Tre år har gått fort

Vad fort 3 år kan gå. Jag läste i dagens tidning att Gotland var varmast i Sverige under juli 2021. Sommaren 2018 minns vi som en extremt varm period. Det var otroligt tufft att ägna sig åt en flyttning. Både i Ystad och när vi skulle packa upp i Visby. Nu är det bara kul minnen att prata om. I min nuvarande femårsdagbok kan jag läsa från 3:e augusti 2018:
Väckning av mobil klockan 03:30 på hotellet i Sölvesborg. 23 mil på E22 mot gryningen. Frukost på ett häftigt hotell i Oskarshamn. Träffade ett trevligt par från Varberg på färjan. Vi hade båtkupé. Vad duktiga och trevliga de båda flyttmännen Fredrik & Frank från Ilexpressen i Visby var. Tiden på rutten var 10:20-13:15. Oj! Med bilar det var när vi körde av färjan och under färden till vår nya bostad. Påminde starkt om de platser som vi bott på tidigare.

20 tankar på “Tre år har gått fort

 1. Grattis till era tre år på ön! Tänk så fort tiden har gått. Jag minns när du skrev om försäljningen av bostaden i Ystad och hur ni höll på att packa. Vilket underbart bildkollage!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack så mycket. Ruskigt fort, tycker jag ofta. Jag blir svettig bara jag läser i femårsdagboken. Det pendlade mellan motigt-svettigt-stressigt-”pussligt” och många andra tillstånd. Otroligt många pusselbitar som skulle fogas ihop. Ibland var det superviktigt att bitarna lades i rätt ordning. En del bitar var gömda. Andra ”smutsiga”.
   Tack. Det är Solveigs förtjänst. Idag har vi varit i en gammal folkskola medan andra ”gäster” varit på en härlig halvön, som vi besökte förra året och just nu såg jag bilden från en färja i Oskarshamn som ska anlända hit i natt. Nu borde jag gå ut och tjuvträna kubb, men jag lägger upp min taktik i sömnen. 😉
   Kram

   Gilla

 2. grattis till era år på ön! Vi flyttade därifrån 2016 och hade då bott sedan 2004. Längtar fortfarande tillbaka och kommer definitivt att försöka bo där igen när det är möjligt. Under tiden läser jag er fina blogg och får iallafall återvända delvis. Tack!

  Gillad av 1 person

  • Tack och välkommen till bloggen. 🙂
   Då hann du bo där ganska många år. Hoppas din dröm slår in någon gång. Ibland är det många saker som ska stämma ihop. Livet kan vara som ett pussel. Själv tycker jag Gotland är som en god efterrätt med många tilltalande smaker.
   Tack ska du.

   Gilla

  • Det var ingen bra sommar för att flytta. Men det kan vara tufft på vintern också.
   Just nu känns det som det är väldigt många som anser att det är en underbar och perfekt plats att landa på. 😉
   Sista veckan har vi valt andra tider på dygnet för våra resor. Nu längtar jag efter tidiga turer och lite mer stabilare väder.
   Kramar tillbaka

   Gillad av 1 person

 3. Ja det går undan! Jag har min bästa vän i Oskarshamn, var ni på Corallen ? Hon klev exakt precis nu på färjan till Gotland. Själv sitter jag och äter matlåda i Karlstad. Jag har slut på frigången för detta år.

  Gillad av 1 person

 4. Ja tiden går fort … har det redan gått tre år sedan ni hamnade på ön. Grattis måste jag säga! Inte bara till er utan till oss som får följa med, upp och ner på Gotland. Och trevliga minnen från dagboken när det begav sig, den varma sommaren 2018.
  Fortsatt nu att fara runt på ön och lagra mer härliga minnen …

  Kramar från fastlandet!

  Gilla

  • Tack ska du ha. Jag tycker tiden går för fort. Önskar ibland att jag hittade en hemlig bromsknapp som kunde minska takten.
   Vilken fördel det är med femårsdagböcker, jämfört med ettårs. Roligast är det när jag befinner mig på ”sista” året och kan ”jämföra”.
   Nu är det inte många dagar kvar, innan vi inte har möjligheterna mitt i veckan.
   Kramar tillbaka

   Gilla

  • En fördel med alla våra flyttningar är numera att vi minskar på bohaget.

   Glad att läsa att du uppskattade Gotland. Det har varit en del regnande och kyligare sista tiden men du hann kanske hem innan dess.
   Innan vi flyttade hit visste vi att det endast var 55 minuter med flyg. Då hade vi som tur var ingen aning om vad som väntade runt hörnet. För konstigt var det länge att inte kunna träffa närstående från fastlandet, när plötsligt alla flyg blev inställda. Personligt sorgligt att vi missade examen och födelsedagar m.m. Men sista veckorna har vi tagit igen det vi förlorade då. 🙂
   Jag som älskar kusten och havet upplever här samma ”trista period” under grå, regniga dagar på fastlandet. Men till skillnad från de som åker hit för att partaja och enbart tror att Gotland levererar under några intensiva sommarveckor när mycket sväller över på för lite yta håller jag inte med. Det finns otroligt mycket fint att se och njuta av under ”lågsäsong”. Tyvärr bromsar det upp av att mycket ”ägs” av fastlandsboende eller utlandsboende som tjänar in sina pengar snabbt och sedan sticker iväg. Mot det kämpar åretrunttänkare som håller öppet betydligt längre. Snart börjar det som kallas ”femte årstiden”. Den diggar vi. 😀
   Vad bra att du kan tänka dig komma tillbaka. 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s