Aprilbesöket i Botaniska Trädgården


Jackorna kunde vara kvar i bilen. För det blåste knappt från havet. Vi njöt när vi sakta i solskenet gick in genom Fiskarporten och vidare längs Strandgatan.
Ett scillahav mötte oss vid södra infarten till Botaniska Trädgården. De många låga dygnstemperaturerna tidigare, har verkligen förlängt vårblommornas säsong under 2019. Men snart är den över för denna gången.

En katt ligger och spanar på två fåglar vid Dammplan. Undra om den känner sig utanför gemenskapen. Vill den också bada och plaska?

Påskliljorna har den rätta högtidsfärgen.

Pärlhyacinter i min favoritfärg.

Tulpanerna kommer nog inte från Amsterdam. Hade jag fått chans att döpa denna härliga tulpan skulle den fått heta ”Vallmotulpan”. Läcker nyans.

Penséer är trevliga och tåliga vårblommor som tål några minusgrader.

En annan tulpansort. Fin på sitt sätt.

Våradonis. Fina färgklickar.

Det syns för mig som om den obligatoriska månadsbilden, om möjligt, innehåller ännu mindre färg än förra gången. Gå tillbaka till mars-inlägget i denna kategori, om du inte tror mig. 😉

Nästa gång kommer träden gå mer i grönt. Jag kan berätta att det i trädgården ryms 500 olika sorter träd och buskar. Dessutom finns det en ruin på området. Nästan helt klädd i åretruntgrönt. 😉 Mer om det senare på bloggen.

Så fortsatte vi promenaden genom Kärleksporten och möttes av ett spegelblankt hav och vandrande, fikande, joggande, cyklande och soltörstande medmänniskor. Vilket fint påskväder det varit på flera platser i vårt land. Hoppas du haft det bra på ditt håll.

Fotograf i den underbara trädgården: Solveig Lidén  ❤

24 tankar på “Aprilbesöket i Botaniska Trädgården

 1. Vi har ”so far” haft en fantastisk påsk. För nu när det äntligen har blivit riktig vår så kan man inte annat än njuta. 🙂
  Men jäklar vad ont i kroppen man har efter allt slit. Förr så hade man ont en timme på morgonen dagen efter man jobbar hårt, sen släppte det när man satt igång igen. Men nu för tiden så går det aldrig över. 😦
  Men igår fick vi iaf upp trådgadinerna på altanen bl.a. – och det var nåt jag fasat för i veckor, för att inte säga månader. För har man en gubbe som är van att göra precis allt själv och inte ger sig nu heller trots att han är så vinglig, då är man lite orolig. Men med mig som ”fastklämmare” runt benen när han stod på stegen så grejade han det i år också….. 😯
  Nu är han ute och sår i gräset där den trasiga pallkragen var. Han skulle gjort det i förrgår, men av någon konstig anledning så kommer alltid en massa andra jobb emellan. Och så är det för mig med. Man går ut med förutsättningen att den eller den rabatten ska jag rensa, sen ”råkar” man får sen nåt på vägen dit och helt plötsligt har det gått ett par timmar! 🙄
  KRAM och TREVLIG FORTSÄTTNING på påsken/Susie

  Gilla

  • Jag blir orolig bara genom att läsa om det. Tur det gick bra i år också.
   Trist när värken inte går över på en timme längre. Inget kul att bli äldre och äldre. Ni måste vara rädda om er och varandra.
   Det sistnämnda känner jag igen – mest från inomhusaktiviteter. Det ena föder det andra.
   Tack ska du ha.
   Påskkramar från Visby

   Gilla

 2. Fantastiske bilder av scillahavet! Det er jo så fint når det blir sånne mengder av en blomst. Vakkert bilde av katten også. Ja, kanskje den egentlig ville badet sammen med fuglene… 🙂
  Mine to katter liker ikke vann, men en vet jo aldri…

  Påskeklem fra Marit

  Gilla

  • Tack Marit. 🙂 Snart är det havet borta för denna säsong. Men sedan kommer exempelvis vallmon och blåklint.
   Katten ville säkert hellre stämma träff med fåglarna på torr mark. 😉 Det är nog ovanligt med katter som gillar vatten.
   Påskeklem tillbaka

   Gilla

 3. Vilka fantastiskt fina bilder från Botan! Jag var ju där för inte så länge sedan, men då blommade inte våradonisen ännu.
  Ha en riktigt härlig påskhelg!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 4. Vilken ljuvlig vårpromenad här tillsammans mer er i den Botaniska trädgården. Underbara bilder! Tack för att du delar med dig.
  Påskkram från ett otroligt regnigt och blåsigt Torrevieja där inte ens kragstövlar räcker idag.

  Gilla

 5. Tack för att jag får vara med på er härliga promenad och njuta av vackra bilder och målande text. Det känns nästan som jag är där. Kan tänka mig att det är en härlig tid på ön nu. Här har vi inte njutit av havet men väl Mälarens blå vatten.

  En fortsatt fin påsk till er!
  Kram Anita

  Gilla

 6. De Badande Vännernas trädgård har man ju vandrat i vid flera tillfällen, senast i augusti på en guidad tur med trädgårdsmästaren. De bilderna har jag visst inte lagt upp i bloggen än …
  Ser ditt inlägg om fiskelägena också. Inga utmärkta på Fårö? Är det bara huvudön som tas upp i boken? Mina favoriter ligger där nere på Storsudret. Ja, alla min barndoms somrar ligger där …

  Gilla

 7. Augustibilder från Botan måste du lägga in på din blogg. 🙂
  Jag noterade också saknaden av Fårö-bidrag. Kommer kanske i nästa upplaga. Det finns säkert många andra fina lägen, som inte fick vara med bland de 65 utvalda. Ska bli spännande att se om jag kommer att få andra favoriter.
  Då förstår jag att du har dina favoriter därnere med tanke på barndomsminnen. Jag längtar efter att åka ut på ön åt alla väderstreck. Jag ligger i startgroparna och har under lågsäsongen skaffat mig information och kunskap. Det är en fantastisk ö. Jag hade gärna tillbringat mina barndomssomrar här.
  Ps. Vilken vacker titel du har på din blogg. Jag älskar den färgen. 😀 Trots att mina ögon är bruna.

  Gilla

 8. En härlig promenad genom en fantastisk park … och underbara bilder!
  Här har vi haft ett fantastiskt vårväder under påsken … men nu vill jag ha regn!
  Kram

  Gilla

  • Det har varit några riktigt varma och soliga dagar sedan vi besökte Botan. Så jag gissar på att där hänt massor på träden. På vår gård har det sista två dagarna blivit mycket grönt. Nere på Österlen och Ystad är det ännu mer utslaget. Märks en stor skillnad på att vi bor längre norr ut nu.
   Kram Bosse

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s