För och nackdelar

Denna kategori handlar om sådant som jag uppskattar och som tillför vardagen något extra. Att stanna upp och glädja sig åt småsaker tror jag betyder mycket för det inre och därmed för hälsan och välbefinnandet.
Vad är vardagslyx för dig? Skriv gärna en kommentar och dela med dig av dina tankar.

Aldrig har naturen känts så viktigt som denna vår. Vår enda fasta punkt var att få uppleva bokskogens skira grönska på Klinteberget och få sitta en stund på en bänk med fikakorgens möjligheter. På hemvägen valde att skippa vägarbetena på kustvägen. Därför råkade jag ratta fel på något ställe och vi hamnade på en för oss ny väg.

När ett änge dök upp på vänster sida tog vi chansen. Fonnsänge var namnet på platsen i Väte socken. ”Det vita havet” syntes lite överallt.

Det gjorde även den leksna ekorren som inte hade några planer på att posera ”stilla” för fotografen. Istället lekte den ”katt och råtta” med mig.

Här kommer förklaringen till bloggrubriken. Jag är en kombination av improvisation och planeringsgubbe. Därmed var jag inte alls påläst och hade aldrig hört talas om detta änge. Vad är detta minne av?

Solveig har en ganska samarbetsvänlig app som berättar om namn på växter/blommor. Nu var det inte så svårt. Vi ville bara ha namnet bekräftat. Men det dröjde ett tag. Appen hade antagligen fikapaus. 😉

Men här använde jag systemkameran. Vet faktiskt inte vad blomman heter. Vet du? 
Humleblomster.
(Tack Anki Arvidson)

Hemma igen googlade jag och insåg att vi missat fornlämningar som exempelvis järnåldershusgrunder. Något skulle finnas nära parkeringen.

Orsaken var antagligen att jag fick bråttom när jag såg … bakom vitsipporna. Jag trodde inte det fanns sådana farliga urtidsdjur på Gotland. 😉

Tur bilen stod kvar och inte rullat från oss. 😉

Fotnot:
Jag börjar bli trött och därmed extra tramsig. I morse gick vi upp halv fem och åkte en halvtimme senare iväg åt nordöst. Med oss hade vi frukost och fika.
Vilken lyckad tripp det blev med väder och annat, trots att vi inte hittade till ett planerat stopp. Ett ställe var en trakt som vi längtat efter att återse från semestern 2016. Dit åkte till först. Det festliga var att vi besökte två nya platser som vi båda blev förälskade i. Hoppas vi hade sju rätt på lotto ikväll så vi kan köpa en liten stuga i… 😉

16 tankar på “För och nackdelar

 1. För mig är det viktigt att komma ut i närområdet och njuta av vackra platser. Fika på olika caféer ger mig lycka i vardagen liksom att läsa böcker.

  Gilla

  • Det verkar som vi delar samma intressen. Men fikabesöken har försvunnit från schemat sista månaderna. Det kan jag sakna. Hoppas någon bok från bibblans beställningar dyker upp imorgon. Idag beställde vi flera nya. Stoppet är 20 böcker/beställningar på listan. Där hamnar vi ofta. Stopp och belägg. 🙂

   Gillad av 1 person

 2. En härlig utflykt bland alla vitsipporna! Tänk att du har såna läskiga djur även hos dig – här kan man ibland se dem i skogen 🙂
  Ekorrar är minsann inte lätta att fota – de är ”lättfotade” på annat sätt och jag tror de gillar att retas!
  Blomman du undrar över är humleblomster: http://linnaeus.nrm.se/flora/di/rosa/geum/geumriv.html
  Vardagslyx för mig är närheten till naturen, hästarna på gården och allt som växer – men mest av allt, när livet är som vanligt, så är det barnbarnen, som jag tyvärr inte får träffa just nu.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  Gilla

