En tidig vårmorgon

Klockan var inte mycket när vi nådde tredje fiskeläget den morgonen. Vi hade noterat en husbil där det sov människor vid läckra Tomtbod fiskeläge. Vid Hus fiskeläge mötte vi ingen. Sedan fortsatte vi mot vårt STORA mål Ålarve, där vi tänkte inleda med frukost på medhavd filt. Då dök det upp nya fiskbodar utanför bilrutan. Eftersom vi inte var så hungriga stannade vi till här en stund.

I bakgrunden ser du mer berömda Hus fiskeläge. Jag hittar inga uppgifter om något namn. Vet att vi bara är ett ”stövelkast” från Ronehamns hamn, som är en av de största hamnarna på Gotland och har ett flertal yrkesfiskare och egen fiskfabrik. Håll till godo med bild efter bild…

Funkade inte att markera fem foton och ta in dem samtidigt. Det blev enbart det sista som kom in. Härlig utsikt från ”altanen”. Nu tar jag in en bild i taget. Tacka vet jag gamla redigeraren.

”Tre på rad” får avsluta det 31:e fiskeläget, i denna kategori som jag är extra förtjust i.
Vad jag längtar efter att ”tuffa ut” på spännande turer efter ”nya” fiskelägen att besöka. Några av favoriterna återvänder jag dessutom gärna till.

Ps. Hus fiskeläge ska läggas in senare. Jag hade en ”hemlig” bild därifrån i ”Kryssa på gotlanduppochner” 😉

21 tankar på “En tidig vårmorgon

 1. Det låter som en härlig vårmorgon och jag njuter av dina bilder. Förstår att du längtar efter att besöka nya fiskelägen. Inte långt kvar tills det vänder och blir ljusare, även om det tar ett tag innan det märks. Men bara vetskapen.
  Visst är det tråkigt att det inte går att dra in flera bilder längre. Det finns block där det går men då har jag fått problem med att bilderna inte utnyttjar mallens bredd. Allt var inte bättre förr men vissa saker var banne mig bättre 😉

  Ha det fint på ön!
  Kram Anita

  Gilla

 2. Jaha, rakt från den mörkaste tiden om året till våren ,-)) härligt!
  Fiskeläge är härligt att besöka, har inte besökt så många, härliga bilder,-)
  Så många utflykter ni har hunnit med.
  Ha det fortsatt fint
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 3. Ännu en fin och idyllisk plats att besöka så det var tur att ni inte var hungriga utan stannade till.
  Är ganska så säker på vilken bild det handlar om 😉

  Kram

  Gilla

  • Ibland är det toppen att de ligger på rad och väntar på oss. Andra är mycket svåra att hitta och ta sig ner till.
   Du har garanterat rätt. När jag såg speglingen i vattnet ropade jag på kameran. 😉
   Stor risk att jag/vi kommer att göra om det på andra ställen. Hus var fint. Men Tomtbod bättre. Jag börjar bli kräsen. Inte bra.
   Ps. Nu gjorde jag precis klart tabellerna när det gäller titlar och segrare på sidan under min header. Tänk att du helt tappat formen och blev nerpetad från förstaplatsen. 😉

   Gilla

 4. Härliga bilder och solen såg ut att vara uppe och vaken också.
  Det är otroligt så många fiskelägen det finns på Gotland. Det hade jag ingen aning om innan jag började tävla här hos dig. Det ena vackrare än det andra, en del bor det folk i andra inte, verkar det som. Kanske mest sommarbostäder, vad vet jag.
  Ha en finfin torsdag.
  Kram!

  Gilla

  • Det var en av de där lyckade mornarna när vi gled omkring ensamma lite överallt på östra sidan.
   inte jag heller. Det står olika siffror. Runt 200 som mest. Då kanske det bara är 1-2 bodar på något ställe, som är svårt att nå ner till, som räknas.
   Det är olika där med hur de styrs och ägs. Men det är hårda regler som gäller från Länsstyrelsen.
   Tack ska du ha. Hoppas du får post från oss imorgon.
   Kram, Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s