Rosornas ö; del 2

Gotland har många smeknamn. Ett av dem är ”Rosornas ö”. Detta inlägg innehåller rosor från kullerstensgatorna innanför murens landsida. Korten togs en morgon i augusti. Visst är rosor vackra. Min personliga favorit bland alla rosor är Ingrid Bergman, för sin underbara doft och alla härliga, speciella minnen jag har av rosen. Vilken är din favorit-ros? Eller har du ingen?

34 tankar på “Rosornas ö; del 2

 1. Åh denna underbara blomma. Så vackra färger de har och dina bilder är så fina. Jag har en favorit ros i trädgården som är lila och doftar citron. Den har nya knoppar och en slpr snart ut. Namnet är Minerva om jag minns rätt.
  Ha en skön måndag
  Kramar från oss

  Gilla

 2. Jag älskar alla rosor och gula rosor speciellt. Tyvärr växer det väldigt få rosor här i zon 6-7. Varje år sätter jag någon buske men få överlever vintern. Det är buskrosor som går och dom blommar bara en kort stund innan dom försvinner. Det är det och äppelträd jag saknar mest här.

  Gilla

  • Trist att du som älskar rosor inte kan odla dem med framgång. jag har en idé. Du får flytta ditt bohag till Gotland. Var det en bra eller lysande idé? 😉
   Äppelträd gillar jag. I lördags fick jag äppelkaka till efterrätt. Usch nu blev det blött på skärmen när jag tänker på smaken. 😉

   Gilla

 3. En härlig rosenpromenad! Jag gillar flera olika, en av favoriterna är Ghislaine de Féligonde, som blommar hela sommaren och doftar härligt 🙂
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

  • Mångfalden är underbar. Tyvärr kan jag inte speciellt många namn.
   Den kombinationen uppskattar jag. Lång blomsäsong och härlig doft. 😀
   Här är typiskt inneväder. Tur jag tog mig en cykeltur efter frukost – trots stark vind och regn. Nu är det förberedelser för november som gäller. Samtidigt lyssnar jag på utvalda sommarvärdar. En höstsyssla som blivit som en tradition för mig. På sommaren har jag inte tid med det. 16 stycken har jag valt ut.
   Kram

   Gillad av 1 person

 4. Rosor är så bedårande vackra, dessvärre kan jag inte namnen på dem… Men då vi var första gången till Gotland o Visby (några år sen) då blev jag förtjust i stockrosorna 😍 de blommade sååå ljuvligt vackert då

  Gilla

  • Samma för mig. Älskar dem men är dålig på deras namn. Tur det finns skyltar i Botaniska Trädgården och Solveig är bättre och har en app till sin hjälp. Men här lät jag bilderna tala för sig själva och smet iväg från namnen. 😉
   Stockrosorna är mäktiga. Hoppas du gör ett återbesök någon gång. Här på bloggen kan du få många tips. 🙂

   Gillad av 1 person

 5. Sitter själv här med rosfrossa, skall göra en väggkalender med rosor från trädgårdsföreningens lilla rosarium, kalender 3/3. Vi har 45 olika rosor, det går femton till varje kalender, så nu är alla ”kalenderdomkumenterade”. Favoritros varierar med blomningstiden. Gillar mest buskrosor (Spinosissima, Rugosa, Gallica), de är trogna och doftar. Rabattrosor är bra att komplettera med när buskrosornas tid är förbi. Har sammanlagt ett 60-tal…

  Gilla

  • Då sitter vi i ”nästan” samma båt. Jag har fått uppgiften att välja kandidater från årets bloggbilder för att vi sedan tillsammans ska välja ut 12 st foton till 2021 års kalender. En kul men tidskrävande syssla. Jag tror det landar på 85-100 bilder innan uttagningen.
   Hoppas det går smidigare för dig. 🙂

   Gilla

   • Jag tycker dofter blir starkare efter regn. Har kanske fel.
    Precis som igår kom det blå himmel och sol hit på eftermiddagen. Då blev det kvällsmiddag utomhus. Idag redan utomhus vid eftermiddagsfikat. Dessa omväxlingar som jag knappt hinner med på. Jag fick gå in för jag blev för varm när jag läste bok.
    Kram

    Gilla

 6. Det finns så otroligt många olika rosor och alla är så vackra.
  Direkt någon favorit har jag inte utan jag njuter av alla. Sedan kan jag ju se ibland någon alldeles speciell, men vet då inte namnet på den.
  Vackra bilder du bjuder på här.
  Trevlig dag och var rädd om dig.
  Kram!

  Gilla

  • Mångfalden är vackrast. Sedan blir det såklart favoriter när det handlar om gamla minnen och vid trädgårdsinköp. Där hamnar vi nog inte fler gånger. Men egentligen borde jag lärt mig att aldrig säga & skriva aldrig. 😉 Tänk med fel jag haft om mig själv genom alla år. Sådant gillar jag. För det mesta.
   Jag är ingen fena på växtnamn. Men uppskattar dem mer och mer ju äldre jag blivit.
   Tack ska du ha. Önskar dig detsamma och hoppas du inte har ruskvädret jag ser utanför fönstret. Gör egentligen inget. Jag ska lyssna på sommarpratare och fixa med novembertävlingar.
   Kram, Bosse

   Gilla

 7. Jag kan tyvärr inga ros namn, men det är en otroligt vacker blomma oavsett.
  Annars är ju pion och tulpan andra favoritblommor.
  Härliga bilder – livskvalité och harmoni. Att passa på när tillfället ges.
  Härligt att ni har fått träffa en av döttrarna.
  Kram Katarina.

  Gilla

  • Nästan alla blommor piggar upp, tycker jag. Helst när det som nu blåser höststormar och regnet piskar mot fönstret.
   Det var lite sorgliga månader när vi inte kunde kramas fysiskt. Tur det finns tekniska möjligheter att hålla kontakterna. Tänk om det kunde bli som vanligt snart. Du har det bra som kan träffa dina nästan när som helst. Var rädd om dig.
   Kram tillbaka

   Gilla

 8. Rosor är vackra, min favorit är nyponrosen ,-)
  Men av vanliga rosor väljer jag den vita ,-) Den vita rosen från yorkshire där min man kommer ifrån.
  Det finns nog inte en ros som är vacker ,-)
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s