Uppgift 6 av 30

Uppgift: Skadedjur
Svar: 4 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta.
Uppgift 5-10-15-20-25 har anknytning till Gotland.

Efteråt:
Mitt facit: MOTT
Snabbast med rätt svar: INGEN VINNARE
Sist svarade: ZNOGGE
0 deltagare hade rätt.
20 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.
1 hade fel stavning. ❤

Bosses eftertugg:
Jag var ganska säker på att rätt svar skulle komma. Mott har figurerat i korsord genom åren. Jag har tyvärr inga ”mått” på hur många gånger. Vad trist att det snubblade på en bokstav. Men som det står i min fjärde fasta rad: Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Förra året skrev jag även orden. Precis som i ett korsord.
Dramatiken om att svara sist fortsätter. Den här gången fick Znogge revansch på Gunnel som vann förra fighten. Hoppas det inte går så långt att datorklockan tickar iväg till 21:01.  
 
Tabell efter 6 uppgifter:
20 poäng:

1. Blomsterbönan, Marianne, Kerstin N, Maj, Börje, Emil och Minton.
17 poäng:
8. Sven-Arne och Znogge.
0 poäng:
10. Lena W, Signhild, Wiolettan, Eva-Lotta, Pia, Mia J, Cissi, Martin, Primrose, Anette, Anita, Gunnel, Inger, Thomas, Marie T, Ditte, Pelle, Louise, Ing-Britt, Marie K, Laila, Lizzanpizzan och Kerstin J.
33. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
73 poäng:
Ingen Vinnare (utom tävlan)

Titlar:
1. Blomsterbönan, 1
2. Sven-Arne, 1
Ingen Vinnare, 4 (oväntat för mig)

Sist svarade:
1. Znogge, 3
2. Lena, 1
3. Cissi, 1
4. Gunnel, 1

Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger.

49 tankar på “Uppgift 6 av 30

   • Tråkig erfarenhet. Alla skadedjur/insekter klarar jag mig gärna utan. 🙂

    Bara 20 % än så länge. Finns mycket att kämpa om. De två sista dagarna har jag haft väldigt mycket poäng kvar i A-B-C tävlingen. Det trodde jag inte igår var möjligt när det var 25 st som deltog. 23 st kvällen innan. Tänk om ingen kommer upp på torra land? Jag och mina knasiga idéer.

    Korsordet ikväll borde INTE Ingen Vinnare ha något att hämta i. Samtidigt får det inte vara för lätt för då blir det inga poäng att dela ut. Ikväll blir det förhoppningsvis bra.
    Kram, Bosse

    Gilla

 1. Jag hade två alternativ in i det sista och det var mott och mård. När jag då såg det felstavade alternativet som kom jag att tänka på varpi och varpa förra året och hickade till. Valde mård vilket var fel men så är det i spel och dobbel 😀

  Gilla

  • Jag var rätt säker på att någon satt och höll på ordet mott. Helst med tanke på att det inte varit på tapeten bland de lämnade svaren.
   Precis som förra året höll jag tummarna för att inte mott skulle dyka upp direkt och efterföljas av samma svar flera gånger. Jag läste förra årets uppgifter och förstår ännu mindre i år varför det blev diskussion om mitt facit. Det var fråga 25 och hörde ihop, precis som i år med att det skulle ha anknytning till Gotland. Mina fyra ord sa allt som var viktigt att veta GOTLÄNDSK LEK PÅ GUTAMÅL. Men jag hoppades att någon skulle skriva kubb och att det först skulle komma PÄRK och flera skulle följa upp det innan någon smarting gick ett steg till. PERK kom tidigt men W som många ofta tror är FACIT rörde om i grytan.
   Beslutet igår måste ha följt med dig ”i sömnen”. Du har annars kopplat ett grepp om min nya priskategori. Faran om du fortsätter att utmanas kan sluta med att du är ensam om rätt svar och datorklockan står på 21:01. Jag är tacksam för att det inte är jag som har ansvar för vilken tid som gäller som den rätta. 🙂
   Nu har jag fixat till efterrätten och ska smygkika på lämnade svar. Tänk att gårdagens tio timmar inte räckte för att dela ut poäng till fler än fem av tjugofem deltagare. Idag blir det en extra timme. 🙂
   Gött. Äntligen verkar det som det slutat regna. Vi kanske kan göra en familjeutflykt idag också.

   Gilla

   • Var det pärk och perk, ja så var det. Man måste läsa instruktionen och så är det bara. Ärligt talat så grämde jag mig en smula eftersom jag velade in i det sista men det är en sak som jag behöver jobba på, att kunna släppa saker och gå vidare. Det min sämsta sida men jag är i alla fall medveten om den, om det nu är en tröst…

    Det är en chansning som man får ta att klockan hinner att slå om.

    Själv avskrev jag Stånga direkt i går eftersom det verkade för uppenbart och i Slite trodde jag bara det fanns cement. Ärligt talat så har jag bara varit helt säker på två svar och det var Anders och Cafe Maffen!

    Nu ska jag tävla i rallylydnad i stället!

    Gilla

   • Rallylydnad låter kul och spännande. 😀 Var det utomhus innan det blev mörkt eller har ni gått över till inomhusrally?
    Slite var aldrig ett av alternativen. Inte i offentligheten. 🙂 Men det stod med när jag kopierade dit det. Sedan insåg jag att det var för likt sanningen, lilla Silte. Då föddes idén, att köra vidare på S och välja en socken i närheten. Stånga. Undra vad som hänt om jag skrivit Stockholm? 😉
    Om två timmar är det dags igen. Först ska vi ha en mysmiddag med levande ljus. Men just nu jobbar flocken på var sitt håll.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s