På promenad i Linnés fotspår; Del 1

Efter en alltigenom grå långfredag såg vi fram emot påskaftonen. Med hjälp av Bosses väder-app hade vi sett att det fanns chanser till sol då även på Gotlands östra sida. Våra planer var att åka till När, parkera vid sockenmagasinet och vandra längs med Närsån.

Den första bron vi skulle gå över heter Prästbron. Vi läste på en skylt att den fått sitt namn eftersom den går över marker som tillhört Prästgården och som än idag tillhör Svenska Kyrkan.

Bosse hade som vanligt läst på innan vi gav oss iväg och därför visste vi att det är Närs Hembygdsförening som ställt iordning denna fina natur- och kulturstig längs Närsån.

Vattnet porlade fram i ån. Fåglarna höll vårkonsert och solen värmde skönt.

Söndagen den 5 juli 1741 hade När fint besök av självaste Carl von Linné. Nu fick vi möjlighet att gå i hans fotspår. Tänk att det gått nästan 300 år sedan dess. Vår fantasi vaknade genast till liv. Hur såg det ut här när Carl von Linné besökte platsen?

Ljudet av vatten som porlar fram är vilsamt på något sätt. Eftersom gräset fortfarande inte återhämtat sig efter vintern och börjat växa var det lätt att ta sig fram.

Den som är extra uppmärksam ser att vi inte kommit så långt på vår promenad. Det här är ännu en bild på Prästbron.

Vi var ganska tungt lastade med kameror, stativ och fikakorg (som istället för fikakorg blev en fikaryggsäck den här gången).

Och så dök de äntligen upp. De små blommande skönheterna som helt klart är mina absoluta favoriter.

Vita, blå, rosa eller lila spelar ingen roll. Blåsippor heter de och de är och förblir små underverk där de lyser upp den för övrigt ganska brunmurriga marken.

Den här skalbaggen råkade gå förbi och den hade inte lika bråttom som sina två kompisar. Därför fick den också komma med på bild.

Eftersom vi hade två kameror med oss blev det fler bilder än vanligt… Fortsättning följer…

12 tankar på “På promenad i Linnés fotspår; Del 1

 1. Vädret tog sig verkligen i går och det blev en fin och solig dag. Sådana dagar får man ta tillvara på och nog var det perfekt väder för en vandring och picknick. Härliga vårbilder från den första etappen.

  Önskar en god söndagskväll nu!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Det var så skönt i solen under vår promenad. Helt tvärtemot var det idag. Önskade så att jag tagit både vinterjacka och vantar. Dagens sol lyser också från en klarblå himmel, men vinden är bitande kall… Brrr…. Kram!

   Gilla

 2. Vädret så underbart ! Att gå runt o upptäcka de små vårblommorna är en härlig känsla .
  Många fåglar vid havet . Solen skiner men vinden är lite kall .
  Som jag njuter av denna årstid .
  Hoppas att ni haft det bra under påsken . ?
  Sill o ägg mums så gott !
  Fortsatt glad påsk till er !🐣🐥🐣🥰

  Gillad av 1 person

  • Så fort ett påsklov tar slut. Jag har varit ledig i nio dagar, men imorgon är det dags att starta upp igen. Det har varit en fin påskvecka! Önskar dig en skön fortsättning på söndagen! /Solveig

   Gilla

 3. Igår var det fantastiskt väder. Lika fint idag, men inte riktigt lika varmt. Fredagen var grå och kall. Så synd när Sonen med familj var här.
  Så fina sippor. Fikaryggsäck är lättare att hantera än korg.
  Önskar er en fortsatt trevlig påsk 🐣

  Gillad av 1 person

  • Tänk så fort påskdagarna och dagarna därefter har gått. Jag försöker alltid att ”hålla i” dagarna när jag är ledig, men de har en viss förmåga att smita iväg ändå. Nu ser vi fram emot många, långa vårdagar med sol och värme.

   Gillad av 1 person

  • Allt som har med datorer att göra (eller teknik överhuvudtaget) har en viss förmåga att strula ibland. Blir lika frustrerad varje gång. Låter härligt med trädgårdsarbete! Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s