Rackarbacken; akt 8

Gotlanduppochner har under fyra år åkt runt och besökt alla Gotlands medeltida kyrkor. Nu är det dags för vår sextionde kategori som kommer att bli en fotokategori med få ord.
Välkommen med på våra promenader bland de mysiga gränderna innanför muren.
Vi svarar på kommentarer med en symbol.

Fotnot:
Har du myror i underbenen eller vill kombinera motion med vacker utsikt ska du ta några rundor i Rackarbacken. Rackarens hus finns inte längre kvar. På denna gröna plätt (Nattmannens tomt) finns inget hus alls. Förr var denna del av Visby ett omtalat slumområde. Tryck gärna på denna länk och läs lite om den mångsidiga mannen Jacob Tingstedt, som verkligen lyckades ”vända på skutan”. Dessutom får du en dos av ljusare årstidsfoton. https://gotlanduppochner.com/2020/05/26/rackabackens-okanda-yrken/

8 tankar på “Rackarbacken; akt 8

  1. Rackarns så halt det ser ut i den trappan. Jag har nu klickat och läst, förstår inte varför jag inte läst det inlägget förut … hm. Intressant var det i varje fall. Mycket! Men hu … han hade mycket obehagligheter för sig … och så blev han till slut polis! Det var den ena obehagligheten efter den andra på den prislistan. Jag kan konstatera att det var definitivt inte bättre förr … i varje fall inte vid Rackarbacken.

    Kram

    Gilla

  2. Du milde tid, vilken arbetsbeskrivning rackaren hade. Allt var inte bättre förr och jag kan tänka mig att Rackarbacken inte var det mest populära området i staden. Så skönt i alla fall att det kan ändras till det bättre.

    Kram och god måndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s