Månadsbild; 3-9


Helgumannens fiskeläge på Fårö är vidomtalat i hela världen. Det kändes mäktigt för mig att där helt ensam. Havet låg stilla när mina tankar gick bakåt i tiden. 1800-talet och en bit in 1900-talet låg det betydligt fler strandbodar här och strömmingen var riklig i Östersjön. Hur kändes det att sticka ut från mängden? Jag syftar Båta-Bol. Kvinnan som egentligen hette Bodilla Christina Jacobsdotter och som helt ensam seglade sin fiskebåt ända ner till Visby för att sälja fisk.
Nu är fiskeläget*** min Header sedan slutet av 2019.

Rött = Ingen skrev det, 30 ord
Blått = Ensam om rätt, 12 ord
Grönt = Minst två hade rätt, 33 ord
Lila  = Mina reprisord som inte poängsätts
OBS! Det var en korsordstävling där varje bokstav skulle vara på exakt rätt plats. 🙂
Välkomna tillbaks i april. 😀

Aktuell tabell efter bild 3-9:
1. Eva Rohlén, 36 p.
2. Wiolettan, 35 p.
3. Gunilla Wahlberg, Znogge, 32 p.
5. Lisbeth Ahlskog, 31 p.
6. Gunnel Moberg, 21 p.
7. Maj Johansson, 18 p.
8. Primrose, 13 p.
9. Minton, 8 p.
10. Eva-Lotta Nilsson, 7 p.
11. Ditte Akker, Ethel Hedström, Märtha, 5 p.
14. Anki Arvidson, 3 p.
15. Anne Bondin, 2 p.
16. Lena Wik, 0 p.
17. Övriga i hela världen. 😉

 

22 tankar på “Månadsbild; 3-9

  • Den här är lätt att deltaga i. Jag ville ge alla en chans som inte fick deltaga i december när jag körde denna variant. Då var bara de kvinnor som vunnit minst en månadstitel inbjudna. Förhoppningsvis är de revanschsugna på Anne i Australien och förhoppningsvis tar nu de som inte fick vara med då chansen.
   Kram

   Gillad av 1 person

 1. Jag försöker, svåraste uppdraget!!!!
  De ord som förekommer flera gånger:
  de, som på, är, för, en ,gamla, om ,över, in, ut , så.
  1800talet, 1600talet, 2018, brunt, skorsten, pittoreskt, tidsanda, utflykt, kargt, blå, blåsigt, strand, genuin, gammeldax, historia, lycklig, tillfredställelse, dröm, släkt, fiskeläge, anekdoter, lilla blå, havet, fåglar , fiskebodar, ljugarbänk, fantasi, grusväg, stenhus, trähus, ön intresserad, önskan, himmel, hav, båtar, seglar, kallt, familj, resa, mur, ensamt, tidlös, arbetskrävande, minne, sammanhållning, dåvarande, fattigt, generationer, fångst, fisk, redskap, kulturminne, förväntan, klassamhälle, familjetradition, by, resa, fönster, liv, gråa, kultur.
  Ha det fint KRAM Primrose ,-)

  Gilla

 2. Av, att, alla, blåst, blå, det, där, de, ett, en, enda, för, från, fiskeläge, genom, gå, går, gick, Gotland, fiskebodarna, hade, hur, hela, han, hon, himlen, hav, havet, historia, i, inte, jag, ja, kargt, kommer, liten, min, mina, mig, mot, människor, nu, nyfiken, och, också, om, på, som. så, skulle, ska, stängt, till, tankar, upplevelser, var, äldre, än, är, öppet, ön, 2012, 1900-talet, 2000-talet. Valdemar Atterdag, promenad, strömming, torsk. bilen, båtar, möjligt, tror, någon, fantastiskt, strand.

  Mina gissningar.
  Hoppas att det är bra med dig och de dina.
  Kram!

  Gilla

 3. Ibland, efter, för, genom, hos, i, kring, med, mellan, mot, om, på, sedan, till. under, vid, åt, över, av, som, att, blå, himmel, havet, solsken, utflykt, strand, vägen, fiskeläge, fiskebodar, strandbodar, gamla , grå, karg, naturreservat, Helgumannens fiskeläge, 1800-talet, 1900-talet, 2019, kvinnor, män, barn, sommar, höst, vår, fisk, fångst, nät, båtar, Gotland, Fårö, alla, alltid, mest. vi, de, dem, livet, intressant, strävsamt, sorgligt, skönt, simtur, bil, nu, då, förr, men, vad, hästar, kor, får, fåglar, torsk.

