Jernvägskaféet

Det blev som sagt var inget ”tuffande” med Gotlandståget för oss i söndags. Men vi kommer att återkomma. I rätt tid. 🙂 Däremot blev det ett trevligt besök i stinsens gamla brygghus. Här går det utmärkt att fika eller äta lättare mat. Antingen utomhus eller inomhus där det finns plats för 70 gäster.

Jag fastnade snabbt i de gamla svartvita bilderna från järnvägens glansdagar.

Det sägs att en bild ”beskriver” tusen ord. Men egentligen tog jag flera bilder direkt när vi kom in, under tiden som Solveig gick till disken. Då var det gäster vid fyra bord. När vi valde ut kort till inlägget blev det istället detta ”klassiskt rena”. Jag kan tänka mig att det ofta är fullsatt här, både inomhus och utomhus, när Gotlandståget är igång. (Se förra inlägget)

Jag fick provsmaka Solveigs kaka. Den var farligt god. ❤

Vädret kan skilja sig rejält på Gotland. I Visby var det blå himmel och sol. Här i mitten av ön, i Dalhem, drog det ihop sig till ett åskväder. Hur det blev med den saken har jag inte svaret på. På vår balkong var det sommarvärme när vi en halvtimme senare kom hem. Den kvällen intog vi där årets första kvällsmiddag. Det lär bli fler. 😉

13 tankar på “Jernvägskaféet

 1. Åh, vad jag tycker om den näst sista bilden i inlägget. Som en vacker tavla.
  Jag som älskar gamla miljöer skulle tycka om att besöka stinsens gamla brygghus. Och jag håller med, Solveigs kaka ser farligt god ut.
  Ja nästa gång får ni komma i tid … 😉

  Över fastlandet faller regn idag. Imorgon åker jag till Götet! Det spås regn där också men jag ska nog kunna hitta på soliga saker tillsammans med två fina väninnor.

  Kram och fin tisdag på öjn!

  Gilla

  • Den bilden påminner om en som jag tog inne på Bersås fik. Den var väldigt god. Det gick bra med att hitta rätt sippa. Så vi tror vi fixar det på två försök. 😉
   Hoppas verkligen ni får fint väder på västkusten. Det låter jättemysigt. Jag älskar den staden och hade en dröm om att få bo i stadsdelen Haga. Det är gratis att drömma. 🙂 Förhoppningsvis bjuder du oss på ett blogginlägg om trippen. Botaniska Trädgården ingår kanske. Undra om det blir bil eller tåg dit.
   Tack ska du ha.
   Kram från inomhusBosse som har fullt upp med att planera kommande projekt.

   Gilla

 2. Det kaféet skulle jag gärna besöka. Så snyggt, så mysigt och så gott allt ser ut.
  Bilderna på väggarna är bara att försvinna i. Jag älskar gamla bilder av det där slaget.
  Ha en fin dag på er ö, så gör vi detsamma för att ha det också på den här ön.
  Kramar!

  Gilla

  • Men jag hade gärna bytt med dig och spanat på vyn som ni hade på er fikaplats.
   Det har sin charm att betrakta gamla svartvita foton. Jag uppskattade det redan som barn. Helst om jag fick bakgrundsfakta. Det ena brukar leda till det andra.
   Idag är det vår förlovningsdag. Men någon i paret måste jobba. 🙂 Men jag älskar att planera kommande turer på öjn. Helst en längre rutt. Har även börjat spana på fastlandsutflykter.
   Kramar tillbaka

   Gilla

 3. Härligt fika ställe. Den sv/vita bilden tycker jag om och nu minns jag rälsbussen som vi åkte från Staffanstorp till Malmö med när jag var barn.
  Kramar från oss

  Gilla

 4. Hej Bosse, Vad bra att ni hittade ett nytt fikaställe. Vi har samma väderförhållanden ibland – solen skiner i en del av kommunen och det duggregnar några kilometer därifrån. Det beror kanske på avståndet från havet? Det låter mysigt med kvällsmat på balkongen 🙂 Kram Anne

  Gilla

  • Jag kan verkligen förstå att vädret kan skifta hos er. Det gjorde det i Ystad också. Minns hur vi tittade ut från balkongen och funderade på att packa strandväskan. Sedan såg vi ut genom köksfönstret och insåg att det skulle bli lokal åska om några minuter. Här på Gotland är det läckert hur det kan skifta. Bäst är att inte ha ett nödvändigt stopp. Då går det att förflytta sig till det väder som önskas. 🙂 Om några dagar ska vi ta en hemester i en stuga på en plats på öjn som brukar ha många soltimmar om året. Det är bara att hålla tummarna. Blir det dåligt väder raderas många önskemål bort och tiden kan bli långsam. Men enligt min app ser det ljust ut. Denna tripp skulle passat dig som handen i handsken. Fler ledtrådar får du inte. 😉
   Kram Retstickan Bosse

   Gilla

   • Oj, det låter spännande med hemesterresan. Vi ska på semester igen om en vecka och solen är garanterat. Om du har sett filmen ”Crocodile Dundee” vet du vart vi ska 😉. Önskar dig och Solveig en bra hemester med mycket sol!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s