Vackra Almedalen i Visby; Facit: SEPTEMBER!!!

Bekännelse: Efter över tio år har jag gjort det. Självklart har jag fått rätta till tabeller i efterhand i november genom alla intensiva tävlingsdygn. Givetvis har jag tänkt tanken att någon gång kommer jag att göra en riktig blunder. Första dagarna i november brukar jag starta tävlingsinläggen i god tid. Läser igenom texten många gånger innan det äntligen är dags att trycka på den blå rektangeln. Efter 4-5 dagar brukar jag vara varm i kläderna. Det var jag igår också. Började med FB först (första gången). La in detta inlägg. Gick in i köket till Solveig efter en stund för att vi skulle ut och ”bloggjobba” bland fjärilar. Hon frågade vilken månad som var facit. MARS sa jag. ”Det kan det inte vara” svarade hon. ”Det är alldeles för grönt för det!” Jag vidhöll att jag är mycket noga med att lägga in de tagna bilderna i olika mappar, märkta efter namn på respektive månad, så snart jag tagit bilderna. Och att jag tagit fram bilden från Mars-mappen. Jag trodde fortfarande till klockan 18:12 idag att jag hade rätt. I morse åkte vi söder ut redan klockan 05:31. Vi har haft fullt upp så jag har inte ägnat denna tävling så många tankar.
I arkivet till min gamla blogg hittade jag 18:12 några osorterade bilder. Där fanns denna bild med. Fast skillnaden var att det stod september under bilden. ”Inte likt dig att göra den typen av groda.”, sa min gamla klasskamrat och pusselbit. Tabellen är oförändrad. Nästa akt kommer att vara rätt. Finalen likaså. ”Du kan lita på mig.”, sjöng en känd man. Vet du vem?
Tabell efter akt 7:
75 poäng:
1. Anita L
48 poäng:
2. Ing-Britt J
47 poäng:
3. Minton
32 poäng:
4. Znogge
21 poäng:
5. Jennifer L
16 poäng:
6. Ann-Terese Å, Lisbeth A, Louise P, Christel B, Laila L, Åse H, Ditte, Karin E, Anne B, Maj J och Lena W
15 poäng:
17. Eva-Lotta
0 poäng:
18. Liv G.K, Anne B, Signhild H, Börje C, Blomsterbönan, Inger B, Eva R, Gunilla W, Saga H, Wiolettan, Marie K, Margareta G, Anki A, Emil L, Marie T, Primrose, Inger A, Gunnel, Greger, Kenneth N, Lena C, Katarina O, Mia J, Agneta MP, Annika So, Susan A, Susie B, Inga-Lisa K, Peter L, Lollo, Hans F, Annika Sä, Kerstin N, Camilla S, Birgitta H, Dan P, Kenneth J och Anna B.   
Övriga
56:e plats.
Next time:
Välkomna tillbaka 8/8. Då blir det troligtvis en tidig inläggning. Vi har andra spännande saker att göra den veckan.
Priser:
Alla på pallen i september får var sin Skrap-Kryss.
Den som vinner är Fotomästare 2022. Regerande mästare är Maj Johansson.
Vid samma poäng avgör den som nådde summan först i finalen.

32 tankar på “Vackra Almedalen i Visby; Facit: SEPTEMBER!!!

 1. Tack till er som deltog i sjunde akten. 🙂 Nu drar det snart ihop sig till final. Snart måste jag bestämma vilket klockslag som ska gälla den 9:e september. Vi hade tänkt oss att ta en Hemester den helgen. Men när S läste om en cykeltävling vid namnet Gotland Runt ändrade vi oss snabbt.

  Gilla

 2. Nåja, även solen har sina fläckar och jag är imponerad av att du har haft den perfekta koll du haft. En förstoring av bilden visar att det finns några höstlöv på marken och att det skulle hända i mars känns väl lite steget före 😉 Tomas Ledin kan man i alla fall lita på!
  Jag som var så säker på att augusti var rätt 😀

  God kväll till er båda!

