Då gör vi det också

Jag har nämnt den inspirerande boken ”Gotländska fiskelägen och strandbodar” tidigare. Redan på sidorna 10-11 finns Brucebo med. Författarna & fotograferna Agneta Larsson och hennes pappa Lennart Nilsson hade där med fyra foton. En gång i början av våren, när jag stod längst ut på piren i Själsö och spanade över havet, fiskehamnen och annat vilsamt, dröjde blicken kvar vid ett hus vid tallskogskanten. Skulle det kunna vara fiskeläget i Brucebo? Avståndet var långt och endast en lite bit av byggnaden syntes.

Två gånger har vi tagit oss nerför branten från fornborgen och höjden med vårens blåsippor. Då har vi befunnit oss ganska nära denna plats. Men eftersom målet låg dolt när vi började se havet tog annat mysigt över tankarna. Undra om det en gång, långt tillbaka i tiden, fanns flera bodar här? Var Brucebofiskarna i så fall bittra konkurrenter till fiskarna i Själsö? Min fantasi seglade iväg till ”radiobåtar” på sjön. En blöt motsvarighet till de mer begränsade radiobilarna på tivoli.

Båt i vila. Vi två små människor är också just nu i extra behov av vila och eftertänksamhet. Det är så många olika sorters vindar & tankar som vi inte har helt kontroll över. Fast vi inte är ute på ett stormigt hav, behöver varken rensa fisk eller nät. Livet känns ibland som ett stort pussel, Ibland för stort. Jag är förtjust i att lägga pussel. Det kan sysselsätta mig många regniga, stormiga, mörka höstdagar. Men jag har krav. Vill gärna börja i rätt ordning med bitarna. Oftast ramen först. Givetvis vill jag att alla bitar finns i påsen. Grundkravet och skälet till att jag sällan köper begagnade pussel.
Vi har tillsammans hittat intressanta bitar som är trevliga att se på, var och en på sitt sätt. Ändå är det ramen som fattas. Kanske dyker den upp på den underbara plats, som vi inom en snar tid ska vila våra trötta kroppar på. Andas havsluft. Hoppas den gula lampan där uppe är med på noterna och lyser extra starkt på den viktiga första pusselbiten, Sedan är det helt okej om vi bjuds på bitar som fiskelägen, exotiska blommor, vackra gotlandsvägar, god mat och mycket annat som sätter färg på vardagen.
Jag svarar med en symbol på eventuella kommentarer. Var rädda om er och andra medmänniskor.
Kram från en man med stor kärlek till öar. ❤

22 tankar på “Då gör vi det också

 1. Tack för denna härliga promenad och det lilla huset är fint. Det är så spännande att följa med på era promenader. Numera blir det en runda i närområdet då värken är sämre och måste ja rollatorn med.
  Kramar från oss

  Gilla

 2. Det är verkligen något speciellt med det lilla huset. Och namnet, Brucebo, tycker nästan att det låter som hämtat ur en saga.
  Jag hoppas det blir en fin och vilsam vistelse för er inom den snara framtiden. Och att den gula lampan kommer att lysa på er och att ni kan njuta av allt det goda som finns på er fina ö.
  En riktigt fin helg till er ❤

  Kram från en Kringelstad där solen skiner men vinden är kall

  Gilla

 3. Så fint huset är och ännu en liten oas, i alla fall i våra tider. Mycket var dock annorlunda förr och det som vi finner charmigt och idylliskt stod ofta för armod.
  Ja, nog är livet ett pussel och alla bitar är inte enkla. Apropå pussel så föredrar jag nya men uppfödaren och jag lånar av varandra vilket är smidigt och bra. Självklart börjar man alltid med ramen 😀
  Det låter som om en behaglig vistelse väntar på er.

  Kram och god fredag!

  Gilla

 4. Så fint från början till slut.Gillar alla foton och den stämning som ni lyckas återge!
  Ha en fin helg!
  Kram från Funchal

  Gilla

 5. Så poetiskt och fint du skrev den här gången. Förstår att ditt landskap bjuder på mycket äventyr och tankar från förr. Förstår att du älskar öar när du bor på den vackraste och mest spännande. Och vår har ni också medan snön ligger tjock och hemsk här uppe hos mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s