70 000 turister på besök

Just nu är det över 70 000 turister på Gotland. Sedan några veckor tillbaks är de fler än våra ca 60 000 fast boende på öjn. Undra hur många av de sistnämnda som åkt iväg till fastlandet eller utomlands?

Skulle varit intressant att veta hur många som kommit med färjorna, egen båt, flygplan och annat färdsätt. Min vilda gissning är att få kommit med sparkcykel eller bob. 😉

Den här färjan är på väg mot någon av de tre destinationerna; Nynäshamn, Oskarshamn och Västervik (endast på sommaren). Tiden på Östersjön är på drygt tre timmar.

Igår läste jag att den 30 augusti är det premiär för turen mellan tyska Rostock och Visby/Nynäshamn. Hansalinjen kommer att ta 18 timmar.

Vi ser fram emot när det via färjorna, de närmaste veckorna, dyker upp ”kändisar”. Men först ska vi hämta vid flygplatsen några gånger i nästa vecka.
Kanske tar vi med någon av besökarna till mitt nya badfavoritställe. ❤ Mina förväntningar i morse gick definitivt inte i kras. Ljuvlig temperatur. Manetfritt. Tångfritt. Sandbotten. Lagom med folk. Härlig utsikt från vattenytan, in mot ett fiskeläge som jag aldrig besökt förr.

18 tankar på “70 000 turister på besök

 1. Förstår att det är fullt på ön. Jag bor mellan Stockholm och en av färje destinationerna. Innan motorvägen kom så var det ingen ide att åka ut med bil innan kön från färjan var slut, den kön kunde vara låååång. Fina bilder på färjan som åker och kommer. Linjen mellan Rostock- Visby -Nynäshamn låter som en trevlig resa.

  Gilla

  • Ni måste varit överlyckliga när motorvägen blev invigd och klar.
   Tack ska du ha.
   Det låter som en lite för lång rutt. Men när det gäller att frakta varor kan det kanske vara lönsamt. Det saknades en del tillstånd som jag såg som mörka moln för framtiden. Om de inte gick igenom innan starten.

   Gilla

 2. Det är otroligt att invånarna ökar med mer än dubbla på sommaren på ön. Det stannar kanske inte där heller?
  Så mysigt att få besök från fastlandet!

  Gilla

  • Om ett par veckor är det medeltidsvecka. Verkade som de skulle köra som vanligt denna säsong. Hoppas inte digerdöden ingår i konceptet. 😉
   Ska bli mysigt att träffa människor ”fysiskt”, som vi saknat och tycker om. Själva hoppas vi också att vi ska börja utnyttja våra redan betalda flygbiljetter sedan februari 2020.

   Gilla

   • Haha, ja man vet aldrig, vi har ju levt i ”pestens skugga” ganska länge nu…

    Gilla

  • Det var underbart varmt. Fast jag skickade i Solveig först. Går tyvärr inte längre att bada samtidigt. För många värdesaker med oss. Vill heller inte gå på pumpen när vi kommer upp ur vattnet. 😉 Jag har en hemlig lista på 10-12 platser, där jag skulle kunna tänka mig att bada. Detta har länge varit på första plats. Glad att jag inte blev besviken. Trist att det inte ligger några mil närmare vår bostadsort.

   Gillad av 1 person

 3. Det var många turister det. Så mysigt att ni får besök både sjövägen och luftvägen, förstår att det är efterlängtat. Härlig beskrivning av badstunden. Och utsikt mot ett nytt fiskeläge. Kanske kommer ett inlägg därifrån så småningom.
  Här kom en regnskur igår kväll och gjorde värmen olidlig i och med att luftfuktigheten blev så hög. Idag blåser en lite svalare vind och även om det fortfarande är varmt så känns luften friskare och mer njutbar.
  Ha nu en fin dag på ön …

  Fredagskramar, Anita

  Gilla

  • Jag har haft ärenden till centrum sista dagarna. Där är trångt. Direkt längtar jag efter våra lugna morgonturer. Hoppas det blir en imorgon bitti.
   Igår blev det lättare att andas och äntligen kunde vi sova njutbart i sovrummet.
   Tack ska du ha. Önskar dig detsamma.
   Lördagskramar, Bosse

   Gilla

 4. Vilka alldeles underbara bilder från Visby! Här är det också knökfullt med turister nu. Det fina vädret och Falsterbo Horse Show gör att det lär bli riktigt intensivt denna helg. Intensivt och livligt…

  Kram och god fredag!

  Gilla

  • Kan tänka mig det. Vet hur det ser ut där de dagarna. Påminner mig om när det var slöjdmässa i Hjo. En mysig liten stad som inte är gjord för en invasion av bilar och människor. Gott skäl för dig att galoppera iväg någon annanstans. 🙂
   Kram

   Gilla

 5. Oj är det så mycket turister hos er. Inte för att jag är förvånad för det är ett helt enastående ställe du bor på. Här bor vi 8 stycken fast boende men nu när jag idag räknar hur många som är i byn så där 40 stycken till under sommaren eller lite mer till och med. Dom kommer och far och jag trivs med att det kommer lite nya människor hit och hälsar på. Det har varit ett par år då det varit rätt så trist pga av coronan.

  Gilla

 6. Fina bilder av Gotlandsfärjan. Vi åkte med både Oskarshamn och Nynäshamnfärjan. Skulle gärna pröva Rostock – Visbyruten om de någonsin öppnar gränsen igen. 70000 turister! Hoppas de inte hitta era favoritställen. Kram Anne

  Gilla

  • När vi parkerade bilen i morse vid ett nytt ställe var det knökat av bilar och folk verkade sova lite överallt i skogen. Men vi fick en plats vid en överfull papperskorg där skräp låg på marken. Men efter första intrycket blev vi nöjda. Då frös vi inte längre och blev varma av rutten som ofta följde havet. Efter ett tag fick vi ”klättra”. Fanns ett tjock rep att ta hjälp av. Spännande. Vi tänker åka dit till hösten igen då där antagligen är mindre antal människor där.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 7. Jag sällar mig till besökarna 🙂 på lördag åker vi över och skall utforska ön, bor lite lantligt några kilometer utanför Visby, känns skönt på nått vis. Men, såklart skall vi göra Visby också 🙂

  Gilla

  • Igår stod det att det ökat till 75 000 besökare. Två av dem är våra döttrar som vi äntligen träffat – 11 månader sedan sist.
   Låter som ett klokt val med tanke på ex. sömn. Den staden får ni såklart inte missa helt. 😉 Hoppas ni får fint väder. Min app ”berättar” om fortsatt sol. Men nästa onsdag-fredag står det 50 %-30 %-30 % regn. Sådant kan ändra sig snabbt.
   Vi är nu ännu mer övertygade om att när vi sticker iväg själva igen så är det tidigt på morgonen och frukost med oss. Det var nästan kaos på flygplatsen. Sist vi var där var vi helt ensamma, med enda bilen. Allt var stängt. Nu kom vi knappt ut på ”stora vägen” när vi skulle köra hem efter en hämtning.
   Hoppas du blir supernöjd med vistelsen.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s