Din dag idag – GRATTIS!


Vi var på väg hemåt efter tre härliga dagar på södra Gotland och eftersom det fanns tid stannade vi till vid Eksta kyrka och passade på att fotografera den både ute och inne. Därifrån var det inte långt till en av Bosses bloggvänner, Susie. https://stjarnarvebloggen.home.blog/
Susie och hennes man Rolle har en fantastisk trädgård.

Medan Bosse mest pratade 😊 passade jag på att gå runt med kameran. Rosor är jag svag för… Extra fina blir de i konstrast mot en kalkstensmur.

Vilken färg är egentligen vackrast? En fråga som är omöjlig att besvara eftersom det är fritt att tycka olika.

Pioner gör mig nostalgisk. Vi hade flera färger i mitt barndomshem.

Ibland tror jag att jag blivit född i fel århundrade. Jag hade inte haft något emot att åka med den här – på den tiden när den var ny…

Vi hade en liknande traktor när jag var barn. Den byttes så småningom ut mot en modernare, med störtbåge, för säkerhetens skull.


Rosa är en färg som jag inte är så förtjust i vad det gäller kläder och heminredning m.m. men när det gäller blommor är det förstås en helt annan sak.

Den som känner min man vet att han kan prata läääänge… och därför hann jag upptäcka många vackra blommor.

En myra som blev fotomodell får avsluta dagens inlägg. Grattis på födelsedagen Susie och tack för att vi fick göra ett besök i er vackra trädgård!

Text och Foto Solveig Lidén

28 tankar på “Din dag idag – GRATTIS!

 1. Ja otroligt vad mycket vackra blommor det finns! Jag tycker också om pioner, påminner om barndomen. Och förstås gillar jag rosor. Speciellt rosa, som jag inte heller gillar lika mycket på kläder.

  Jaså Bosse pratar så mycket ☺? Kan vara skönt då att koppla av med att fota blommor (skojar förstås ☺).

  Gillad av 1 person

  • Det är väldigt kul och avkopplande att gå omkring med kameran när det finns så många motiv att välja på. Ännu roligare när man tittar igenom bilderna och ser att de blivit skapliga eller t.o.m. bra. Kram från Solveig

   Gilla

 2. Tack så mycket Solveig för att du bjuder oss på så otroligt många vackra blommor 😀 Grönt är skönt och vackert. Jag är också glad att få leva och bara få finnas 🙂
  Kram Katarina.

  Gillad av 1 person

  • Tack! Så här års gäller det att njuta så mycket det går och tanka inför de mörka och lite dystra månaderna som dyker upp senare i höst… Kram från Solveig

   Gilla

 3. Underbara foton och blommor! Ja, vilken ros är vackrast? Det kan nog skilja sig från gång till gång, men aprikos tycker jag är vackert och vita. De vita är så vackra på kvällen. Rosa blommor i olika nyanser är fint, men gillar inte heller rosa kläder eller i inredningen. Det kan bli lite för romantiskt och passar därmed inte mig. Därmed inte sagt att jag inte gillar romantik! 🙂
  Hoppas Bosse mår bättre i foten… under tiden gör du ett bra jobb med kameran!
  Kramar till er båda! 🙂
  Nilla

  Gillad av 1 person

  • Tack! Härligt att det finns en sådan otrolig variation av olika färger och former vad det gäller blommor. Var och en är fin på sitt sätt! Bosse hälsar att hans fot har återhämtat sig nu. Därmed inte sagt att jag lämnar ifrån mig kameran 😉 Kram från Solveig

   Gilla

 4. Vilket fint och vackert besök! Fantastisk trädgård med mycket av det mesta. Rosor tycker jag också mycket om och kan heller inte bestämma vilka jag tycker är vackrast. Du har verkligen fångat alla blommor här på bästa sätt. Tack för besöket.
  Hoppas att Bosses fot skyndar sig på att bli bra men jätteroligt att du skriver och tar bilder.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Tack! Jag är glad att vi köpte oss en ny kamera när vi flyttade hit. Det gör att det blir roligare att fotografera. Bosses fot har återhämtat sig men jag lär fortsätta att ” ta hand om” kameran ibland. Nästa gång ska jag ge mig ut i vimlet på medeltidsveckan. Kram från Solveig

   Gilla

 5. Vilket trevligt inlägg om vår trädgård du har fått till Solveig! Man får tacka!! 🙂 :-* :3 Det är alltid kul att se vad andra tittar på i den. Själv blir man lite hemmablind. 😦
  Just nu är det enbart vattning som gäller. Idag hade vi 30 grader i helskugga, 37,5 på altanen (alltså kunde man inte vara där ute) och så var det 52,6 (!!!) som värst i växthuset. En del växter där ser lite ankomna ut faktiskt, trots vattning 2 gånger om dagen just nu. 😦 😦
  KRAM/Susie & Rolle

  Gillad av 1 person

  • Tack för att jag fick låna motiv i er fina trädgård. Glad att du gillar resultatet. Förstår att det är torrt nu i värmen och att det är mycket att se över vad det gäller vattning. Vi får hoppas på några regnskurar i veckan. Minns att min mamma alltid suckade över trädgården när det blev så här varmt… Kram från Solveig

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s