Decembermorgon i Almedalen

Det går inte att komma ifrån att snö lyser upp vintern och tillvaron blir ljusare. Vi passade på att ge oss ut och fotografera i december när tillfällena fanns. Mina händer njöt i de varma vantarna och jag överlät mer än gärna knäppandet till Solveig.

Sedan en tid tillbaka är det barmark som gäller i vår hemtrakt. Om inte alla regndroppar ska räknas. 😉
Vi önskar alla bloggbesökare en god början på 2023.

18 tankar på “Decembermorgon i Almedalen

 1. Ljust ja, men för oss sydlänningar ska vintern vara mörk och grå, vet du väl😇😂
  Förra veckan tömde jag regnmätaren dagligen. Som det regnat!!!! Bra för grundvattnet.
  God fortsättning!

  Gilla

 2. Vilka vackra vinterbilder! Så fint det är med de röda, lysande … hm, näckrosorna kanske? Bild nummer två är så vackert komponerad, som en tavla!

  Visst är det bra att kunna fånga vackra dagar med kameran. Nu är det samma läge här, en grå filt vilar över Kringelstaden och regn kommer ner också. Är nog någon som vrider ur filten så det kommer vatten ur den ibland. Ibland ruggar dom upp filten så den blir luddig och då ser vi det som dimma 🙂

  Och här önskas också en god fortsättning på 2023!

  Kram

  Gilla

 3. Nog lyser snön upp allt och bilderna är så fina. Dock är det gråväder här sedan flera veckor tillbaka så den skånska vintern överraskar inte.
  Önskar er en god fortsättning på 2023!

  Kram

  Gilla

 4. Visst är det vackert med snön men tyvärr sällsynt. Det var fin i början på december sen kom regnet och idag är det 6 + och det har regnat hela dagen.
  Önskar god fortsättning på 2023

  Gilla

 5. Ser ju ut som lite snö hos er. Här har vi snö så man kan spy åt det. Blötsnö som inte går att skotta med snöslunga och tungt som sjutton när man måste skotta för hand.
  I morse var det över 20 grader kallt istället men frampå dagen blev det 11 grader kallt och började snöa igen. Att det blir vitare och ljusare hjälper ju inte ett dugg mitt humör är svart som natten och solen kommer sällan upp över trätopparna den här tiden. Önskar dig ett gott nytt år och snart är väl vintern slut hos er och här får man räkna med flera månaders elände innan något grönt strå syns

  Gilla

  • Det var några veckor sedan korten togs. Därefter har det varit barmark, grått, regnigt och blåsigt. Ändå vill jag inte byta med dig. Jag fryser nästan av att läsa om tjugo grader kallt.
   Tack ska du ha. Det är lite orättvist. Jag hoppas vi får se blåsippor om mindre än tio veckor.

   Gilla

  • När blåsten kommer från havet blir det kallt. Det är tacksamt att det är nära till muren. Innanför muren brukar det nästan alltid vara lugnt och behagligt. Men halkigt på marken. Jag ser ofta människor som har med sig mat till fåglarna på den platsen.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s