Här lockar alltid ett fönsterbord

2-3 gånger i månaden uppsöker jag Almedalens bibliotek. När jag befinner mig på tredje våningen händer det att jag ser ner mot Almedalens café. Upptäcker jag då ett ledigt fönsterbord…

…kan min ”fika-tarm” signalera till mig att snabbt ta de två trapporna ner och helst inte ramla. 😉

Ibland har jag tur. Andra gånger är alla fönsterplatser upptagna. Ibland alla andra platser också. Det var det exempelvis igår när vi hämtade en stor hög beställda böcker. Undra hur det är senare till våren.
Som du förstår är bilderna tagna från olika tillfällen. Vad säger du om utsikten? Inte illa för en grå vinterdag.

Vid detta tillfälle är vintersolen på vackert besök.

Mannen i Almedalen tycks mata fåglarna i luften. Undra vad ”fågelmannen” bjuder på? Är sonen bakom hans rygg impad, lite skrajsen, vill försöka själv?
För mig fick det en gång bli sista bordet i mitten. Valet var akut. Morotskakan och Latten behövdes för att höja det allt för låga blodsockret efter en lång vinterpromenad i en kuperad miljö.
Solveigs kaffe kom inte med på fotot. Inte heller att jag tog ett bett från hennes goda… 😉 Tänk att det finns fördelar mitt i det sorgliga. 😀
Önskar dig läsare en fin start på veckan. Nästa gång ska jag visa upp foton från Almedalen. En mycket vacker park.

Detta var femte fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Fem pärlor med det ”lilla extra”. ❤

27 tankar på “Här lockar alltid ett fönsterbord

   • Njae, du är ju gotlänning nu så då måste du veta att källingar är samma som kärringar, fast mycket, mycket snällare! Och visserligen har jag vi två olika tillfällen varit med i styrelsen på Trädgådrsamatörerna, men att vara ordförande (som i och för sig nog är den bästa och lättaste positionen. om man som mig gillar att berstämma vad andra ska göra *fniss*) skulle jag aldrig kunna bli.
    KRAM/Susie

    Gilla

   • Ja ja. Det var ju nästan ”rättgissat”. 😉 En drös av ”något”. Bra att dessa källingar är mycket, mycket snällare. 🙂 Jag tror jag kör vidare med min halländska. Det funkar … ibland. 😉
    Vid nästa omröstning vid årsstämman lägger du in charmoffensiven. Självklart ska du ha den positionen. Tredje gången gillt. Om jag får bestämma. 😉
    Kram Bosse Bus

    Gilla

 1. Almedalens bibliotek och kafeterian där är jättetrevlig. Dit går jag ofta när jag är i stan och botaniserar i Almedalen och Botaniska trädgården och nu i slutet av månaden har Italiens Vänner Gotland sin Primavera Italiana a Visby just där.
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • Jag tycker om att komma in i deras lokaler. Mycket trivsamt. Ibland sitter jag en lång stund och njuter i en fåtölj med utsikt eller leta efter något. S ska ofta ha litteratur till sina elever. Byggnaden ligger verkligen bra till.
   Då har du något trevligt att se fram emot om några veckor.
   Kram Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Så fint! Vilka fönster!!! Det verkar vara ett perfekt läge oavsett väder och årstid. Härligt att hitta en sådan plats, du bör kunna hitta lite inspiration där också 🙂

  Gilla

  • Där fångade du något viktigt. Helt rätt. Jag får många idéer bara genom att ”studera” allt som rör sig och det som är vackert. Syftar såklart på grönskan som snart är på G. 😉 Är rädd för att fönsterplatserna alltid är upptagna senare på våren. Idag fick vi bra platser på Fiket. Första gången vi var där i år.

   Häftigt väder. Ösregn. Sol en stund senare. Nästan snö nästa ”stund”.

   Gillad av 1 person

 3. Det caféet! Dit vill jag också. Fönster ut mot världen.
  Veckan har börjat bra. Ingen sol tyvärr. Mest regn och blåst.
  Och skidskytte slut. Det var många både ups and downs. Spännande iaf. Att darra på manschetten händer alla. Även de som är bäst.
  Hoppas du också får en fin start på veckan!

  Gilla

  • Där kunde vi suttit och ”utmanat” varandra med att skriva korta noveller. 🙂

   Här svänger vädret nästan varje halvtimme.

   Mycket dramatik genom tävlingarna. Sådant gillar jag. Vilken charm i skidskytte. Tänker på hur ställningen såg ut inför fjärde och sista skjutningen i herrarnas masstart. Kan det bli mer spännande? Hoppas grannbyarna i norra Italien ställer till med stor fest när vinnarna kommer hem nästa vecka.
   Det finns mycket att lära av misstag i ”akuta” lägen som de kan ha nytta av i framtiden.
   En vecka kvar med WC. Läste att Fredrik Lindström lägger bössan på hyllan. Undra hur Kalla tänker. Dras hon med av alla yngre talanger?

