Uppgift 2 av 30

Uppgift: Rolig barnvisa?
Svar: 7 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Regel: Bokstäverna ska vara exakt de rätta. Precis som i ett korsord.
Uppgift 5-10-15-20-25 har anknytning till Gotland. Stort LYCKA TILL! 🙂

Efteråt:
Mitt facit: JOSEFIN
Snabbast med rätt svar: INGEN VINNARE
Sist svarade: LENA W
0 deltagare hade rätt.
16 deltagare hade fel och bjuder på kvällspoängen.

Bosses eftertugg:
Nog trodde jag att någon skulle tänka på denna trad. berättelse om flickan Josefin med sin enda skatt hon äger, en sy-ma-skin. Åtta verser. Hon träffar en fästman som heter Jonatan som inte heller är fager, men han äger en skuta. Han skriver brev till henne. De far iväg på skutan alla tre. J, J och symaskinen. De stöter på en farlig klippa. Skutan fastnar. Jonatan slänger i symaskinen. Det hjälper inte. Därför slänger han i sin kära Josefin. Nu går han där och sörjer Josefin som sitter i havets djup och trampar symaskin. Har du inte också sjungit den någon gång? Jag har gjort det alltför många gånger. Kanske mest när jag gick på Fritidspedagoglinjen.

Tabell efter 2 uppgifter:
1. Ingen Vinnare, 33 poäng
2. Lena W, Blomsterbönan, Signhild, Wiolettan, Kerstin N, Eva-Lotta, Pia, Maj, Mia J, Cissi, Minton, Martin, Primrose, Anette, Börje, Anita, Znogge, Marianne, Gunnel, Inger och Thomas, zero points.
23. Övriga som ännu inte kommit till start. 😉
Titlar:
Ingen Vinnare, 2
Sist svarade:
1. Znogge, 1
2. Lena, 1
Skrap-Kryss till följande i sluttabellen:
Palltrion, en lottad från plats 4-10, flest titlar, svarat sist flest gånger. (6 st lotter)

Ps. Hoppas det är fler som tar chansen ikväll. 🙂

41 tankar på “Uppgift 2 av 30

 1. Jag hade koll på ”Josefin” och hennes lömske fästman men har aldrig uppfattat den som en barnvisa. Nåja, man lär sig så länge man lever 😉 Ska kanske tipsa vår musiklärare om den 😀

  Gilla

  • Jag tog ut en bok från avdelning X i vårt hembibliotek. Boken heter ”Roliga barnvisor” samlade av Finn Zetterholm. Tryckt 1986. Jag satte till ett frågetecken bakom uppgiftsinformationen med tanke på om texttankarna går till hemska tankar som mord. Men om man läser texten noga i kombination till illustrationen av Fibben Hald går det inte att låta bli att le med ett stort leende. Josefin sitter på botten och trampar symaskin-skin-skin. Håret på hennes huvud står rakt ut. Hon verkar riktigt glad och tycks inte sakna Jonatan. Är säkert mer kär i sin symaskin. ”Man behöver inte vara psykolog för att märka vilka sånger barnen tar till sig. Det märker man på intresset och sångglädjen. Barn låtsas inte”. Extra förtjust blir jag i Finns tre sista ord. ❤
   Jag tippar på att musikläraren känner till den. Eller så har jag fel.

   Gillad av 1 person

  • Jag gissar på att du hört ”tuggummivisan” om Josefin. I vår barnmusikbok står det trad. som innebär att den funnits med väldigt länge och ingen vet vem som ligger bakom ord och toner. Nu lunch. Sedan städning. Vi ska få finbesök från fastlandet ikväll. Gästen kan också sjunga. ❤

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s