Fönster mot gården – juli månad

James Stewart gjorde det 1954. Nu är det Bosse Lidéns tur 2019.
Yrkesfotografen tittade mot fönster. Jag håller mig istället till vad som händer utomhus på gården, under en timmes tid varje månad. Dessutom är jag inte rullstolsbunden och har tyvärr inte Grace Kelly till hjälp.
Jag använder heller inte kikare och är tacksam om jag slipper hemskheter som ”Jeff” råkade ut för.
Här kommer sjunde rapporten. Ögna du också igenom siffrorna. För det är mycket troligt att det blir din tur en gång att… 😉

Månad: Juli
Datum/veckodag: 190711/torsdag
Väderlek: Molnigt
Temperatur: +19
Tidpunkt: 13.35-14.35

Människor:
Kvinnor: 28
Män: 31
Barn/ungdomar: 9                                       TOTALT: 68

Djur:
Hundar: 3
Katter: 1                                                       TOTALT: 4

Fordon:
Privatbilar: 3
Firmabilar: 3
Cyklar: 13                                                     TOTALT: 27
Flygplan: 8

Hjälpmedel:
Rollator: 1
Rullstol: 0
Käpp: 0                                                         TOTALT: 4
Krycka/kryckor/gåstol/ 0
Mobilanvändare: 3

Aktiviteter:
Lekplatsbesök: 3
Grillen: 0                                                       TOTALT: 3
Mattpiskaren: 0
Bus: 0

Personligt:
Tyvärr börjar mitt och James Stewarts liv att lika varandra mer och mer. Än så länge går jag för egen maskin och är inte gipsad. Men jag har det värre med en bruten tå för han har säkert bra betalt för att agera rullstolsbunden. Så vem ska ha sista kakan?  😉

Hela året 2019
Januari: 46 träffar
Februari: 49
Mars: 54
April: 75
Maj: 48
Juni: 51
Juli: 106
Augusti:
September:
Oktober:
November:
December:
Totalt/snitt:

 

 

14 tankar på “Fönster mot gården – juli månad

  • Ha ha! 🙂
   Det personliga är skrivit 11/7. Vissa saker är så dumma. När jag får lite tid över får det bli ett kåseri om det. Många turer och ”behandlingar”.
   Vilket väder vi har. Ösregnar och tempen är nere på 13.4. Det hade inte gått att bygga sandkonstverk här just nu. 😉 Igår glömde jag kameran (för första gången). Igår kväll satte jag ut den fulladdade kameran och annat viktigt i hallen inför morgonens/förmiddagens aktiviteter. 😦
   Kram unga kvinna

   Gilla

 1. Aj då … brutna tår är inte kul, det vet jag av egen erfarenhet … och jag blev inte heller gipsad.
  ”Det tar sig!”, sa pyromanen – vilket uppsving i statistiken!
  Kram

  Gilla

  • Det händer saker så lätt och snabbt. Jag ska skriva ett kåseri om mitt misstag. Bra att Rolle mår bra igen. När jag var hos dig var jag inne på andra ”fasen” i denna fars och ”gick på” nio tabletter om dygnet. Det blev värre när jag var tvungen att sluta med det några dagar senare.
   Nu är jag bara trött på regnandet. Igår glömde jag för första gången kameran hemma. Igår kväll hade jag laddat den och satt den i hallen tillsammans med annat ”viktigt”. Hm. Det blir istället en innedag. Kan behövas det också ibland.
   Kram

   Gilla

   • Vadå ”trött på regnandet”!? Det har ju bara regnat i en halv dag, ja kanske i natt också. Men här har vi bara fått 1,5 mm och vill ha minst 7!! Det var underbart i morse när man gick ut på altanen och man kunde andas igen där ute. Det var bara 16 grader, lite skillnad mot igår när det var 37,5!!!!! KRAM/Susie

    Gilla

 2. När jag sitter och skriver på dagarna tar jag paus ibland genom att resa mig upp och stå och stirra ner på gatan en stund. Där händer det alltid grejer. Har ju en spårvagnshållplats inom synhåll. Jag har tagit en del foton och skrivit små historier med utgångspunkt från något jag observerat. Kul. Kanske skulle göra statistik precis som du. Men jag är nog ingen statistiker. Roligt och annorlunda sysselsättning du ägnar dig åt iaf ☺.

  Gilla

  • Viktigt att ta pauser då och då. ibland ställer jag mobilklockan för att inte glömma bort bensträckarna.
   Du har alla möjligheter med den utsikten. Den här idén passade perfekt i ensamheten i januari. Ha ha! När det kom till maj … när jag börjat något brukar jag ro skutan i land. Dessutom kom jag direkt på idén att mina bloggbesökare skulle få delta på sitt sätt i en månadstävling. Två flugor i en smäll. 😉

   Gilla

  • En riktig klassiker. 🙂 Tack. 🙂 Den är nästan helt bra. Jag använder ju inte bloggen som dagbok. Kom just hem från ett till suveränt fik. Vilken god macka. ❤ Almedalens Bed & Breakfast & fik. Men de stora tjuvaktiga fåglarna är verkligen ett trist inslag på många utomhusställen. Jag kanske ska fixa ihop en slangbella som jag gjorde som grabb. Om jag sköter sysslan diskret… 😉

   Gilla

 3. Trist med din brutna tå, men hoppas du nu vilar den i form. Filmen har jag ju sett och den är ju en klassiker. Och tänk så mycket man kan se genom ett fönster mot gården. Vi tittar ju dagligen mot kajen och kanalen och här kan man se och uppleva mycket.
  Önskar dig god bättring.
  Kram

  Gilla

  • I nutid är den helt okej. Den där fönsterkollen var 11 juli. Jag skrev igår ett kåseri om tå-storyn. Vem vet när den får komma in på bloggen. Jag har så många ställen som jag/vi besökt så det börjar nästan svämma över. Hinner inte redigera foton. Lägger den på ”hög”.
   Din utsikt från ett fönster är både vacker och spännande. Där skulle jag kunnat sitta en grå november och haft det trevligt och fått skrivuppslag.
   Tack ska du ha.Idag ska vi åka och ta den första sprutan mot de där små äckliga djuren. Borde gjort det tidigare.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s