Aprilbilden

Den här bilden valde vi till Aprilbild. Vilken dag eller månad vi var på platsen är oväsentligt för vår almanacka. Men visst är det ingen tjusning i att visa upp ett foto med snö i juli. Charmen finns inte där helt enkelt. Vårt stopp vid Boge kvarn var däremot idylliskt, rofyllt, smaskigt (fikat) och lärorikt (besöket inne i kvarnen). Fyra adjektiv som jag mår bra av helt enkelt. Det gav också en förväntan om vad som inte låg så långt bort. Ett ostrycket ”sommarlov”. Fullt av förväntningar. Kanske inte på ett barns nivå. Ändå är det viktigt att fortsätta ha drömmar genom hela livet. Karaktären förändras självklart. Kartan ritas om. Ofta när vi minst anar det. Det gäller då att göra det bästa möjliga av de förutsättningar som finns till hands.

”De flesta människor är så lyckliga som de bestämt sig för att vara.”
Abraham Lincoln

12 tankar på “Aprilbilden

 1. Hästen har det så bra där på sin lilla plätt på jorden. April /maj är bästa tiden när ljuset kommer tillbaka och allt härligt ligger framför oss.

  Gillad av 1 person

 2. Förväntningarna och förhoppningarna är det viktigt att ha kvar. En underbar bild oavsett vilken månad den togs. Inte heller våra bilder är alltid tagna rätt månad vilket beror på att den som fyller år i månaden har en bild på sig. Det går lika bra det men vi har inte heller snö på sommarbilderna.

  Kram och god söndag!

  Gillad av 1 person

 3. Hej på dej Bosse Bus! 😀 Fin bild för april, finns väl inget mer rogivande än ett betande djur… Passar bra i gråa november. Och Bosse, om ordprogrammet spelat dig ett spratt så var det ett bra spratt, för det fick mig att haja till och börja längta efter ett ostrycket jullov: det måste ju vara nåt alldeles extra och det vill jag ha efter detta lååånga år. Vilken tur för oss att du har månadens tävlingar ”som vanligt” nu, de ger i alla fall lite spänning åt tillvaron i ”tröstlösa november”. På tal om drömmar kom jag att tänka på uttrycket ”man ska ha husvagn” (det låter lockande) men nä, det behöver man inte alls ha men man måste ha drömmar. Det har du förbaskat rätt i. De kan ju bli till verklighet om man släpper fram dem. Så det gör jag nu 🎄och hoppas på en ostrycken julhelg! Att ordprogrammet vill ha det till omtryckens 😼 struntar jag totalt i. Lite skämt måste man väl också ha, det gör tillvaron roligare. 🥳 Vi ses ikväll hos ”den stränge domaren”. 👋 Tänk vad Ingen vinnare har gottat sig! Men snart får han väl ge sig. Ha en skön helg där nere på öjjn!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s