Uppgift 8 av 30

Uppgift: Tidsord
Svar: 10 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 5-10-15-20-25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: AFTONSTUND
Snabbast med rätt svar: INGEN VINNARE
Sist svarade: LENA
0 deltagare hade rätt.
21 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen
2 FAB (Fel Antal Bokstäver)

Tabell efter 8 uppgifter:
20 poäng:

1. Blomsterbönan, Marianne, Kerstin N, Maj, Börje, Emil och Minton.
17 poäng:
8. Sven-Arne och Znogge.
0 poäng:
10. Lena W, Signhild, Wiolettan, Eva-Lotta, Pia, Mia J, Cissi, Martin, Primrose, Anette, Anita, Gunnel, Inger, Thomas, Marie T, Ditte, Pelle, Louise, Ing-Britt, Marie K, Laila, Lizzanpizzan och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
115 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)

Titlar:
1. Blomsterbönan, 1
2. Sven-Arne, 1
Ingen Vinnare, 6

Sist svarade:
1. Znogge, 3
2. Gunnel, 2
3. Lena, 2
4. Cissi, 1

Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger.

49 tankar på “Uppgift 8 av 30

   • Jag kommer tyvärr inte in på dina tankebanor. Det är så tjockt av snuva och elände så jag skyller på det… nåt ska man ju skylla på. Trist att vara en nolla! 🙂

    Gilla

   • Du är inte ensam ”nolla” i år. ❤ Men jag vet vilka små marginaler det rör sig om. Hade någon skrivit AFTONSTUND skulle säkerligen flera tyckt det lät bra och kopierat. Det hjälper inte jag planerar/försöker gissa mig till hur en uppgift ska emottagas. Ibland funderar jag på att förenkla, men det är betydligt tristare om alla kan svaret.
    När jag lägger in TRE FÄRGER I FLAGGAN är mina tankebanor enbart inne på länder i världen på sju bokstäver som har tre färger i flaggan. När du snabbt börjar med Tyskland tror jag givetvis att det kommer att komma in andra länder i Europa och att någon "smarting" tänker utanför boxen och skriver Colombia eller Armenien och Thailand i Asien. Hade jag i förhand vetat om att det skulle delta 22 personer skulle jag vara övertygad om att jag skulle få läsa Tjeckien minst en gång. Hela tiden blir jag överraskad. Både på ont och gott. Fördelen nu är att tävlingen i högsta grad lever. Vem som helst som håller på det rätta svaret och lämnar det sist, om det inte skrivits tidigare, skulle kunna håva in poäng som för personen direkt upp i täten. Men jag måste erkänna att jag är trött på att Ingen Vinnare briljerar. Hon ska finnas där i bakgrunden och då och då hålla det här i från "Kalle Anka mästerskapen".
    Kram och jag önskar dig ett snabbt tillfrisknande

    Gillad av 1 person

 1. Flera bra svar. En del av dem fanns med bland ”mina” 24 alternativ i vår slitna Korsordsbok. I den tjocka boken valde jag det första, som jag tycker är ett vackert lite äldre tidsord. Börjar alltså på A. 😉
  Jag scrollade sakta ner och visste inte vem i trion som svarat sist. Självklart var det på tiden att ni utnyttjade minuten 21:00. Vilket drama. Jag satt alltså först och pumpade på paddan och följde därmed fighten live för att se när antalet i molnet ökade på en, två vid nästa uppdatering och en lucka till tredje som vann. Kvällsspänning av rang. 🙂

  Ser vi framåt tycker jag det ser ut som det kommer att koras kvällsmästare och vissa av dem kommer att få höga poäng – om de inte svarar först och resten kopierar. Jag har haft fel flera gånger förr. Det ingår i dramat i trettio akter. Först och främst gäller det att delta och chansa. För tre av er bär det fram till pallen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s