Första gången

Äntligen var det dags för min premiärnatt innanför murarna. Festligt att vi precis sett ett avsnitt av Maria Wern, där det i inledningen visades de två hotell som vi bott på senaste gångerna på Gotland. Ännu häftigare var det när rumsnummer 206 dök upp i bild. Jag var tvungen att gå till mitt förra ”Sova borta-inlägg” för att konstatera att vi då hade rum 210.

Strand Hotell som numera ingår i en välkänd hotellkedja ligger på Strandgatan och har inhyst många kändisar genom åren.

Vad spännande det var att hitta till rätt hotellrum. Här passerade vi det stora biblioteket. Vi åkte två olika hissar och traskade runt i flera smala korridorer.

Tur att vi hann innan hästen bestämt stängde dörren. 😉

På flera ställen fanns mysiga vrår.

En stilig kvinna. En kändis? Tidigare ägare till hotellet?

Hela tiden gällde det att titta efter skyltar och pilar. Till slut nådde vi rum xxx och möttes av gulliga Ullis. ❤

Med tanke på att det regnade på morgonen och sedan snöade i flera timmar var det en bonus att se solen på husfasaderna.

Efter en hemlig hotellmiddag…

…tog jag detta kort på den lilla balkongen på vårt hotellrum. Nu var vi redo för en kvällspromenad.

Här fick vi bekräftat att vi hade gått över gränden och kommit till en annan hotellbyggnad, där vårt rum låg. (den suddiga bilden under)

Det finns många lockande butiker och museum att besöka i vår nya hemstad.

Lite lurigt (och slarvigt) att vandra omkring utan reflexer. Rätt som det var dök det upp en bil när jag stod mitt i en gata och fotade. Därför slutade jag plåta under resten av promenixen i de mysiga gränderna. För jag ville gärna öppna paketen på hotellrummet nästa morgon och inte på en sal på sjukhuset.
 Men en sista utomhusbild fick det bli innan vi kom in i värmen igen.
Nu var det den viktiga frågan. Bedtime eller …

Givetvis blev det först bubbel.

Vid femtiden på morgonen blev det paketöppnande och sedan flera mobilsamtal under dagen och kvällen.
Helt fantastiskt att komma ut till sol och blå himmel efter hotellfrukosten. Vi hade inte bråttom från hotellet. Istället gick vi på promenad och njöt av underbara Visby. ❤
När blodsockret senare började sjunka/pil neråt, gled vi in på ett av våra favoritfik som ska presenteras senare på bloggen.
Så här skulle vi kunna tänka oss att ha det alltid. Men jag vill inte fylla år varje dag. Det räcker gott med 26+ 😉 jag önskar dig läsare en fin helg.

21 tankar på “Första gången

 1. Vilket härligt firande och vilket mysigt hotell men nästa gång så kommer du ihåg reflexen. Där skulle jag kunna tänka mig en weekend fast hissarna hade jag avstått… Däremot så blev jag lite nyfiken på vad som fanns i paketen dagen till ära!

  Kram

  Gilla

  • Jag lovar att försöka komma ihåg.
   Ingrids länk ovan var intressant att läsa och titta på.
   Hissarna tog vi bara när vi kom och åkte för vår ”tunga packning” . Det gick snabbare att gå trappor och gångar. Ett paket doftade det jättegott om. En parfym som jag inte haft på många år. Haulston som fick vara med i ”Mina fotsteg i ditt hjärta”. ❤
   Kram
   Ps. Ha det så gött på gruvlovet

   Gilla

 2. Stort grattis på Din dag, så här i efterskott.
  Vilken härlig dag på hotellet och vilket härligt hotell. Det påminner lite om ett som vi har besökt, men jag vet att det inte är samma. Men, liknande inredning, lite så där gammaldags, vackert.
  Häftigt bibliotek, stämningsfullt att sitta där och läsa i den belysningen.
  Vacker klänning som damen i den fina stolen har på sig.
  Hemlig hotellmiddag? Jag gillar inte hemligheter, eller att få reda på att det finns några. Nyfiken som jag är.
  Vilka gränder det finns i Visby och där kommer det bilar åkande?
  26+, ja du ser ut så´n på bilden. Stilig, ung man i sina bästa år.
  Många fina paket och många med blått papper. Är det havet som kommer igen där? Undrar vad det var i dom?
  Trevlig söndag.
  Kram!

  Gilla

 3. Grattis till de 60 åren Bosse! Min man sa lätt uppskrämd, på nyårsdagen: nu är det det år när jag fyller 60 år…Ja det är det sa jag, som är ett år efter. Nyss var man 25…Men jag tycker det är skönt när åren går, inväntar med förväntan den pension som jag tänker gå i när jag blir 63.
  Du verkar ha haft ett mysigt firande i alla fall!

  Gilla

  • Tack Eva. 🙂 Tiden går ruskigt fort. Fortare för varje år. Så upplever jag det.
   Då har du inte så många år kvar till din längtan. 🙂 Hoppas du får vara frisk och att ni kan hitta på mycket trevligt gemensamt.
   Jag var nöjd med allt. Precis som jag ville ha det.

   Gilla

 4. Jag får gratta så ”hemskt” mycket – trots att det blir lite i efterskott! Jag måste skylla ifrån mig, har haft enorma problem att komma in på min nya blogg – eller på någon annans. Ingenting har fungerat, men nu verkar det vara helt OK igen.
  Kul att brevet uppskattades, du kunde ju se det som en liten födelsedagspresent fast jag inte visste att du fyllde när jag skickade det!!
  KRAM/Susie

  Gilla

  • Tack ska du ha. Just det. Jag fick en fint hårt paket av dig. 🙂 Antagligen är du en sierska. Sussaida får bli ditt artistnamn. 😀
   Hoppas du slipper mer strul med bloggen. Min dator har börjat krångla igen. Den går inte att lämna en stund. Då har jag ingen markör längre. Har jag inte tänkt på att spara text blir det inte roligt. 😦
   Söndagskram Bosse

   Gilla

  • Tack så mycket. 🙂 Det blev bättre än väntat på grund av att vädrets makter var snälla. Synd att S inte kan vara hemma varje måndag och tisdag. Vad mycket kul vi kunde hittat på ihop.
   Hon säger något dumt om att då får vi ingen mat på bordet. 🙂
   Kram Bobo

   Gilla

 5. Fylla år varje dag ger en för tidig grav. Det vill vi ju inte ha … 🙂
  Ser ut som att du firade din födelsedag på bästa tänkbara sätt … ❤
  Det är så roligt att titta på bilderna och känna igen sig från vårt eget strosande i somras när vi var där …
  Kramis

  Gilla

  • Lagom är klart bäst. Varje gång det är skottår är mitt personliga förslag. 🙂
   Det blev med råge precis som jag ville ha det. Det vackra vintervädret blev en bonus.
   Just hotellgatan (Strandgatan) är spännande. Vilken kontrast att gå där i februari jämfört med ex. under medeltidsveckan med alla aktiviteter på just den gatan. Jag är trist som säger att jag föredrar det förstnämnda. Jag hade läst på extra om den gatan och kvarteren i närheten. Nu kunde jag gå och filosofera utan att trängas med turister. Lättare att ta kort. Det finns så mycket spännande historia i innerstaden. Om vi vinner flera miljoner ska vi flytta innanför murarna. ;)Jjag skriver pluralis för det finns luckor på några ställen i ringmuren. En del kanske tror att den går tjusigt omkring hela innestaden.
   Kramis

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s