Visst blir knäcket segt, det märks inte minst i husvagnen!
    Sol idag, men tyvärr blåser det, så blir väl inget sitta ute idag heller 😉 Ser skönt ut från insidan iaf!

    Gilla

   • Här är också riktigt blåsigt. Men på de lokala nyheterna igår snackades det om morgonsnö på Gotland. Under min morgonpromenad med vinterjacka, mössa och vantar var det skönt med sol i ansiktet och medvind i ryggen. Under tillbakavägen hade jag skydd av husfasader.
    Från insidan kan det ofta se skönt ut.

    Gilla

 2. Ljust bröd går bort. Har aldrig gillat. Vi har ett ekologiskt surdegsbageri i närheten. Mums. Får vara värt några extra kronor. Gillar även tyskt bröd. Jag äter inte bröd varje dag, men kanske varannan. En delikatess med en god vällagrad Grevé på eller salami.

  Nu är det slut på Vinterstudion. Både vemodigt och lite skönt. Nu väntar sommarsäsong med fri idrott t.ex. Kul det också!

  Gilla

  • Det låter som du lever nyttigt. Tyskt och österrikiskt bröd är supergott.

   Samma känslor här – som varje år. Vilken framgångsrik säsong på damsidan. Helt otroligt hur fort det gått för vissa. Kanske blir det ett bakslag för några tjejer redan nästa säsong. Medan andra fortsätter att ta steg framåt. Det är är ett mellanår utan OS och VM och därmed möjligt att testa olika saker.

   Gilla

 3. Tycker också om surdegsbröd och det köper lilla gubben ibland till helgen. Knäckebröd är gott till vissa maträtter. Annars försöker jag hålla nere konsumtionen av bröd, märker att magen ”jäser” om jag äter för mycket veteprodukter. Dessutom är jag galen i all ost, så…. det finns en anledning till att låta bli!
  Vardagslyx är för mig numera att jag ”äger min tid!” Det är så skönt att få bestämma helt och hållet vad jag vill göra. Det mesta som står i min kalender är sådant som jag vill göra! 🙂
  Måndagskram Nilla

  Gilla

  • Jag har också begränsat det väldigt mycket de sista åren.

   Ingen dålig vardagslyx du väljer ut. En skön känsla att själv råda över tiden och aktiviteter. Men det gäller att kroppen vill hänga med på det mesta. 😉
   Blåsiga tisdagskramar Bobo

   Gilla

 4. Finns inte så mycket att välja på i brödväg. Har två olika som jag brukar köpa. Äter en skiva till frukost och ibland en till kvällen.
  Vardagslyx är fika på altanen när solen lyser.
  Kramar

  Gilla

 5. En brödbil – vilken kul idé. Jag älskar äta bröd. Knäckebröd är ett av mina favoriter men surdegsbröd är också gott. Tyvärr har jag hittills inte lyckats övertyga bagaren till att pröva med surdegsbröd. (Jag ska inte gnälla Freds bröd smakar gott 🙂 ). Kram Anne

  Gilla

 6. Själv försöker jag också låta bli bröd och trots att mitt favoritbröd är chiabatta så äter jag en brödbit om dagen av ett mycket torrt fullkornsbröd. Det är på morgonen och då är det som om man fått i sig sågspån, alltså inge speciellt gott man helt OK ändå!
  KRAM/Susie

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s