Färgsprakande Vårvibbar

Det är dags att ta er med på en runda i den fantastiska Botaniska trädgården. Det är en plats som jag aldrig tröttnar på.

Sommarsnöklocka är en gammal bekantskap som varit med förut.

Det är kungsängsliljan också. Visst är den underbar med sin rutiga färg?

Tidig fylld tulpan och Triumftulpan – två skönheter, var och en på sitt vis.

Vårlilja och Fingertandrot.

Balkansippor kan ha flera olika färger. De här båda fick min uppmärksamhet.

Ginko, det kinesiska tempelträdet är stort. Här finns små ”träd” i trädet.

Porslinstulpan. Man förstår varifrån den fått sitt namn.

Får avsluta med en, för mig, okänd lilja. Jag spanade efter den lilla gröna skylten men hittade den inte. Kanske någon av er som hängt med på turen vet vad den heter?
När jag kom så här långt på rundan insåg jag att det var dags att gå tillbaka och hämta upp Bosse som valt att sitta kvar på biblioteket och planera nya utflykter…

16 tankar på “Färgsprakande Vårvibbar

 1. Underbara bilder på blommorna och kungsängsliljan är en favorit. Jag har flera i trädgården som jag njuter av.
  Nu börjar Purpurapeln slå ut och den är så fin.
  Kramar från oss

  Gillad av 2 personer

  • Lyckliga du som har kungsängsliljor i din trädgård! De är ju helt fantastiska med sin rutiga färg. Purpurapel var jag tvungen att googla. Har nog aldrig sett en sådan vad jag vet. Vilken färg! Kramar tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Anitas förslag om att det är gul hundtandslilja tror jag är helt rätt. Jag har tittat på bilder av utslagna blommor och känner igen dem. De bilder jag tog på den utslagna varianten höll inte tillräcklig hög kvalité för att visas upp, så de hamnade i kategorin raderade bilder. I den kategorin är det tyvärr fortfarande väldigt många bilder som hamnar. /Solveig

   Gillad av 1 person

 2. Härliga blommor och det lilla trädet på det stora ,-) Blommor behövs nu, bara att njuta av dina vackra bilder. Porslinstulpan har jag aldrig hört, söt!
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja det är stor kontrast mellan den fantastiska naturen och allt hemskt som händer runtom i världen. Tänker att vi mår bra av blommor. Kram tillbaka!

   Gilla

 3. Ljuvliga vårvibbar från Botaniska! Kungsängslliljan är så rolig i och med sitt rutmönster. Jag har vita och även dom har ett rutmönster när man tittar nära på dom. Balkansipporna är så fina, har mängder i olika färger. Ett Ginkgo-träd har jag också … dock inte så stort som det i Botan 🙂 Mitt står i uterummet men är ändå dryga 2 meter högt.
  Svårt att säga vad det sista kan vara för lilja. Den verkar vara i knopp och det går bara att ana bladen. Det skulle dock kunna vara en gul hundtandslilja som ännu inte öppnat sig men jag vet inte. Dom blommar annars den här tiden.

  Kram och fin fredag!

  Gillad av 1 person

  • Tack för lösningen på liljeproblemet. Jag tror att du har helt rätt. Har tittat på bilder av utslagna blommor och precis så såg de ut. Visste inte att det finns vita kungsängsliljor också. Så fantastiskt att de är rutiga. Naturens egna mästerverk slår det mesta av skapad konst. Kram tillbaka!

   Gilla

  • Tack! Jag tror att du har helt rätt. Jag tog flera bilder, som inte blev så bra, på de utslagna blommorna.Nu har jag googlat gul hundtandslilja och konstaterat att blommorna såg ut precis så. Ovanlig namn förresten… Kram tillbaka!

   Gilla

  • Trist med dåligt väder när man är ute för att fotografera. Men så är det ibland. Då får man njuta med ögonen istället.
   Kram Solveig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s