Vi mellanlandade i en solig berså


Om man kör kustvägen från Visby ca 1.5 mil kommer man till Tofta. På vänster sida syns den vackra kyrkan. Vid avtagsvägen till kyrkan ligger detta gamla baptistkapell från 1894.

Nu skulle vi inte sjunga psalmer utan fika på vår familjeutflykt, som sedan skulle bära vidare till Högklint. För i det historiska huset huserar sedan sommaren 2011 Berså Butik & Café.

Utanför har de krukor och…

… växter till försäljning.

Mäktigt när jag öppnade dörren.

Det är färgglatt och jag blir faktiskt lätt till sinnet.

Mycket fint finns det att köpa till hemmet. Det är en marockansk och orientalisk touch över det hela. Välkända varumärken som ex. Syster P, Tine K, Lidby Living och mycket annat.

Det är många olika färger. Tjusigt uppställt. Men efter fotograferandet är jag ännu mer kaffesugen.

Sitta inne eller ute?

Eftersom Berså har öppet året om får stunden med utsikten mot Tofta Kyrka vänta tills höstvindarna för mig in i värmen och mysigheten. Jag är övertygad om att vi återkommer och sitter vid det här bordet och tänker tillbaka till sommaren 2019. Förhoppningsvis med flera ljusa minnen.

Nu blev det 4-0 i omröstningen mellan utomhus i bersån och inomhus i Berså. 😉 Samma beslut hade andra gäster tydligen valt. Vårsolen värmde behagligt, men det var skönt med mjuka dynor på stolen.
Nyttiga sötsaker med läcker dekoration av hallon och citronmeliss. (?)

Detta var sjunde fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Sju pärlor med det ”lilla extra”. ❤

 

29 tankar på “Vi mellanlandade i en solig berså

 1. Ser verkligen trevligt ut … både utanför och där inne. Vacker utsikt mot kyrkan! Jag hade nog säkert tagit en bild där jag med!
  Ha det gott!
  Kram

  Gilla

 2. Vid Tofta har jag varit, men för många år sedan. Stort tack för besöket här på ”Berså”. Men jag blev lite förvånad över den marockanska keramiken. Jättefin i sig och jag har en del som jag köpt med hem från just Marocko. Men tänkte mig att man skulle satsat mer på den gotländska varianten.
  Jag hade helt klart trivts här. Både i butiken och på fiket. Så gott och mysigt det såg ut. Perfekt att sitta utomhus.
  Kram!

  Gilla

  • Vacker plats vid västkusten. Jag får se om jag vågar fråga nästa gång om tankarna bakom det beslutet. Det finns en del ställen som har öppet både året och endast under sommarsäsong som säljer ”egna drejade grejer”. Sedan finns det några välkända namn från Stockholm som har butiker där, men där ägaren även har en sommarbostad på ön.
   I rätt väder söker jag mig gärna utomhus under denna tid som väntar.
   Kram Bosse

   Gilla

 3. En underbar fönsterbild Bosse! Verkar vara ett mysigt ställe som ni säkert återvänder till. Baptistkyrkan ser så mysig ut och trevligt med både butik och kafé! Hoppas nu att verksamheten bär sig, så det blir kvar.
  Trevlig Valborg!
  Kram från Nilla

  Gilla

  • Mycket vacker vy från det fönsterbordet. Jag letade efter spår från kyrkans period och tror jag hittade några som dock inte såg så märkvärdiga ut på mina foton – därför fick de inte vara med i inlägget.
   Nästa år kan de fira tioårsjubileum.
   Tack ska du ha. Hoppas du ska göra något trevligt.
   Kram Bobo

   Gillad av 1 person

 4. 🙂 Vilka härliga, trevliga och mysiga ställen du/ni besöker. Ställen som fyller på med massor med positiv energi. Jag förstår att du trivs där. Kram Katarina 🙂

  Gilla

 5. Det var et nydelig sted, der hadde jeg nok handlet endel..
  Vi feirer ikke Valborg i Norge, men leser at det er en fin feiring i Sverige.
  Ha en hyggelig feiring,

  Klem, Ida

  Gilla

 6. Pingback: Givet att vi skulle tillbaka | gotlanduppochner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s