Våren går långsamt fram

Botaniska trädgården i Visby, även kallad ”Botan” är utnämnd, av oss, till en av Visbys vackraste och trevligaste platser. Återigen kommer vi att besöka ”Botan” en gång i månaden – den här gången med ett macro.

Förra helgen visade termometern tvåsiffrigt och vi trodde att värmen hade kommit för att stanna. Men så blev det inte! Bosses väderapp utlovade snö, som tur var hade den fel den här gången. Men kallt har det varit i veckan som gått. Och i morse när vi skulle göra ett återbesök i Botan för att få till några fler bilder, ja då blåste det rejält. Därför var det ingen idé att ge sig iväg dit.

Alltså fick jag plocka fram de bilder jag redan tagit… Med förhoppning om att besöken i maj kan bli flera än ett…

Tulpaner har för alltid en speciell plats i mitt hjärta.

Knoppar står för hopp. Inte än, men snart kommer de att slå ut i fullaste blom.

Fascinerande med alla dessa små detaljer som man upptäcker först när man tittar riktigt nära.

Här blev jag förtjust i bakgrundsfärgen…

Påsken har visserligen passerat, men påskliljornas intensivt gula färg lyser upp här och var. Visst är det härligt att våren bara har börjat och att vi vet att det finns så mycket kvar som vi kommer att få njuta av. Fördelen med att det inte är så varmt är förstås att våren går långsamt fram… men 4 grader känns lite i underkant. Det får gärna bli tvåsiffrigt igen.

Text och foto: Solveig Lidén

19 tankar på “Våren går långsamt fram

  • Vilket härligt ord; gladbilder! Jag, liksom du, älskar blommor och därför är den tid som ligger framför den bästa på året… 🌷

   Gilla

  • Som tur är så har det blivit något bättre nu, åtminstone på dagen. 2,4 grader på morgonen känns fortfarande i minsta taget… Men igår njöt vi av sol och blå himmel hela dagen. Hoppas på repris idag. ☀️

   Gillad av 1 person

 1. Vi får nog vänta lite till på den härliga värmen .
  Blommorna är så vackra alla knoppar som väntar på att slå ut .
  Vi får ha längtan inom oss på en härlig sommar o
  En lite friare sommar när vi skall slippa vår isolering !
  Ha det så gott !!
  Kramar 🥰

  Gillad av 1 person

  • Fördelen med den låga temperaturen är att vi får njuta länge och att inte allt slår ut nästan på en gång… Vi hoppas också på en friare sommar i år. Men det tycks som att vi behöver ha tålamod… 🥰 Kram tillbaka

   Gilla

  • Vi har hunnit med en morgonpromenad i Visby idag. Fint, men kallt. Igår bjöd eftermiddagen på sol och lite mer värme, så pass att det gick att ta av jackan en stund utan att frysa. Den här våren, precis som förra årets, behöver vi ta till oss naturens skönhet för att orka kämpa vidare. Våren får mig att alltid att inse att det finns hopp. Den nyss så mörka och till synes döda marken strålar nu av färger. Önskar er en fin fortsättning på söndagen. Kram tillbaka!

   Gilla

 2. Så underbara bilder från ert besök i Botaniska! Bilder att bli glad av och njuta av. Våren gör framsteg men temperaturmässigt så pausar den här. Solen skiner i alla fall så det kunde varit värre!

  Kram till er båda och god söndag!

