Med naturen som granne


Vi bestämde oss för att fira vår tvåårsdag på Gotland i en stuga på Maven i Kappelshamn. Redan när vi klev ur bilen, framför vår stuga Almen, möttes vi av lugnet och pulsen gick ner i varv. Här satt vi och fikade och läste.

Fräscht och trendigt. För att slippa städa ovanvåningen höll vi bara till på den rymliga nedervåningen. Annars fanns det fyra bäddar däruppe. Förr hade våra döttrar älskat att få bo där lite för sig själva.

Det fina trädäcket med två solstolar och ett stort bord med flera stolar gav möjligheter. Vi följde solens kretslopp under timmarna. Mysigt att lyssna på skogens ljud. Grannar kunde bara anas på långt avstånd.

Spännande att ge sig ut på de slingrande spångarna. På våren och hösten finns det vatten och är fuktigt runt omkring dem.

”Ateljén” nämns som ett vardagsrum för både ägarna och gästerna. Där går att hänga både inne och ute.

Djuren som gick att upptäcka lite överallt på stugområdet är ett trevligt inslag för både små och stora barn. 😉

I ”Garden House” får gästerna plocka av örterna.

Naturen tar ibland sina egna vägar.

”Paviljongen” är en liten oas för den som vill läsa en bok eller äta sin medhavda frukost.
Vi fick en trevlig pratstund med Stefan som tillsammans med Anne är paret bakom denna naturvision, där de varsamt hanterat naturen och endast tagit ner de träd som behövdes för att bygga stugorna.

Godnatt ”Den lilla blå”! Bilden togs genom en smal glasruta långt ner på ytterdörren. Därefter satte jag timern på 04:10. Rena rama sovmorgonen – jämfört med när vi skulle upp för att se soluppgången vid Folhammar. Hur det gick? Det kommer i ett annat blogginlägg… 😉

20 tankar på “Med naturen som granne

 1. Oj ! Rena drömmen ! Vi gungar iväg med vår gamla husvagn mot Stockholm imorgon. Vår äldste son, med familj, bor i Stuvsta, Huddinge och vi har inte setts sedan i februari. Han har hittat en fin campingplats åt oss i Flottsbro, en kvarts resa ifrån dem. Det ska bli så härligt att få ses igen, dock utan kramar….En och annan tår från farmor blir det nog.
  Må så gott !

  Gilla

  • Jag är övertygad om att du och Bernt skulle trivts bra här.
   Vilket sammanträffande. 🙂 Vi ska träffa en dotter imorgon. Sist vi såg våra barn var i Helsingborg i februari. Förstår att du längtar till att få möta dem. Svårt utan kramar. Jag tänkte hålla andan under tiden och bara njuta. Ni får köra försiktigt.
   Önskar er en trevlig resa.
   Tack ska du ha.
   Kram från Visby

   Gilla

 2. Tänk att det redan är två år sen i blev gotlänningar! Grattis till det!
  Ser jättetrevligt ut där vid sommarparadiset! Gillar de där rostiga djuren skarpt och mitt habegär vaknade! 🙂
  Kram

  Gilla

  • Tack. Tiden är en märklig ”manick”. Den gör lite som den själv vill. Nu skulle jag vilja stanna den så S sommarlov inte tar slut. Jag har fått smak på våra varierande utflykter. Djuren var tuffa. Kul att spana efter dem. Jag var förberedd efter att ha läst ett reportage tidigare.
   Kram

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s