Gotländska fiskelägen och strandbodar


Den här boken satt jag och bläddrade i flera mörka höst och vinterkvällar under den tiden som jag fick låna boken från bibblan.

Jag är väldigt förtjust i att sitta och njuta av en bra fotobok med lagom mycket text. Helst när jag har något i baktanken. Pappa Lennart Nilsson och hans dotter Agneta Larsson fick mig att må extra bra. Jag förstår att de hade ett stort nöje av att åka runt den gotländska kusten och upptäcka alla dessa pärlor. De höll på i nästan tre år för att få med de olika årstiderna. Det måste i slutarbetet ha varit svårt att begränsa antalet guldkorn i volymen. Min matematiska sida såg att det landade på 65 fiskelägen av de ca 150 fiskelägen som lär finnas här på Gotland.

Vad glad jag var att boken fanns med på bokrean. Ett ex. fick följa med mig hem. För självklart ville och behövde jag ha en egen bok. Det är heller inte okej att ”färglägga” i Almedalens biblioteksböcker.  😉

Det pittoreska lilla fiskeläget i Sigsarve längs Stenkusten lockar mig extra mycket. Undra om jag kommer att hitta vägen ner för klinten och om bilen är i ett stycke när jag kommer hem? 🙂

Här har jag varit flera gånger. Det finns med i min kategori fiskeläge på bloggen och vi har varit där vid nästan alla Gotlandsresor genom åren. Kommer du ihåg vad fiskeläget heter? Mycket tufft med ”båtarna i fönstret”. Det är fullt med sköna små detaljer i den lyckade boken. ❤

Endast tre gula markeringar – än så länge. Det är de tre fiskelägen som jag har visat foto och skrivit om under 2019. Annars har jag säkert besökt ca 15 st andra fiskelägen tidigare på ön. Min senaste utgivna bok ”Minnen som stannat kvar” har till och med, med ett av dem på omslaget. Jag har alltid varit förtjust i fiskelägen.
I lördags var jag redo för att besöka ett nytt. Jag hade packat in både kameraväska och min älskade fru. ❤
När jag satte i bilnyckeln och vred om nyckeln hände inget speciellt. Inget motorljud hördes i kupén. Bilen lördagsstrejkade. Den ville inte följa med till … 😉

14 tankar på “Gotländska fiskelägen och strandbodar

 1. Oj inget kul när bilen inte vill. Hoppas det inte var något allvarligt. Tycker om böcker med vackra bilder som man kan njuta av.
  Önskar en trevlig påsk
  Minton och Anki

  Gilla

 2. Mulde Djauvik, med sin fina garngård med fiskebodar har man minsann inte fått med på kartan. Ca 2,5 km söder om Klinteham ligger Strandkvior och följer man den hamnar man där.
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • De tog bara med de ställen som ingår i boken. Jag hoppas hitta andra pärlor.
   Tack för tipset. Dit ska jag försöka ta mig. Då kommer det med i min blogg i alla fall. 🙂 Nu har jag både skrivit upp det i en anteckningsbok och kopierat din kommentar som hamnar i en pärm.
   Påskkram Bosse

   Gilla

  • Hoppas det är skyltat dit och andra mindre kända ställen.
   Vi fick låna en starter igår. Passade bra med tanke på vi skulle till flygplatsen. Nu har bilen bott inomhus på bilfirman och har laddats under natten. Dags att traska dit och hämta hem den. Sedan flygplatsen redan klockan 9 för att ta emot nästa dotter.
   Orsaken kan vara att vi kört alldeles för lite under november till februari. Det vi kört med värme i ”baken” m.m. har kostat mer energi än vi gett tillbaka till batteriet. Vi visste heller inte om att de aldrig saltar gator och att ingen ännu satsat på vårt bilmärke. Ha ha! Vi kunde inte ens ana att vi skulle flytta hit när vi köpte bilen sommaren 2016. Hoppas vi slipper placera bilen på färjan för att nå ”rätt verkstad”/godkänd för att lyda under garantin. hade varit läbbigt om den vägrade starta när vi nådde kusten. Bäst att slå undan de mörka tankarna.

   Gilla

 3. Så bra att boken fanns på rean! Ser ut som det finns många fina utflyktstips i den. Hoppas bilen kommer på bättre tankar och följer med … väntar med spänning!
  Kram

  Gilla

 4. Men vilken otur med bilen för den har väl inte så många år på nacken. Hoppas att det ordnar sig på ett smidigt sätt.
  Vilken tur att boken fanns med på rean för klart att du ska ha ett eget exemplar. Verkar finnas hur många platser som helst att besöka på er ö!

  Kram och god tisdag!

  Gilla

  • Tvååringen (3 år i slutet av juni) fick sova på hotell i natt och blev väl omhändertagen. Fick nytt syre. Till höstkylan måste vi byta taktik. Då kommer vi i alla fall att ha dubbdäck på de osaltade gatorna.
   Vi var för en stund sedan på en familjeutflykt. Härligt att ha tjejerna på besök. ❤

   Det är gott om dem. Många är oskyltade. En fördel på ett vis. 😉 Vi får hela tiden nya favoritplatser.
   Kram Bobo

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s