  Gilla

  • Den här tävlingen gjorde jag klart efter någon veckas ledighet efter förra årets intensiva november. Sedan har jag inte fördjupat mig i ”basen” utan bara gjort tabeller och rört mig i varje månads text och bild. I grundmappen för mars finns det tre till liknande foton från samma tillfälle och fyra från ett annat som såg alldeles för mycket ut som exempelvis mars. Det ville jag inte visa upp i sjunde akten. 🙂 Solveig har inte varit inblandad. Det borde hon antagligen varit. 😉 Nästa akt kommer antagligen de som är intresserad av ett snabbt facitsvar bli irriterade av… men om de läser min fasta text går det inte att klaga. 🙂 Ska testa ”ditt” nyårsaftonboende och lite annat. Men inlägg hinns med. Om tre minuter skulle jag varit på flygplatsen för att krama äldsta. Inget blir som vi tänkt oss. Men hälsan går alltid först. Någon måste försörja BRA. 😉 Men just nu känns det snopet och ledsamt.
   Thomas går alltid att lita på. I alla väder. 🙂
   Kram

   Gilla

 3. ”Minns i november den ljuva september” … en sångrad som dök upp i detta nu 🙂 Fick lite huvudbry när jag bara såg rubriken med ”Facit: September”, hm, var september med som val tänkte jag. Men sedan såg jag utropstecknen och läste din text och fick förklaringen. Log lite när jag läste att du var så säker på att det var en marsbild du lagt ut. Tänk om det var så grönt i mars …
  Nåja, misstag händer och världen går ju definitivt inte under av det. Och vet du … även on september hade varit med som alternativ hade jag nog gissat på augusti. Tyckte det var det lite mörka sommarljuset som finns i augusti som låg över bilden. Mars däremot hade jag inte gissat på 😀 Och visst litar jag på både dig och Tomas Ledin …

  Kram från Kringelstan där just nu julisolen lyser

  Gilla

  • Den texten kunde nästan vara med under en morgonpromenad i Visby. Riktigt skönt att ingen skrev MARS. För någon deltagare på facebook brukar välja en månad som ingen tidigare valt. Pinsamt. Men ändå väldigt skönt att jag av en mysko slump hittade bilden i ett gammal dammigt arkiv. Min älskade mammas sjätte sinne brukar drabba mig när jag minst anar det. Vad jag minns har jag aldrig gjort den sortens fel tidigare. Annars är jag duktig på klantigheter – i olika sammanhang. Fast ibland kan det gå flera… minuter mellan dem. 😉 I normala fall kan jag inte i ett sådant här bildärende kontrollera mig själv efteråt. Andra kan ha ”tusen” åsikter, men jag måste tro på mitt facit. Klädkoden nuförtiden är långt ifrån hur jag är uppvuxen och uppfostrad. Vi ser de som går med bara ben – året om. Så var det, det där med den mörkgröna växtligheten. Den skavde. Solveig som aldrig gav med sig. Men vi hade trevligt på vår tidiga tur – även om vi inte hade tur med huvudskälet. Då ventilerade vi aldrig ”marsbilden”.
   Vad bra att du litar på både mig och Tomas. 🙂 Jag såg när jag läste det här igår att det var ljust på himlen mot ditt håll. En stund senare fick vi samma väder och kunde ta en trevlig tur efter lunch.
   Söndagskram, Bosse

   Gillad av 1 person

  • Jo. Självklart är du sanningen på spåret. 😉 Just NU har jag femtio foton till ”Bergsklättringen” i november. Hoppas jag vågar lägga in extra möjligheten med fem meters hissåkning. En hel del extrajobb för mig. (hålla reda på det i tabellen) Först hade jag även tänkt mig att deltagarna en gång fick lämna två olika svar på en fråga. Tror jag skippar det. Efter den här fadäsen är det kanske bäst jag lämnar över stafettpinnen till någon annan. 🙂 Tionde och sista Korsordsmästerskapen kommer också att få en ny fräsch avslutningskostym. Kval-Mellanrunda-Final. Start redan i oktober. Inte så många dagar kvar. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s