Kvalomgången: Uppgift 6 av 10

Uppgift: ORKIDÉ
Svar: 12 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 25-22-20-16-15-14-13-12-11-10-8-7-5-5-5
Ditt mål: Vara en av de tjugo som går vidare till Mellanrundan.
Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.
Blir det lika slutpoäng om ”gå-vidare”, avgör högst uppgiftspoäng (först).
Efteråt:
Mitt facit: FLUGBLOMSTER
Flest titlar först: Znogge, Anita L, Inger B, Ingen Vinnare, Wiolettan, Börje

Pl.TABELLPOÄNG
1Znogge166
 Anki A83
 Signhild74
 Inger B74
 Anita L73
 Wiolettan73
 Eva-Lotta67
 Gunnel60
 Minton59
10Jennifer53
 Lena W47
 Marianne S43
 Blomsterbönan41
 Lisbeth40
 Börje40
 Sven-Arne38
 Pelle38
 Christina O38
 Ethel34
20Maj31
 Det magiska strecket 
21Laila30
22Cecilia O29
23Ingbritt J25
24Emil19
25Kerstin Cecilia18
26Ditte17
27Thomas P13
28Lizzanpizzan12
29Gunilla W11
30Louise10
31Ingela10
32Kerstin N9
33Barnaby8
34Eva R6
 Fyra  uppgifter kvar 






65 tankar på “Kvalomgången: Uppgift 6 av 10

  • Vilken makt och dragningskraft du tycks ha på andra. 🙂 Jag själv satt som vanligt med en lapp med möjliga alternativ till min favorit ”flugan”. Vad sjutton är det för något, tänkte novisen Bosse?
   Jag känner igen mönstret från första året när Lippe sköt fort och oftast rätt. Vann det premiäråret. Men när hon skrev fel kunde hon få med många kompisar och andra på vad som helst. Då körde jag på Facebook och oj med kommentarer det blev när de skojtjafsade med varandra. Jag kunde sitta på läktaren och skratta.

   Gilla

   • Jag tänkte precis ” fan också, jag lyckades bli först och så blev det feeeel”.

    De andra tänkte nog att en Blomsterböna ska veta det här!

    Gilla

  • Så kom äntligen något jag kände igen. Ett av mina namn på min extralapp. Men här lät jag min favorit ”Flugan” få spela huvudrollen. Annars var första tanken att ta Myggblomster. Hade det varit en finalfråga kunde det gått bra. Arten är troligen utrotad på Gotland men finns på fastlandet.

   Gilla

   • Kände på mig att det inte var den men kunde inte låta bli … ett sådant namn måste bara få vara med som förslag på svar även om det inte är korrekt. Jag får ”ladda om” med mera krut och bränna av ett nytt svar ikväll 🙂 Än så länge känns det långt ner till strecket så jag ska nog kunna satsa på lite udda svar om jag känner för det. Det värsta är att frågorna dyker upp mitt i Lucypromenaden. Och hon har ingen förståelse för att matte behöver in till datorn … 😉

    Kram från en krispig morgon på fastlandet!

    Gilla

   • Här får man åka hiss, synd att jag tryckte ner mig igen. Roligare vara uppe. Jag valde det vackra namnet med skog i fast jag sett era bilder av flugblomster. Tänkte att det är lätt att fastna i flugfällan. Det vore ju illa på en bröllopsdag. Men tji fick jag. Den där hissen är svårmanövrerad. Får se om den går uppåt igen ikväll. Spännande, idag när elen dessutom är extra dyr. Blir väl att jag får stanna kvar nere då. Vi får se hur ”sparsam” du är. 😊

    Gilla

 1. Här får man åka hiss, synd att jag tryckte ner mig igen. Roligare vara uppe. Jag valde det vackra namnet med skog i fast jag sett era bilder av flugblomster. Tänkte att det är lätt att fastna i flugfällan. Det vore ju illa på en bröllopsdag. Men tji fick jag. Den där hissen är svårmanövrerad. Får se om den går uppåt igen ikväll. Spännande, idag när elen dessutom är extra dyr. Blir väl att jag får stanna kvar nere då. Vi får se hur ”sparsam” du är. 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s