  • Idag såg vi fortfarande blåsippor. De sjunger nog på sista versen snart. Men de vita haven har dominerat sista veckorna.
   Det är svårt att veta hur snabba de där läskiga djuren är. ,) Jag skulle vilja lyckas ta en ekorrbild med rejäl skärpa och där den sitter och äter på något gott. Vi har en Instagramvän som är en mästare på det.
   Tack för hjälpen. Växten/blomman är läcker. 🙂
   Du har tur som har naturen nära dig. Förstår att det är extra tufft för er som har barnbarn.
   Vi är tacksamma för vår fina lördag då det var nästan vindstilla och soligt. Idag betydligt sämre väder.
   Kram

   Gillad av 1 person

 3. Vilka otroligt vackra vitsippsmattor. Och det lät härligt att gå upp halvfem, fixa frukost och åka ut i naturen. Det finns så mycket liv att lyssna på så tidigt. Riktig vardagslyx.

  Min alldeles speciella vardagslyx är att, tidigt på morgonen, gå genom hallen och öppna dörren till uterummet. När jag öppnar dörren slår dofterna av intensiv grönska från alla mina växter jag har där emot mig. Den där friska doften som inte riktigt går att beskriva i ord. När jag går ut i uterummet hör jag alla naturens morgonljud och främst då fåglarnas morgonkonserter. Där kan jag stå och bara njuta. Dra in några djupa andetag, dra med fingrarna över doftpelargonernas blad och njuta av de senaste blommorna som slagit ut. Det räcker att vara därute i fem minuter. På den stunden laddar jag batterierna och känner mig redo att möta dagen.

  Kram Anita

  Gilla

 4. Vilken härlig utflykt, och spännande att hitta nya platser, underbara bilder, men lite läskigt med urtidsdjuret som lurade i vitsippemattan, men skönt att bilen stod kvar så att ni kunde ta skydd 🙂 Ha en fortsatt fin dag!

  Gilla

  • Jag har sedan ett par timmar fastnat i ännu fler ställen på ön. Likt mig. Letar efter fakta om EN SAK. Hittar under letandet ”hundra” andra intressanta objekt. Men snart är det lunch och korsordslösande under ätandet. Ute regnar det. Skippade morgonpromenaden.
   Kram

   Gillad av 1 person

 5. Det är underbart just nu med allt som blommar, man vet inte var man ska titta! 🙂
  Vardagslyx idag var att alldeles nyss gå ut med Santos och mötas av en helt fantastisk doft när man öppnade dörren. I långrabatten nere i hörnan vid vägen växer nämligen ett vårolvon (Viburnum x juddii) som doftar himmelskt. Busken, som har växt otroligt dom sista åren och blivit stor, har haft massor med knopp ”på gång” i flera månader. Men…men inget har hänt – förrän nu när det äntligen blev lite värme! 🙂 🙂
  KRAMSusie

  Gilla

 6. Tack för den här fina turen med vackra bilder. Jag verkligen uppskattar att följa med er. Vardagslyx för mig är att komma ut i naturen, gärna med en båttur och att promenera mycket. Upptäcker gärna mer av Stockholm. Att träffa döttrar och barnbarn är också fin vardagslyx. Vi har ju ingen bil och det innebär att vi just nu inte bör åka kommunalt. (Tillhör riskgrupp och för mig dubbel)
  kram!

  Gilla

 7. Åh, dessa underbara vitsippor! Men nu är de överblommade här och den skira grönskan och andra blommor tar över! Så mysigt ställe ni kom till. En riktig pärla!
  Vardagslyx är att vara som jag är – fri! Tänker ofta på hur skönt det är att ha dagen fri. Att göra det som jag vill. Vilket oftast innebär att komma ut i naturen!
  Vårkramar Nilla

  Gilla

  • Ni ligger före oss har jag förstått. Vi har till och med kvar en och annan blåsippa.

   Du hade älskat att utforska de 147 naturreservat som finns på Gotland. (De har blivit 6 st fler sedan förra året)
   Håller med dig. ❤ Tänk om det ingick att få vara frisk till 100 % också. 😉 Den lilla människan blir sällan nöjd.
   Kram Bobo som läser på inför kommande utflykter. Inte lätt att komma till en plats när den är som finast.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s