Givet att vi skulle tillbaka


Eftersom Berså har öppet året om får stunden med utsikten mot Tofta Kyrka vänta tills höstvindarna för mig in i värmen och mysigheten. Jag är övertygad om att vi återkommer och sitter vid det här bordet och tänker tillbaka till sommaren 2019.
Skrev jag efter fotot ovan i detta inlägg https://gotlanduppochner.com/2019/04/28/vi-mellanlandade-i-en-solig-bersa/

Det satt fikande vid alla borden. Men just när jag klev in i rummet reste sig paret upp vid ”kyrkbordet”. Vilken flax. 😊
Jag slog mig snabbt ner medan Solveig gick och beställde.

Lika dekorativt som gott.

Hallå Eva-Lotta! Känner du igen fotot till gårdagens fråga? 😉

Höststämning rådde i butiken.

Tillägg:
Jag skulle inte bli det minsta förvånad om vi sitter utomhus i bersån någon gång under 2020. Vad konstigt det känns att skriva det årtalet. Nyss skulle det bli 2000 och det upplevdes megastort. Klockorna skulle stanna och allt annat tekniskt kraschande som ventilerades. Nu är det en dammig historia från förr. Men jag skulle önska att tiden gick långsammare under 1 april och ett halvår framåt. Detta kunde kompenseras med att november rusar iväg som en hemlängtande iller. 😉

 

16 tankar på “Givet att vi skulle tillbaka

 1. Så bra att det är öppet året runt för ett återbesök måste ha varit trevligt. En mysig miljö helt enkelt. Sedan är det trevligt att inte allt stänger ner under vinterhalvåret. I vår lilla hamn stänger flera av restaurangerna men en har i alla fall öppet.

  Ha en bra dag!

  Gilla

  • Vi har det gemensamt att vi bor på ställen som är extra populära under högsäsong. En orsak att det stänger är att de är beroende av skolpersonal/ungdomar. Men jag gillade att Kåseberga gick mot strömmen de sista åren vi bodde i Ystad. Jag tror du funkade bra att ha öppet hela september och helger i oktober. Jag älskade att åka dit och äta helglunch och sitta och titta ut över havet. Hoppas de fortsatt med det.
   Undra hur det var där 1939. 😉 Är inte det en låååååång film. Minns när jag såg den. Alltför väl.
   Tack. Detsamma

   Gilla

 2. Vilket mysigt ställe och tänk barmark som ni har där nere. Här är det halka på vägen så där kan man inte gå och snö överallt i skogen så nu är man instängd och tar sig ingenstans. Ska försöka komma ut på sjön med sparken idag om det blir bättre väder.

  Gilla

 3. Att vi upplever att tiden går fort, försöker jag se som något positivt. Då får jag vara med om trevliga saker. Jag gläds över att jag får vara med våra barn och barnbarn. Ibland, som nu, flera dagar i sträck. Andra gånger ses vi en liten stund bara. Det gör lite ont att skiljas men så skall det väl vara.
  Jag skriver dagbok och när längtan blir för svår kan jag se i den att det inte var så länge sen vi sågs!
  Tänk om jag legat på sjukhus och tittat i taket. Då skulle tiden gå långsamt.
  Kram Eva

  Gilla

  • Du har rätt. Det är oftast ett kvitto på att det varit njutbart. Jag förstår att du gläds över något så ljuvligt. Avsked kan också vara smärtsamt när saknaden tar vid för fort. Då har du och jag det gemensamt – skriva dagbok. Det var Kerstin B som lockade mig att gå över från 1-årsdagböcker till 5-års. Hon själv tror jag skrev tio-års. Jag har verkligen uppskattat att jag gjorde det. Jag hade ingen aning om att det fanns sådana dagböcker.
   Det är något speciellt med att bli inlagd. Sedan beror det på vad det handlar om och om vilket ”tillstånd.” Det tog inte många dagar förrän jag nästan upplevde att jag bodde permanent på sjukhuset när jag fick diabetes 1. Allt var så overkligt. Hade jag verkligen en egen lägenhet? Ett arbete? Jag har haft samma känsla andra gånger. Vet inte om det är en fördel med alla våra flyttningar och att vi så snabbt anpassar oss till nya saker. Men allt går lättare om man är frisk och ung. På alla fronter.
   Kram Bosse

   Gilla

 4. Hur kunde du ha en sådan tur, eller det kanske inte vara ”bara” tur? Ni skulle sitta där och njuta bara, vid fönsterbordet med utsikt emot kyrkan, så enkelt kan det vara.
  2020? Nej, det låter lite fel. Hur kan tiden gå så fort?
  Trevlig kväll.
  Kram!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s