På promenad i Linnés fotspår; Del 2

Jag hade svårt att slita mig från blåsipporna… Bara en till… (Av erfarenhet vet jag att även om jag knäpper många bilder, så hamnar en hel del av dem i papperskorgen när jag kommit hem.)

Den här skilde sig från mängden. Både i fråga om färg och form. Fram med kameran igen.

Vi passerade ännu en bro och insåg att vi började bli fikasugna. Dags att plocka fram det medtagna fikat. I en liten solig glänta smakade det bra med kaffe, te och gott tilltugg.
”Det här är livskvalité!” sa Bosse. Jag kunde inte ha sagt det bättre själv.

Den här gången valde vi att gå över bron och sedan vända tillbaka på andra sidan. Det kändes som en lagom lång promenad denna soliga påskafton. För den som vill gå betydligt längre är det bara att fortsätta rakt fram.

Jag vet att vi alla är olika, att vi inte tänker och tycker likadant och att ingen ska bestämma över vad någon annan ska tycka. Men, ibland undrar jag om inte alla människor skulle må bra av att tillbringa mer tid i naturen. Om det inte är läkande för oss människor att sitta i en solig glänta och njuta, med alla sinnen, för en stund. Tänk att det dessutom är alldeles gratis! (I dessa tider när vi så ofta pratar om hur dyrt allt blivit.)

Ibland skapar naturen sina egna broar. Förhoppningsvis är det ingen som försöker sig på att ta den här vägen.

Här och var längs stigen finns intressanta skyltar för den som vill veta mer om hur det varit förr kring Närsån. Det finns också skyltar med information om ett femtiotal växter som man kan upptäcka här.

Ingen risk att gå vilse. Kyrktornet ledde oss tillbaka igen.

Vilken fin påskaftonspromenad! Tusen tack till Närs hembygdsförening för att ni iordningställt denna fina natur- och kulturstig i Linnés fotspår.

15 tankar på “På promenad i Linnés fotspår; Del 2

 1. Blåsippor är fina. I veckan har min badkompis lovat mig att vi ska gräva upp en plätt vid hennes pappas hus. Det ska säljas och där kryllar tydligen av blåsippor.
  Fin utflykt i strålande väder, ser det ut som att ni hade!

  Gillad av 1 person

 2. Tack, Bosse! En så skön promenad. Och jag kan helt klart instämma i att det vore skönt att spendera tid i naturen. Just nu har jag ju inte riktigt kunnat det så jag gläds av att du tar mig med ut. Har ännu inte sett några blåsippor men kanske får jag syn på dem idag.Tills dess gläds jag åt dina vackra blåsippor och andra bilder.
  Önskar dig fortsatt fina dagar.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Hoppas att du blir bättre och bättre så att du kan komma ut allt mer. Blåsippor blir man glad åt. De är verkligen vackra där de lyser upp den mörka marken. Ha´ en fin söndag! Kram Solveig

   Gilla

 3. Igår fick jag äntligen se årets första blåsippor. Dom var inte stora och dolde sig i fjolårsgräset men dom fanns där. Och visst är det svårt att slita sig från dom … man får ju hela tiden se en ny … som inte ser ut som de andra. Den lite ovanliga du hittade var fin.
  Livskvalité är det bara att få se era promenadbilder. Men visst skulle nog alla må bra av att vara mer i naturen, förutsatt att man har möjlighet att ta sig ut.
  Nu är det tisdag och än så länge skiner solen.

  Kram och fin tisdag till er!

  Gillad av 1 person

  • Här på Gotland lyser det helt blått på sina ställen. Har aldrig tidigare sett så många blåsippor trots att jag är uppvuxen i Västergötland där det var gott om dem när jag var barn. Vi hoppas på många sköna vårdagar framöver och många livskvalité-stunder ute i naturen. Ha´ en fin söndag! Kram Solveig

   Gilla

 4. Jag tänker som så att det är bättre att ta för många bilder än för få 😉 Visst borde alla vara ute mer i naturen. Jag har ändå en känsla av att det ökade i samband med pandemin. Vore en god bieffekt om det höll i sig! Som hundägare kommer man alltid ut vilket är ännu en bonus!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • ”Inget ont som inte har något gott med sig”. Vi får hoppas att de hemska pandemiåren, som vi förhoppningsvis inte ska behöva uppleva igen, åtminstone gjorde att några fick upp ögonen för hur bra man mår när man är utomhus. Kram Solveig

   Gilla

  • Hoppas att du återhämtar dig undan för undan så att du kan komma ut i dina fina trädgård och njuta av alla dina blommor. Kram Solveig

   Gilla

  • Jag tror att alla skulle må bra av att vara mer i naturen. Lugnet, stillheten, fågelsången, vatten som porlar, doften av skog… Det finns många bra anledningar! Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s