   Gilla

   • Det hade varit kul att sitta där och skriva!

    Skidskytte är nog antagligen den mest spännande sporten! Det kan hända så mycket under vägen. Ibland vågar jag inte titta när det ska skjutas. Jag hade ALDRIG klarat den pressen själv.

    I GP i morse stod det att Kalla funderar och att Johaug kommer att försöka övertala henne att fortsätta även nästa säsong.

    Han är bra, Fredrik L, men har väl egentligen aldrig haft den ”killerinstinct” som behövs för att vara en vinnare. För mig är han en sympatisk, lugn men en aning för lugn kille.

    Gilla

   • Therese motstånd tror jag kommer från hungriga yngre svenska töser redan om två säsonger.
    Instämmer i din ”Fredrikanalys”. Han hade ”otur” att vara nummer tre när Bergman och Ferry höll på. OS-stafetten förra året måste han vara riktigt nöjd med. Trist att han råkade ut för körtelfeber. Han fick aldrig en chans att avsluta på sitt bästa sätt i detta hemma-VM. Det gick bättre för en viss virrig charmig vitryska när hon kom tillbaks från samma lömska sjukdom. Dessutom nybliven mor. Nu gick tankarna till Robin Söderling. Synd om killen. När han var så himla bra just då. Han kunde nått förstaplatsen inom en snar framtid. Livet är tufft. Det vet jag av egen erfarenhet.

    Gilla

  • Där är en perfekt plats för att både njuta och titta på lite av varje. 🙂

   Röntgade båda händerna nyss. Det gick snabbt. Mycket trevlig man. Läkaren hör av sig om någon vecka. Annars får jag stöta på. Jag borde försökt löst problemet snabbare – innan det gått så här långt. Inte lätt att vara nyinflyttad och inte känna till ex. läkare som kan tänka sig att ge spruta C. 😉 Nu har jag lagt bollen hos andra vilket känns sådär. Det finns mycket att fundera på som jag inte skriver något om här offentligt. 🙂
   Kram Bosse

   Gillad av 1 person

 4. Ja, verkligen ett bra läge för ett bibliotek med dito café! Förstår att du vill ha fönsterbord, kaffe och god kaka! 🙂 Obs… Jag ska inte skvallra till Solveig att smakade på hennes kaka! 😉
  Vackert att betrakta årstiderna här inifrån genom de stora fönstren. Tänk så viktigt det är med ljus!
  Måndagskram, Nilla

  Gilla

  • En perfekt kombination. Både för själen, hjärnan, hjärtat och magen.
   Bra att jag kan lita på dig Nilla. 😉
   Utan ljus skulle vi små människor inte överleva. De flesta av oss har sin/sina favoritårstid/tider. Bäst måste de människor ha som uppskattar ALLA årstiderna lika mycket. Jag försöker tänka så, men har med åren fått alltmer svårt med mörkret. Min syssla med korsordstävlingen, som jag haft i sex år i november, har gjort att just den månaden numera går fortast av de tolv. Den springer nästan iväg.
   Om två dagar är det Vårdagjämningen. Sedan tar ljuset över makten. Gött.
   Kram Bobo

   Gilla

 5. Fikat ser gott ut, pax för cheesecake med kaffe, Ser ut som en sån ,-)
  Fönsterbord väljer jag också, bra att ha uppsikt från tredje våningen, sen rusa ner ,-))
  Alltid en skön känsla med en ny omgång böcker!
  HA det jättefint, lite mer snö här. Men snart måste det ju våras ,-)
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

  • Då håller jag en plats till dig. Ska jag lägga ut häftstift? 😉
   Det är något visst att komma hem med en ”hög” böcker från bibblan. Sedan hitta ett guldkorn och sedan gör det inget att det ösregnar och blåser storm utanför. Jag befinner mig någon helt annanstans.
   Tror den kommer snart
   Kram Bosse

   Gilla

 6. Härlig utsikt. Kan väl förstå varför du vill sitta vid ett fönsterbord i detta café.
  Vi har också ett café i anslutning till ”vårt” bibliotek, men den utsikten är inte mycket att fröjdas över.
  Nej, fina vyer ska det vara med natur och rörelser, då mår vi bra, i alla fall vi som gärna vill fantisera och drömma oss bort, kanske. Eller helt enkelt titta ut och spinna vidare på det som utspelar sig framför ögonen.
  Att se solen på dina bilder är också fint.
  Kram och ha det bra.

  Gilla

 7. Pingback: Lätt att ta för givet | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s