  Det var svårt, hoppas några ord blev rätt! 😉
  KRAM

  Gilla

 4. Det, i, små, är, den, här, till, en, ett, på, och, som, ner, in, se, mina, utflykter, utflykt, legender, tankar, bevarade, vindpinade, fantastiska, ön, vi, jag, ligger, grusväg, kvar, sig, bilen, av, mot, förr, bönder, norra, naturreservat, stranden, himmel, havet, båtar, bodarna, fiskebodar, fiskeläger, fångst, fiskare, femton, vinden, strömming, trä, spåntak, tätt, skyddade, 1700-talet, 1800-talet, gråa, seglade, kvinnan, Båta-Bol, Fårö, Helgumannens fiskeläge, brunn, källvatten, berget, stenig, såg, sten, 2009, 2019, kargt, tidens, vingslag, historiens, om, promenad.

  Gilla

 5. Stranden, himmel, havet, båtar, bodarna, fiskebodar, fiskeläget, fångst, fiskare, femton, vinden, strömming, trä, spåntak, tätt, skyddade, 1700-talet, 1800-talet, gråa, seglade, kvinnan, Båta-Bol, Fårö, Helgumannens fiskeläge, brunn, källvatten, berget, alla, såg, sten, 2009, 2019, det, i, små, är, den, här, till, en, ett, på, och, som, ner, in, se, mina, att, utflykt, legender, tankar, bevarade, vindpinade, fantastiska, ön, vi, jag, ligger, grusväg, kvar, sig, bilen, av, mot, förr, där, norra, naturreservat, kargt, tidens, vingslag, historiens, om, promenad.

  Gilla

 6. Besökte, ett, i, små, till, och, på, som, sommardag, här,
  se, att, grusväg, havet, stranden, himmel, båtarna, nät, när, män,
  fångsten, fisken, kvinnor, blåa, Helgumannens, fiskeläge, norra, Fårö, Gotland,
  beläget, naturreservatet, Digerhuvud, 1800-talet, 1900-talet, bönder, vår, höst, behövde, bodar, skyddade, torkplatsen, karga, landskapet, grund, av, sten, utflykt, bilen, ljugarbänk, intressanta, samtal, promenad, vindpinade, Båta-Bol, Visby, sälja, seglade, ända, brunn, källvatten, vind, ligger, tätt, trä, vi, besökte, toskabatarna, ligger, spåntak, strandvallarna, kaffekorg, historiens, vinglag, längtan.

  Gilla

 7. !700-talet, 1900-talet, sjöbod, och, men ,att, till, vid, vem, som, seglade, handel. fiskare, blå, himmel, kalt, riktigt, bodar, fiskeläge, Fårö, norra, diger, strandvall, båtar, Båta-Bol, spännande, samtal, gubbar, under, fångst, näten, fantastiska, trakt, kvinnor, sommar, besök, semester, släkt, historia, kulturminne, korgar, skönt, fåglar, bon, 2018, beläget, vi, i, små, låga, trähus, hav, kargt, stenigt, fattiga, bönder, utflykt, pittoresk, av, början, slutet, grusväg, här, ligger,tätt, fika, Solveig, bilen, mot, styrde, vinden, fiskeläge, strävsamt, liv, en.

  Puh! Jag har förhoppningsvis gissat rätt på några ord. Ha det så bra. Kram

  Gilla

 8. 1959,1900-talet,2000-talet, Bosse Bus, av, brev, blå, Båstad, berätta, besöker, bilen, döttrar, dag, deckare, en, egen, flyget, från, fru, gott, Gotland, glad, hälsningar, Helsingborg, hav, himmel, född, i, in, jag, kostar, muren, Malmö, mörker, månad, memoarer, mat, med, min,leva, längtar, lax, Norrvikens Trädgårdar, om, och, på, pengar, reser, regnar, skriver, skrek, Solveig, soligt, små, stora, saga, Stenshuvud, sommar, sten, sand, strand, till, tänker, tåg, utan, ut, utom, under, utflykt, vinden, vatten, Visby, Österlen, idag, natten.

  Gilla

 9. Undra om det är fler som ska ta chansen att nå en skaplig placering till hösten. För det är i mars, juni och september som poängmöjligheterna är störst. Jag tror att dessa åtta ”lämnare” kommer att ligga först när jag jobbat klart med en aktuell tabell. För de kommer inte att få minuspoäng. 🙂 Jag måste invänta midnatt innan det är möjligt för mig att börja räkna poäng. Fortfarande finns det ganska många ord som är ofärgade på facit och ger 3 poäng ordet. Andra är gula och ägs av endast en deltagare. Efterhand har många gula ändrat färg till grönt. Från början ”ägde” Primrose alla sina ”rättord” och de var gula både på facit och hennes lapp. Sedan kom Wiolettan och pennan med grön färg visade vad den gick för. 🙂

  Gilla

 10. Då var det stängt här med. Men den som inte röstat på tre snygga dörrar & portar har chansen fortfarande. Kan till och med avgöra fjärde omgången. 😀
  Nu återstår efterarbetet för mig här och när det gäller musiktävlingen. Ni åtta som deltog i denna lite större uppgift kommer att rycka ifrån i tabellen. Trion som hamnar på prispallen i september kommer säkert från de som deltar i mars, juni och september.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s