Vattenfallet i Fridhem

Kategorin där vi besöker samma plats vid fyra olika tillfällen under året och tar en bild varje gång.

Vår
Sommar
Höst
Vinter

Små tankar om de fyra årstiderna:
Första vårdagen 2021 är ett perfekt tillfälle för denna nya kategori. 😊

Vi visste att det skulle låta rejält om våren och vara snustorrt på sommaren.
Förhoppningen om vackra höstfärger på träden blev inte uppnådd. Däremot blev vinterbilden bättre än den vi hade sparat från vårt decemberbesök. Tack vare ett inlägg på Instagram blev vi nyfikna på att åka dit igen i februari. Det var mäktigt att få se och höra.

23 tankar på “Vattenfallet i Fridhem

  • Vad fin du var på kortet. Det var oväntat många som vågade bjuda på sig själva och plocka fram barnasinnet. Själv gjorde jag det i ”prologen” som det heter i sportsammanhang. Änglar har sedan barnsben haft en speciell plats i mitt hjärta.
   Den kategorin fanns med tidigt i funderingar runt gotlanduppochner. Sedan handlade det om vi hade lust att åka vart som helst för att ta vinterfotot. De saltar inte på ön och vi är försiktiga av oss i trafiken. Nu har vi börjat med x antal vinterbilder, som kan klassificera sig till en fyrklöver i framtiden. Andra platser ligger före i kön och lär hamna på bloggen redan i vår.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 1. Vilken trevlig kategori! Den gillar jag så mycket så jag funderar på att låna den … om jag får? Det gäller bara att hitta bra platser och att hitta tillbaka till exakt samma ställe.
  Älskar vårbilden på vattenfallet. Känns så hoppingivande. Och vinterbilden blev ju så bra. Minns er halkiga promenad mot dom bilderna. Kan konstatera att det var torrt i somras och höstas. Inget fallande vatten då.

  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Det klart att du får ”låna” och göra något liknande på ditt sätt. Jag tror inte du får några problem med att hitta de första platserna. Tänker på foton från dina promenader och inser att du kommer att kunna visa upp superläckra foton. Du kan säkert börja med bilder från ditt digra bildarkiv.
   Det blev två bra, en trist och en misslyckad. 😉 Sommarbilden var planerad att bli torr och trist och skilja sig från våren. Så med tre foton släppte jag iväg första inlägget. Bristen på höstfärger hade vi ingen aning om. Nästa gång blir det kanske fyra halvbra. 🙂 Är inte säker på att lyckas med att skilja vår från sommar. Beror på när våren kommer i år och när den är slut. Vissa platser nås heller inte på en kafferast. Inte ens på en terast. 🙂
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Vilken trevlig kategori och visst syns årstidernas växlingar även om höstfärgerna var lite bleka. Vinterbilden hade ni tur med för det är nog inte varje vinter som fallet fryser tänker jag.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Vi hade aldrig varit där på hösten och hade inte ”grävt” i vilka sorts träd som växte omkring. Men vår och vinter blev läckra. Det var tack vare ett inlägg på Insta som vi åkte och tittade/förbättrade decembervalet.

   Undra hur många sekunder du slog Eva-Lotta med i Wallandertävlingen? Sedan är frågan om ni hade lämnat rätt svar. Det ger sig på min mammas födelsedag. Då vill jag ha mer värme. Vad vi fruset sista dagarna.
   Kram

   Gillad av 1 person

  • Väder spelar större roll än jag ibland vill erkänna. Tydligt exempel under gårdagens utflykt till östra sidan av ön. Vi startade i soligt väder och fem mil senare var det ett helt annat läge. Därför skippade vi naturstigen längs havslinjen. Bilderna med de mörka fiskebodarna och ett helt grått hav som gick ihop med himlen var ingen bra kombination. Men dit ska vi igen. Ser jag fram emot. 🙂

   Gilla

 3. Vad roligt med denna ”kategori” och nu att se vattenfallen här i Fridhem under de olika årstiderna. Och stora skillnader är det ju på de olika bilderna.
  Kram och tack för besöket.

  Gillad av 1 person

  • Vår och vinter var härliga att uppleva. De andra var inte så mycket att göra åt. Du måste kunna göra betydligt bättre ”fyrklöver” via ditt bildarkiv.
   Kram Bosse som njutit av att snart ha haft Solveig hemma i nio dagar. Synd det inte är påsklov direkt på. 🙂

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s