Fardhem Prästänge


Skälen till att vi besöker gotländska änge är flera. I det här fallet handlade det om närheten till vårt ”medeltida kyrkbesök”.

Jag hade läst att Fardhem prästänge är litet och örtrikt.

En lätt pensionerad slåttermaskin.

Hästräfsa kände Solveig igen från tiden när hon räfsade bakom traktorn på familjens gård.

Nu var det inte precis Sankt Pers nycklar vi var ute efter att stöta på denna morgon. Usch! Jag borde skämmas för min kräsenhet och istället minnas glädjen när Solveig ropade att hon hittat årets första orkidé.
Igår var det som klassikern om ketchupflaskan, när vi hittade fem olika orkidéarter inom en trekvart. Den som väntar på något vackert, väntar aldrig för länge.

Sommarfibbla och något blått som du besökare kan berätta för oss vad det är för något.
Här i Visby regnar det stillsamt utanför mitt fönster. Gotland behöver alltid regn. Men jag och Solveig behöver inget regn när vi sticker iväg på Hemester om några dagar. 😉 Helst inte när vi ska se/fota en soluppgång. Ha en bra kram till dig som kommit hit ner i texten. 

 

24 tankar på “Fardhem Prästänge

  • I söndags åkte vi förbi en gård som var fylld av rostiga gamla saker av olika slag. De hade ex. gjort långa staket. Trist nog hittade jag inte tillbaka på hemvägen. Men hade för mig att det inte fanns någon möjlighet att stanna bilen och gå ur utan att köra in på deras tomt. Jag har sett gamla rostiga traktorer/bilar lite överallt under våra resor inåt. Tufft eller skräpigt? Det är en fin gräns mellan.
   Kram, Bosse

   Gilla

 1. Dit ner till slutet av ditt inlägg kom jag ,-)
  Hemsemester låter riktigt mysigt, det ska vi också ha.
  Fina platser ni hittar, tycker allt ser mysigt ut.
  Hästräfsan och slåttermaskin , gillade jag, kul att hitta sånt så man ser ut jordbruksmaskinerna såg ut. Jag gillar ju rost också ,-)
  Fina blommor.
  Den lilla allèn var så mysig.
  Ha det jättefint
  KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Hemestra är inte fel det heller för det finns mycket att se och uppleva även på hemmaplan.
  Hos oss skiner solen så jag kan inte klaga på vädret i alla fall. Sedan hade jag gärna haft sommarlov direkt nu men det tillåter inte programmet tyvärr men snart så…

  Kram och ha en fin start på veckan!

  Gilla

  • Du har massor av smultronställen i dina hemtrakter.
   Jag har förstått att den kusten har solen lyst på under denna måndag.
   Solveig gör sin sista arbetsdag denna termin imorgon. Äntligen har hon sedan sommarlov och kan leka med mig. 🙂
   Tack ska du ha.
   Kram Bobo

   Gilla

 3. Alltid lika trevligt att få följa med er ut. Och även Fardhem Präsänge, som så många platser på Gotland , är obekant för mig. Nu vet jag lite mer och njuter av besöket.
  Ljuvliga bilder.
  Kram

  Gilla

  • Den läste jag mig till när jag tänkte att det kunde vara lämpligt att besöka en kyrka på hemvägen från vackra Ålarve. Om chansen finns där väljer jag gärna att köra/åka en annan väg hem. Annars är det slöseri av möjligheternas möjlighet. 😉
   Tack ska du ha.
   Kram tillbaka

   Gilla

 4. Fint – vilket vackert änge! Och tänk vad dekorativa forna tiders jordbruksredskap är! Undrar om man tänker så om dagens skördetröskor och harvar någon gång i framtiden?

  Gilla

  • Det är alltid skönt att ta paus i ett välskött änge. Njuta med sinnena; hörseln, doften, smaken, synen och känseln. Alla fem får sitt.
   Härligt när inte allt slängs.
   I framtiden sitter de och skrattar åt våra mobiler, paddor och allt vad det heter.

   Gilla

 5. Så fin utflykt och efter er lämnar ni fina bilder! Hemester blir det nog för många i år och det känns på sätt och vis mysigt! Vårt grannland Norge hade vi tänkt att besöka… men det har vi förhoppningsvis kvar till ett annat år! Jag är tämligen säker på att de flesta av oss är nöjda med att åka iväg på kortare turer och att få vara friska!
  Får vi kanske se orkidéfoton? Soluppgång och solnedgång ser jag också fram emot att få se bland dina foton och här hemma någonstans längs västkusten!
  Måndagskram Nilla

  Gilla

  • Det känns en aning avigt att Norge och Finland inte tar emot svenskar men uppmanar sina landsmedborgare att åka till Gotland. Ska även gå färja hit från Finland via Åland tror det stod.
   Det viktigaste är att få vara frisk. Vi tycker vi redan bor på ett semesterparadis.
   Vi har startat upp den kategorin med Sankt Pers nycklar. Vet inte när nästa får komma in. Precis som förra året vid den här tiden börjar det bli en lång lista med möjligheter. Jag sorterar efter fotoredigering ut allt i olika mappar. Sedan finns alltid ”lite gammalt” och skvalpar och behöver ibland kompletteras med något foto. Soluppgång tror jag att jag bara upplevt en gång i mitt liv. Då när vi bodde i Västergötland. Om det inte blir regn ska vi cykla iväg från vår hyrda stuga till en mycket spännande utsiktsplats med flera möjligheter att få med mer än solen och havet. 😉
   Måndagskram tillbaka, Bobo

   Gillad av 1 person

  • När det gäller nattprojektet krävs fint väder. Sedan är allt betydligt roligare om solen skiner och det är skönt väder på dagarna. Vi hade flyt i helgen. Jag frös rejält helgen innan i den kraftiga blåsten. För två veckor sedan stämde det mesta. När det gäller halv och heldagsutflykter går resorna att blåsa av. Har vi gjort några gånger redan i år. Men när vi betalt stuga är det inte samma spelregler. Annars kan vi göra just det. Ha spellekar inomhus i stugan. 😉 Jag ska packa ner spel. Gör jag alltid.
   Tack för att du håller tummarna. 🙂

   Gilla

 6. Hemestra kan vara helt fantastiskt 🙂 Tänk så mycket vackert man har runt knuten. Det är så lätt att bli hemmablind. Tack för härlig berättelse och fina bilder!

  Gilla

  • Välkommen till bloggen. 🙂 Vilken otroligt duktig fotograf du är. 😀
   Jag bytte nyss namn på kategorin. Innan hette den Sova borta. Trots att vi snart bott här i två år känns det fortfarande som vi bor på en härlig semesterö – full av möjligheter.
   Visst är det. När vi bodde i Ystad lovade jag mig själv att aldrig bli hemmablind och lyckades riktigt bra. Närheten till Österlen spädde på möjligheten. Men ofta tycker jag det är så. Både här på Blogglandia och IRL. Sevärdheter i närmiljön glöms bort, år efter år.
   Tack för besöket.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s