Bok-Caféet Porten

Fiket som jag skrivit om tidigare ligger precis utanför Österport. Detta fik ligger precis innanför muren – ett stenkast från Österport. Ett gulligt och inbjudande hus.
”Porten” är en missionsbokhandel kombinerad med servering. Huset ägs och drivs av en ideell ekumenisk förening. Vi var här samma dag som vi köpte vår nuvarande bostad förra sommaren. Då köpte vi en fin fotoalmanacka till vår nya bostad. Denna fredagseftermiddag i januari gick vi dit för att fika och möttes av en mycket trevlig personal.

De har givetvis ett brett sortiment av böcker & musik från de kristna förlagen, men även mycket annat fint. Exempelvis såg jag intressanta Gotlandsböcker.

Regelbundet visas olika konstutställningar.

Denna gång var det Solveig och Karl Erik Wallin som ställde ut. Jag är väldigt förtjust i att fik har konstutställningar. Även om det ibland är svårt/pinsamt att titta för nära om det är fullt med folk runt ”väggborden”.

En del tavlor var riktigt fina. Motivet känns extra bekant med tanke på att vi bodde på Hotell precis bakom muren i denna veckan.

Om man går en brant trappa upp i lokalen möts man av en avdelning av begagnade böcker & skivor. Jag blev berörd till tårar när jag höll i detta LP-fodral. ❤
Tankarna gick till när jag överraskade min mamma en gång. Jag hade varit nere i Halmstad och hämtat henne. Hon skulle ”vakta” vår bostad när vi åkte utomlands. När vi kom till Falkenberg stannade jag till vid en kyrka och visade två konsertbiljetter. ”Du och jag ska nu gå på kvällskonsert.”

Jag visste att hon uppskattade Christina Gunnardo väldigt mycket. Efter uppträdandet fick mamma prata några ord med Christina och jag köpte ett kassettband till mamma.

Det är vacker utsikt häruppe. Mina tankar fladdrade vidare till en gång när våra tjejer var med och fikade här. Uteserveringen är en pärla. ❤

Det går knappt att komma närmare den gamla ringmuren, till vänster om Solveig.

Till sommaren ska vi gå hit och fika en fin solig dag.

Fika-belåtna traskade vi vidare denna kalla januaridag.

Detta var tredje fiket som kvalificerade sig till tävlingen – årets fik 2019. Tre pärlor med det ”lilla extra”. ❤

20 tankar på “Bok-Caféet Porten

  • Hemma dricker jag nog 3-4 koppar te om dagen och kaffe 0-1 gånger. Fast då är det Latte som gäller nästan varje gång. Men ute blir det kaffe (helst Latte) om magen är med på det. 😉 På den varma tiden går det över mer till kall lightdryck.
   Det finns många pärlor. En del av dem har inte öppnat ännu för säsongen.
   Kram Bosse
   Ps. Jag fick en avi i lådan där det står att jag ska hämta något på OK Q8. Lite innan kom det ett SMS om att jag skulle hämta grejer på samma ställe. Så jag trodde det var samma sak och höll på att slänga papperet då jag såg att det stod en privatpersons namn på lappen. Vad spännande. 🙂 Vi ska fixa ärende imorgon efter lunch.
   Kram Bosse

   Gilla

 1. Jag tycker också det är roligt när fiken tar upp och visar lite annat än bara kakorna de serverar. Men jag hade nog önskat att de placerat borden en bra bit från väggen så man kunde gå runt och titta på konsten.Kram

  Gilla

 2. Vilken mysig bokhandel! Förstår det kändes lite extra att hitta den LP´n. Köpte du den?
  Det finns många ställen att fika på, så du lär ha fullt upp!
  Glad ❤ dag!

  Gilla

  • Det där huset hade jag gärna haft en bokhandel i på sjuttiotalet-nittiotalet. Då med mina egna tre böcker skyltade lite överallt i fönsterna. 😉
   Nej. Jag har ingen möjlighet längre att spela vinylskivor. Inte ens kassetter.
   Ska vi igenom alla fik på ön lär jag rulla fram längs vägarna. 🙂
   Det är bara fiken jag gillar som hamnar på bloggen. Vi har redan varit på sådana som inte kommer att platsa. 🙂 Detta är en snällblogg.

   Gilla

 3. Att fika ute bland blommor och blad är speciellt. Verkar vara en fin dag ni gjorde det.
  Firar Alla hjärtans dag med att köpa gula tulpaner. Annars kollar jag storslalom. Det går väl sådär för svenska damerna. Hittills.

  Gilla

  • Vi har varit på många olika fik på Gotland under våra besök här. Jag kommer bara att lägga in sådana som jag tycker förtjänar det. En del får bara en chans. Ett som vi gillat, när vi varit här på semester, höll inte alls samma klass när vi var där efter vi flyttat hit. Men det bör vi ge en extrachans. 🙂 Om inte för de fina omgivningarna.
   Det poppar upp väldigt många fler under turistsäsongen.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s