Naturen i färg; grönt

Naturen i färg är bloggkategorin då vi under två månaders tid ser oss omkring utomhus och, med kamerans hjälp, fångar in allt som har en viss färg.

Att välja färgen grön till maj och juni kändes ganska självklart. Grönt har alltid varit min favoritfärg, grönögd som jag är.
I dessa oroliga Corona-tider, då inget är sig likt, känns det som läkedom att få ge sig ut i den fantastiska naturen. Varje vår drabbas jag av en intensiv känsla av tacksamhet att färgerna återvänder.
Jag insåg ganska snabbt att det inte skulle gå att välja ut tio-femton bilder. Det finns redan 95 i den gröna mappen. Därför kommer det att bli två gröna inslag under kategorin ”Naturen i färg”! Jag har valt att döpa varje bild – en dos fantasi behövs för att göra vardagen lite gladare ibland.

Av det lilla kan det bli något stort en dag

Ängel med en vinge
(Jag såg den direkt när jag passerade under trädet – ängeln med en vinge. Bosse hade kameran just då. Jag fick först fota den med mobilen, ta sikte var den fanns i trädet och gå ikapp Bosse och låna kameran.)

Knoppar vid fönsterglugg

Diffus fjäril
(Fick inte till skärpan helt, men ibland kan även det diffusa ha sin charm.)

Parasoller i sol

Skiraste grönska
(Här måste jag få inflika att den som bott i Skåne under flera år är bortskämd med bokskogar. Bosse letade därför raskt upp ett utflyktsmål åt oss där vi fick njuta av bokarnas skira grönska även här på Gotland. Klinteberget bjuder inte bara på blåsippor i mängd utan även på fin bokskog.)

Färgkomposition

Krigare på väg ut i strid

På sned i livet – men ändå perfekt

Fladdermöss i mängd

Gröna nyanser

Uppåt det bär

”Nykläckt” Lönn

Ormhuvud

Mot grå himmel

Vad ska det bli av dig då?

Får jag också vara med?

Livets vägar
Hoppas att jag inte tröttat ut dig helt. Det är så fantastiskt roligt att leka med en kamera… Var rädd om dig! //Solveig Lidén 

 

38 tankar på “Naturen i färg; grönt

 1. Riktigt fina bilder ! Ja, naturen är vacker och det gäller att stanna upp och se den. Ibland blir jag hemmablind. Vi bor ju mitt i skogen 😉

  Gilla

 2. Det gröna är otroligt vackert, skir grönska bäst att passa på, jag tycker du hittat kanonfina bilder, du har fångat våren, bra tänkt att fånga bilden med mobilen för att gå ikapp Bosse så du hittade tillbaka ,-)
  Gillar dina ord under varje bild, Diffus fjäril, mycket vacker ,-)
  Ängel med en vinge,Parasoller i sol, Krigare på väg ut i strid, På sned i livet men ändå perfekt, Ormhuvud, Fladdermöss i mängd, Får jag också vara med, var mina favoriter ,-)) Men de andra var så fina de med.
  Ha det jättefint KRAM Primrose ,-)

  Gillad av 1 person

  • Tack! Kul att associera till formerna. Kom på idén när jag hittade ängeln med en vinge. En fin fortsättning på veckan önskar jag dig! Kram Solveig

   Gilla

  • Tack! Det här med att leta motiv med kameran är extra roligt när temat är en speciell färg. Kram tillbaka! från Solveig

   Gilla

 3. Vilket härligt kalejdoskop av grönt med knoppar och blad! Njutning! Och jag instämmer om bokskogen och att få vara skog av alla slag, så välgörande för öga & psyke. Vårens ankomst är efterlängtad. Fint att få se dessa bilder! Ha en skön fortsatt vår, ni båda 🎎 📷 🔦🔭🚙🚲📝

  Gillad av 1 person

  • Tack! Har sett på dina bilder på fb att det verkar som om ni håller på att bli av med snön nu! Ha en skön vår! Kram Solveig

   Gilla

 4. Tack för fina bilder, och visst är det ngt alldeles extra ljuvligt vackert och tacksamt varje år då våren med dess härliga fräscha grönska återkommer. Det är faktiskt den ända gröna färgen jag gillar – den naturen bjuder på, helt gratis ❤️🌱🌳🌲🌿☘️🍀🍃

  Gillad av 1 person

 5. Ja, du har helt rett, for det er herlig å være ute i naturen nå etter alt dette med coronaviruset. Nå kan en om ikke annet være ute i frisk luft. Så fine bilder du har tatt! Nye blader på trærne er bare så vakkert.

  Klem fra Marit

  Gillad av 1 person

  • Tack! Ja det gäller att ta vara på det i livet som är sig likt – samtidigt som vi lever på hoppet att allt ska bli mer som vanligt igen.
   Kram från Solveig

   Gilla

 6. Oj, jag höll på att missa din nästa färg, WordPress har inte uppdaterat som den ska med nya inlägg från dom bloggar jag följer. Men efter omstart så rasade det in massor av nya inlägg, bland annat detta sköna, gröna …
  Grönt är skönt heter det ju och det stämmer ju så bra, i synnerhet den här tiden på året när nyanserna är så många. Det var dessutom så roligt att läsa dina bildtitlar och jag såg genast de motiv du såg. Parasollerna i sol var helt ljuvlig. Och visst är det fladdermöss! Förstår så väl att det måste bli två inlägg av denna livgivande färg. Ser fram mot nästa!

  Ha en fin dag. Här skiner solen hoppas den gör det hos er på ön också!
  Kram Anita

  Gillad av 1 person

  • Tack! Idag lyser solen från en nästan molnfri himmel. Vi har varit en sväng till vår favoritplats Botan och gått på jakt efter nya orchidéer i ett änge. Grönskan är helt fantastisk och bäst av allt är att inte allt kommer på en gång utan i etapper. Det gäller att njuta! Önskar dig en fin fortsättning på helgen. Kram från Solveig

   Gilla

 7. Härliga bilder och underbart mycket vårkänsla!
  Trots att grönt nog är min favoritfärg köper jag aldrig grön akvarellfärg, eftersom det blir så mycket mera levande att blanda de gröna nyanserna. Mer som allt det skiftande gröna i naturen.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Det som är så roligt med akvarellfärg är väl just möjligheten att hitta nya nyanser hela tiden, blanda och testa… Önskar dig en fin fortsättning på helgen. //Solveig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s