En hyllning till Botaniska Trädgården i Visby

Förra årets bildspel hade temat hav. I år har vi valt att plocka ut bilder från våra många besök i Botaniska trädgården i Visby. En plats vi återvänder till året om. Efter några översiktsbilder från olika årstider visas blommor och växter i färgteman. Tilläggas kan att vi inte skaffat hundar – men fick låna dem av kvinnan som var snäll att ställa upp som fotograf.
Gotlanduppochner tackar alla bloggbesökare som ”tittat in” här under året som gått och önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År! Välkomna tillbaka den 1 januari som inleds med fototävlingen 2022.
Kram från Bosse och Solveig Lidén

41 tankar på “En hyllning till Botaniska Trädgården i Visby

   • Jag tänkte berätta förra gången jag såg Botankatten men glömde alldeles bort. Passar på när jag har det i minnet…
    Inte långt från där jag bor har vi en handelsträdgård där det jobbar en gammal hankatt. Han har i uppdrag att knata runt bland kunderna och vara trevlig. Han är mycket bra på sitt jobb tills nån intet ont anande SÄTTER SIG PÅ HANS STOL! Då kommer en mycket elak katt fram. Han stryker bak öronen, vrålar och går hotfullt mot den som sitter på stolen som oftast reser på sig på en gång. Då blir kisse som vanligt igen, snäll och mycket vänlig! 🤣 Det är inte ens säkert att han vill ligga på sin stol precis då men man får INTE låna stolen!

    Gilla

 1. Jag såg det här inlägger för ett par dagar sedan men kände att jag behövde mer tid för att njuta av varje bild. Idag är det minus 10 grader och vad passar då bättre än att i arla morgonstund njuta av ett ljuvligt bildspel från Botan. Jag skulle säga att era bilder inte bara är en hyllning till Botaniska Trädgården i Visby … dom är även en hyllning till naturen, till alla blommor, alla insekter och andra djur. Till färgerna, till livet, till våren, sommaren ja alla årstider.
  Jag vill tacka så jättemycket för det gångna året, för alla härliga inlägg, för alla vackra bilder och för tävlingarna. Nu vill jag önska er en jättefin jul och nyårshelg. Ser redan fram mot januari och den stundande tävlingen 🙂 Idag är det vintersolstånd och innan vi vet ordet av har det vänt och vi går mot ljusare tider …

  Kram, Anita

  Gilla

  • Det lät kallt. Men jag ser att vi tydligen har minus 8,2 grader här just nu. Antagligen lär du också få en vit fin jul.
   Tack själv för alla dina positiva ord under året. Hoppas du får en mysig avslutning på året. Om någon/några timmar ska vi åka ut till flygplatsen och se om vi kan hitta våra döttrar bland ”hemvändarna”. Det ska bli skönt när ljuset tar över makten igen.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Härliga bilder att njuta av. Tack! Fint med er två och hundarna. Katten gillar jag också lite speciellt, givetvis.
  Tack för detta år och jag önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År.
  Kram!

  Gilla

 3. Tack för alla bilder från din vackra och speciella ö. Ön jag bara besökt en gång men jag har varit vid trädgården och den är något utöver det vanliga och så alla vackra rosor som växer överallt. Din blogg har berikat mitt liv (här när det är vinter stor del av året och bara vitt grått och svart. ha En god jul och tack

  Gilla

  • Varsågod. Det kanske snart är läge för dig att göra ett andra besök på Gotland.
   Här har återigen blivit vitt och snön lär ligga kvar resten av året. När solen var framme tog vi oss ner till insidan av muren och fotade vintermotiv.
   Jag önskar dig detsamma däruppe.

   Gilla

 4. Tack själv för fantastisk bilder. Gillade särskilt bilden av blomman och fjärilen…älskar fjärilar!
  Så trevligt att få resa till Gotland om än via Cyberspace.
  Önskar er ett fint avslut på 2021 och ett alldeles underbart 2022!
  Kram Christina

  Gilla

 5. Vilka fantastiskt härliga bilder du bjöd på i det här inlägget! 🙂 Jag vet faktiskt inte varför jag inte varit inne hos er förrän idag, det var ju ett bra tag sen du la ut det här?
  Idag är det äntligen grönt igen, all hemsk snö är tinad och nu vågar jag mig nog ut igen. Har inte varit utanför dörren sen dagen innan julafton – det har varit alldeles för halt. 😦 Jo, jag har naturligtvis varit ut till växthuset men det är allt. Nu kan jag återigen ta ett varv i trädgården och bl.a. titta på nära håll på dom två stora grenar som ligger över gunnebostängslet på baksidan. Men ta bort dom idag är inte aktuellt – idag ska bara njutas av årets sista dag. 🙂 🙂
  SÅ GOTT NYTT önskar vi i Eksta/Rolle & Susie

  Gilla

  • Vi tackar ödmjukast. 🙂 Jag har också varit försiktigt och haft en del innedagar när det varit som halkigast. Igår blev det till och med en cykeltur. Årets sist. Förstår att du inte kan hålla dig ifrån ditt älskade växthus.
   Hoppas ni fick ett fint avslut.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s