Prima gård

En av de soliga påskdagarna for vi norrut. Efter att ha letat upp och fotograferat några fornminnen fortsatte vi upp till Bunge. Strax innan kyrkan svängde vi av mot Prima gård.
”Prima gård är en kalkstensgård med anor från 1600-talet” läser jag på primagard.se
Där berättar Emma och Martin om hur allting började och hur verksamheten vuxit under åren som gått. Nytt för i år är att det finns möjlighet att bo i en nyrenoverad flygelbyggnad.

Vi stannade till en stund för att bestämma oss för vilket håll vi skulle gå åt. Det finns mycket att titta på och njuta av. Alla sinnen får jobba på högtryck.

Bra med vägledning för den som blir villrådig…

Hållbart, miljövänligt, ekologiskt och närproducerat är ord som tilltalar mig.

Både Bosse och jag är svaga för detaljer. Gammalt och nytt som kombinerats på väl genomtänkta sätt.

Det fina vädret gjorde att alla mat- och fikagäster valt att sitta utomhus. Bra för oss som kunde gå runt utan att störa någon.

Ett gammalt lammhus har blivit en keramikverkstad. Här skapar Emma keramik; koppar, skålar och fat m.m. Hon har utvecklat en egen metod och använder ekologiska jordpigment och giftfria glasyrer – allt för att undvika farliga ämnen. Så bra!

Det finns en historia bakom det mesta som serveras eller säljs på Prima gård, så även kring kaffet. Kaffebönorna (handplockade, ekologiska, odlade av kvinnor) rostas på gården. Påsarna är illustrerade av konstnär Anette Floss. 20 kr/såld påse skänks till jämställdhetsorganisationer.

För den som vill veta mer om Prima gård rekommenderas att läsa vidare på hemsidan eller varför inte göra ett eget besök om du är på Gotland i sommar?

13 tankar på “Prima gård

  • Fast du har ju mängder av vackra blommor att njuta av i Funchal. Vill minnas att jag stod en lång stund, när jag var där, under ett Mimosaträd och bara njöt. Önskar dig en fin söndag! Kram Solveig

   Gilla

 1. Vilket mysigt och trevligt utflyktsmål. Dit hade jag gärna åkt när vi kommer till Gotland. Frågan är bara när… Konceptet kring kaffet tycker jag är mycket bra så även en inbiten tedrickare hade nog slagit till.

  Kram och god söndag till er båda!

  Gillad av 1 person

  • Tror säkert att det är ett mycket välbesökt ställe på sommaren. Går att kombinera med en resa till Fårö eftersom det ligger åt samma håll. Önskar dig en fin fortsättning på söndagen. Hoppas att solen lyser hos er också! Kram Solveig

   Gilla

 2. Vilket härligt ställe! Där skulle jag gärna gått runt och botaniserat. Jag har avnjutit alla bilder med glädje. Speciellt roligt var det att läsa om kaffet.

  Kram och fin måndag kväll!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s