Rackarbacken och Norderport

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen och tar en bild varje gång.

Vår

Sommar

Höst

Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Mina tankar gled iväg åt det personliga hållet. Minns första gången som jag stötte på Rackarbacken. Det var en riktig varm semesterdag på Gotland med massor av turister. Givetvis hade vi uppförsbacke. 😉 Jag tog små klunkar av min ramlösa för att drycken skulle räcka hela vägen upp.
När jag tänker på vinterbilden inser jag att det är enda gången som jag gått nerför hela backen. Tur jag hade Solveigs hand att hålla i. Lurigt halt.
Minns när jag stod här ensam och väntade på att det skulle dyka upp en bil vid Norderport. Tror jag missade minst fem fordon eftersom jag tittade åt andra håll när det inte hände något i trafiken. Sikten var nästan noll åt båda hållen. Det handlade om att trycka i exakt rätt läge och helst få med en skaplig skärpa.
Vanligaste transportsättet för oss i denna zon är definitivt cykel. Då syftar jag på platsen för fotograferandet. Vilken lyx vi har som når muren inom fem minuter. Det tar lite längre tid hemåt.

15 tankar på “Rackarbacken och Norderport

 1. Våren är alltid min favorit…
  Flaggan halad på varannan bild, flaggstången på andra sida av lyktan på vårbilden och helt borta på höstbilden! Vilken
  oordning, rena flaggstångsanarkin!

  Gilla

   • 😊 Roligt att du tycker jag är ett finbesök …
    Vi hoppas verkligen på att få till ett Gotlandsbesök snart igen. I sommar har det gått 5 år sedan sist 😳

    Tyvärr har de ändrat tillgången till de boenden vi vill ha genom mitt arbete. Förut gick det på någon slags turordning, för rättvisans skull. Nu har de ändrat till lottdragning 🙁
    Men på något sätt ska vi väl få till det med tiden.
    Kramis

    Gilla

  • Hade vi inte varit så fega/försiktiga av oss skulle vi åkt iväg till väldigt många lämpliga platser till denna kategori. Allt faller på vinterbilden. De saltar inte på Gotland (med två undantag i centrum. Långtradarna som kommer från färjorna måste kunna ta sig upp och backen till sjukhuset behöver vara säker)
   Nu längtar vi till våren och blåsipporna.
   Tack ska du.
   Bossekram tillbaka

   Gilla

 2. Det blev två favorit bilder oss mig vår och vinter. Den finaste porten man kan åka bli igenom enligt mitt tycke. Den där backen känns i benen…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s