Uppgift 10 av 30

Uppgift: Maskulint ord
Svar: 4 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 5-10-15-20-25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: SÅRK
Snabbast med rätt svar: SIGNHILD
Sist svarade: LENA
7 deltagare hade rätt.
15 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.
0 FAB (Fel Antal Bokstäver)

Bosses eftertugg:
Då var 1/3 av årets tävling avklarad. Riktigt spännande tycker undertecknad. Allt är egentligen möjligt. Välkomna tillbaka, skriver jag till varje SÅRK och TÖIS. ❤

Tabell efter 10 uppgifter:
43 poäng:
1. Maj
40 poäng:
2. Sven-Arne
35 poäng:
3. Blomsterbönan
28 poäng:
4. Marianne och Minton
25 poäng:
6. Znogge
23 poäng:
7. Gunnel
20 poäng:

8. Kerstin N, Börje och Emil
15 poäng:
11. Signhild, Thomas och Ditte
8 poäng:
14. Eva-Lotta och Anita 
0 poäng:
16. Lena W, Wiolettan, Pia, Mia J, Cissi, Martin, Primrose, Anette, Inger, Marie T, Pelle, Louise, Ing-Britt, Marie K, Laila, Lizzanpizzan och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
115 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)
Titlar:
1. Blomsterbönan, 1
2. Sven-Arne, 1
3. Znogge, 1
4. Signhild, 1
(Ingen Vinnare, 6)
Sist svarade:
1. Znogge, 3
2. Gunnel, 3
3. Lena, 3
4. Cissi, 1
Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger.

60 tankar på “Uppgift 10 av 30

   • Återstår att se vad som står i facit imorgon. 🙂 Jag är nöjd med dagens jobb. Kontrollen tar sin lilla tid. Bättre göra det när jag är utvilad.
    Det är okej att ligga under en varm filt i november. Om den inte doftar mögel. Du hade en fin tävlingstisdag på två fronter. Själv börjar jag tycka illa om onsdagar. Ramlade ur sängen 03:30 i natt. Förra onsdagen sov jag på em mellan dammsugning och torkning av golv. Vaknade tvärt och hade kramp eller snarare sendrag i en fot, som inte gav med sig ens när jag reste mig tvärt upp från min sömn. Ett tag var jag helt förtvivlad. Utanför fönstret såg jag en ambulans. Jag tryckte på just den punkt som jag vet brukar hjälpa. Det enda som hände var att jag rev upp ett sår på ovansidan av foten.
    Nu har jag bestämt mig för att sova stående i fortsättningen. 😀
    Men jag somnade tvärt när jag kommit upp i sängen i natt. Däremot hävdar Solveig att hon inte sov en minut efter min show. 😉
    Det ska bli spännande att se vilken taktik du väljer. Återgå till att svara sist eller banka in något snabbt? Häng inte läpp. Du är en skön fighter med chans på 0-4 Skrap-Kryss på min namnsdag, 30 november. Det är det få som har – just nu. Men det kan bli spännande och jämnt. Själv hoppas jag det är dramatiskt ända in i 30:e uppgiften. När det gäller bassängen vill jag ha snabbare fart på er i toppen. Annars floppar jag helt. Om det blir en ny variant blir det istället 77 m eller 88 meter och bergsklättring utan syrgas. Så slipper jag räkna minus/baklänges. 🙂 Ett par gånger har jag varit på väg att missa. Hoppas det inte drabbar någon blyg/försiktig som inte vågar säga till.
    Godnatt.

    Gillad av 1 person

  • Vilken tur du hade ändå. Min moster trillade ur sängen och bröt näsan så det kunde varit värre om man vill tänka positivt 😉

   Hänga läpp är det inte tal om men jag kan bli riktigt arg på mig själv. Minns min tavla förra året och ändå fort och fel trots att jag har gutamålsordlistan. Precis när jag svarat så kände jag bara -bip- vad gjorde jag nu! Sedan så hoppades jag på följa John men icke sa Nicke.

   Då ber jag att få önska en lugn natt och håll dig i sängen. Tänk på S som också behöver sova 😉

   Gilla

   • Jag är tacksam för att min näsa är intakt.

    Då har du två ”kul” minnen med dig i framtiden. Undra vilket som blir ditt tredje? 😉
    Jag kan tänka mig att det måste vara tufft för den tävlande som har två riktigt bra alternativ att välja mellan och i slutändan måste skriva ett och inte väljer MITT FACIT.
    Jag stannade i sängen nästan hela natten. Men någon började prata i sömnen vid ett tillfälle. Vet knappt om det hänt förr. Självklart smög jag till frysen och tog ut en Magnum mini mandel när BS redan innan midnatt hade lite för lågt värde och hade väckt mig. Först mickrade jag glassen några sekunder. Inte så dumt. Helt enligt Bossereglerna. Även en extra tandborstning efteråt.
    Vilken tid det tar numera med efterarbetet med kontroll, tabeller m.m. Lägga-in- processen-tiden minskar som vanligt dag för dag. Där gäller det mer att inte bli disträ eller självsäker. Musik håller alltid mig sällskap. Vi skänkte saker till Röda Korset för några dagar sedan. Då passade jag på att köpa några CD och böcker.
    Ha en bra ledig torsdag.

    Gillad av 1 person

 1. 👋 Jag missade Gotlandsanknytningen, kom hem för sent och hann knappt läsa frågan. Men jag gråter inte för det, har ju inte (än) ramlat ur sängen mitt i natten och varken råkat ut för sendrag eller brutit näsan. Allt blir lättuthärdligt jämfört med dessa olyckor.
  Faktiskt riktigt kul med efterkommentarerna, de lyfter liksom upp dina tävlingar till nya dimensioner 👍👍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s