Aldrig långt till havet

2020 avslutas med ett bildspel. Temat är hav. Vart vi än åkt på Gotland eller på Fårö, så har vi aldrig haft långt till havet.
Gotlanduppochner tackar alla bloggbesökare som ”tittat in” här under året som gått och önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År. Välkomna tillbaka i januari.
Kram från Bosse & Solveig Lidén

72 tankar på “Aldrig långt till havet

  • Vårt mål är att försöka göra det bästa av ”allting”. Vi ser med spänning fram emot nya äventyr 2021. Får vi bara hålla oss friska. Sedan har vi många andra önskemål som vi säkert delar med resten av världen.
   Tack för all uppmuntran under året. Är det inte dags att ”parkera” en åretrunthusvagn på Gotland också? 😉 Hade vi fått in sju rätt på våra stående lottorader hade vi garanterat köpt en vinterbonad liten mysstuga på någon favoritplats på öjn. Det är extra viktigt nu att få drömma fritt.

   Gilla

 1. Vilket härligt bildspel och så många fantastiska vyer! Visst är det en förmån att ha nära till havet.
  Tack själv för ett trevligt bloggår och jag önskar er det samma!

  Kram

  Gilla

  • När du lärde mig bildspel rörde sig bilderna själva. 🙂 Men jag råkade se ordet bildspel för några veckor sedan och då föddes idén om att avsluta bloggåret på detta vis. Jag var tacksam för att alla 80 fotona gick att markera och ladda upp tillsammans. Med tanke på att det inte gick att markera TVÅ ynka foton och få in dem i vanliga blogginlägg, var det en positiv känsla. 😉 Annars var den gamla redigeraren överlägsen.
   Vad skönt det var i morse när vi inte vaknade av klockradion 5:40. 😀
   Hoppas allt går bra för er med allt spännande som ligger framför er under månaden.
   Tack ska du ha.
   Kram, Bobo

   Gilla

 2. Jag översatte en artikel (från finska till svenska som en person i Raumo eller Nystad hade skrivit – jag blandar ofta ihop de två städerna. Han inledde med att skriva:” Täällä meillä on aina ollut meri ihan rannassa – Här har vi alltid haft havet vid stranden, så säger vi här”. I min barndoms hemtrakter finns en humorgrupp som sjunger och spelar och rappar på dialekt. En av dem bor vid kusten (norr om Vasa) och han skaldade: ”Haavi ha vi havi saan leng tibaak jäär” – havet haft vi haft sen långt tillbaka här. Härliga ordsvängar. God Jul från Borgå!

  Gilla

 3. Vilka fina bilder! Härligt att se på dessa och längta till sol och sommar nu när Determiner som mörkast. Önskar er allt gott och en God Jul och Ett Gott Nytt År! Kram från Inger Svensson

  Gilla

  • Tack ska du ha. Jag har just satt på en julskiva för att komma i rätt stämning. På avstånd hör jag Solveig prata med någon i Helsingborg. Kan det vara Henke Larsson tro? 😉
   Vilken speciell jul det kommer att bli. Dig har jag ju sett sedan 1996. Förlåt att jag skrämde dig, med min stela mask. 😉 Inget julklappsspel. Men den planerade samvaron över nätet kan bli ett bra surrogat.
   Bamsekram från pappa. ❤

   Gilla

 4. Vilket bildspel! Som jag njutit här i mörka decembermorgonen. Stort tack till er för det här året! För alla trevliga inlägg och för novembertävlingarna.

  God Jul och ett riktigt Gott Nytt År till er!

  Kram Anita

  Gilla

 5. Härliga och vackra bilder. Förstår att du känner att du trivs som fisken i vattnet, du som älskar havet.
  Tack för tävlingar och alla andra intressanta inlägg detta år 2020.

  Önskar Er båda en GOD JUL och ett GOTT NYTT År.
  Kram!

  Gilla

 6. Så fint du fångat det vackra landskapet! Mycket njutbar bildserie. Lockar verkligen till besök.
  Måste planera in en resa till Gotland när vi blir av med de elaka virusarna.
  Maj kanske är en bra månad. Eller september? Tänker att besöka öarna när inte horderna av turister är som störst….

  Gilla

  • Tack Beppan. 🙂 Det är en vacker ö med många skilda godbitar. Sedan finns det trevliga halvöar och småöar omkring Gotland för turister som har extra mycket tid på sig.
   Vi är många som längtar efter när faran är över. Maj och september är två månader, som är bra om man inte vill trängas. (September är bäst för den som vill ha varmt i vattnet) Men vi har varit helt själva på många platser under högsäsongen, när vi åkt iväg tidigt på morgonen. Innan skolorna stänger för sommarlov brukar det vara relativt lugnt. Tyvärr är mycket ”ätbart” stängt ute på ön under den långa lågsäsongen. En orsak är att ställena ägs och sköts av fastlänningar. Oftast från Stockholmstrakten.

   Gilla

  • … och nu ser jag fram emot ett nytt år där vi får utforska ännu mer. Jag har lagt ner flera decembertimmar på att läsa på och anteckna. I nästa månad ska jag fördjupa mina tankar. Försöka hitta ett mönster där platser och tidpunkter kan gå att kombineras.
   Tack ska du ha. Det kommer att bli en ny sorts jul. Det var många år sedan vi var ensamma.
   Kram

   Gillad av 1 person

 7. Åh, så vackra foton som förmedlar allt det som representerar Gotland! Ja, tänk så mycket ni har upplevt under ett helt år och delat med er till oss! Det har varit och är ett speciellt år, men det har sannerligen inte bara handlat om en pandemi, även om det inte går att bortse ifrån det.
  Tack för en underbar bildkavalkad!
  God jul och Gott nytt år till hela familjen!
  Många kramar, Nilla

  Gilla

 8. Tack för det här året och alla underbara inlägg och bilder från den vackra ön. Njuter av det fina bildspelet och längtar till sommaren. Var rädda om er och ha det så gott.

  God Jul och Gott Nytt År 🤶❤️🎅

  Gilla

 9. Tack för alla turer som ni bjudit på under året. Några känns igen som egna platser och upplevelser men många nya platser har jag med er hjälp besökt. GOD JUL

  Gilla

 10. Så ljuvligt bildspel; Sinnesbilder att leva med länge, så skönt.
  Jag har också fått med mig ännu fler fiskelägen, men fler kvarstår 🙂
  Ni gör Gotland rättvisa, trots att jag inte besöker er så ofta tycker jag det!
  Önskar er en god jul och gott nytt år ❤
  Kramar åt er båda.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s