  Gillad av 1 person

  • Botan är en underbar plats. Ett besök där är som att tanka ny energi. Njuter nog mera nu än jag skulle gjort tidigare eftersom vi inte längre har någon egen trädgård. Här i Visby har solen gjort en kort visit under vår morgonpromenad, men nu tycks ett grått molntäcke ha dragit in över oss. Fast om jag tittar lite längre bort ”i kanten” av min utsikt så ser jag blå himmel. Önskar dig en skön fortsättning på söndagen. Kram tillbaka

   Gilla

 3. 4 grader – bara att läsa detta fick mig hacka tänder ;-). Vi kunde gärna ha haft det lite mindre varmt i helgen. Det blev mer än 25 grader och svetten ran när vi arbetade i trädgården. Fina bilder, Solveig. Hoppas ni inte frös för mycket! Kram Anne

  Gillad av 1 person

  • I morse när jag tittade på vår termometer så visade den 2,4… Det låter mycket trevligare med 25 grader. Vi gav oss upp tidigt och gick en morgonpromenad inne i Visby. Det var kallt om öronen eftersom våra mössor fått stanna hemma… Fingrarna frös rätt bra de också, men jag gillar inte vantar när jag ska fotografera. Det är fullt nog att hålla reda på stativ och kamera. Önskar dig en skön och varm fortsättning där på ”andra sidan jorden”. Härligt att vi kan skriva till varandra så här trots att vi bor så långt ifrån varandra. Kram tillbaka!

   Gilla

   • Tyvärr är det slut med finvädret. Vi har haft en hel del regn men det är fortfarande varmt. Temperaturer mindre än 5 grader är mycket sällsynta, men det händer under vinterårstiden ibland. I år kan vi inte undkomma vintern. Vi har ju redan varit på semester. Jag ser fram emot era inlägg om naturen under sommarmånaderna så jag kan ta del i den litegrann i alla fall 🙂

    Gilla

  • Vi har en ljuvlig tid framför oss. Jag njuter av varje liten knopp som slår ut. Idag såg vi påskliljor som blommade lite varstans, magnolia som började slå ut, tulpaner och mycket mer. Det kunde ju gärna få bli liiiite varmare, men samtidigt så ger kylan oss möjlighet att njuta längre, och jag gillar långa vårar. Önskar dig en skön fortsättning på söndagen. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

 4. Ja våren har verkligen tagit paus och då gäller det att hitta fördelar och en är ju att den går långsamt fram så vi får njuta länge av blommorna. Men visst längtar jag till värmen och framför allt till att blåsten ska avta. Fina bilder från arkivet och visst finns det mycket vår i dom. Gillar också den fina bakgrunden i din näst sista bild i inlägget. Den gifter sig så fint med huvudmotivets nyans.
  Ser fram mot kommande majvandringar i Botaniska och vad du ska hitta med ditt macro.

  Ha en fortsatt fin vecka!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Igår hade ”macrot” och jag en riktigt bra dag tillsammans, så jag hoppas att ”det” är på lika bra humör nästa gång vi åker till Botan. Jag gillar också när det blir som akvarellbakgrunder. Det är så häftigt när färgnyanserna smälter samman. Försöker alltid hitta något som kan färgsätta bakgrunden, men ibland växer ju den utvalda växten eller blomman på ”fel plats”. Och jag tror inte att det blir så populärt om jag flyttar om i planteringarna. Du behöver inte vara orolig. Jag skulle aldrig ens komma på idén att göra något sådant 🙂 Ha´ en skön fortsättning på söndagen. Kram tillbaka!

   Gilla

 5. Fina bilder! Ja, våren har onekligen dragit i handbromsen men jag hoppas nu när vi går in i vackra Maj att den släpper lite och ger oss värme och vårkänslor. Nu känns det mest ruggigt och trist.
  Trevlig Valborg önskar jag er! Kram

  Gillad av 1 person

  • Tror att du hade älskat att gå omkring med din kamera i Botan. Den optimala platsen för den som gillar allt som växer och kan ”fånga det” på bild som du kan. Igår fick vi återigen känna av lite värme, men i morse hade vi 2,4 grader… och jag som glömde ta in mina små plantor från balkongen. Det är bara att hoppas att de härdats lite lagom och inte frusit i natt. Nu ser vi fram emot en skön och härlig månad. Kram tillbaka!

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s