Aldrig har vi…

…genomsökt ett änge så länge som vi gjorde vid ett återbesök i Laxare änge.

En av våra många Instagramvänner på Gotland hade någon dag tidigare lagt in ett inlägg där det visades upp flugblomster som fanns i det orkidérika änget Laxare på norra Gotland. Vi läste att det skulle finnas ganska många vid nordvästra delen av änget.

Nästa stopp skulle bli vid Skulpturparken i Boge och de hade inte öppnat ännu. Därmed hade vi tid på oss. Ganska snart delade vi på oss. Visst är alla orkidéer vackra på sitt sätt. Men vi hade gärna återsett en flugblomster, även denna, för vår del, sista säsong på underbara Gotland. Till slut kändes det som om mina ögon blivit fyrkantiga. Ibland såg jag fullt av flugblomster någon bit fram. Då när ännu hoppet fanns där. Extra kul hade det varit om jag hittat dem före Solveig.
Det blev remi. Ingen av oss såg nålen i höstacken.

Tur att vi har ett gediget fotoregister över våra fem år. 😉

14 tankar på “Aldrig har vi…

  1. ”… ett änge så länge … ” lät poetiskt. Och även om ni den dagen inte hittade några flugblomster så hittade ni annat vackert. Och bilden från arkivet … den är ju så fin!

    Kram från en lite småmulen torsdag

    Gilla

    • Du om någon vet fördelen med att ha ett gediget arkiv. Jag trodde det skulle bli en baggis att hitta arten. Det var nästan så jag fick fyrkantiga ögon och ryggskott till slut.
      Kram från en gubbe som tycks bo precis utanför på Råå som de säger i Skåne. Finns ingen synlig gräns.

      Gilla

  2. Stort tack för besöken och vackra bilder blev det verkligen- Att en sedan inte hittar allt en tänkt sig kan inte hjälpas. Men ni kämpade verkligen på-
    Spännande att se vart det nu bär efter Gotland. Men inom sinom tid så kanske vi får veta.
    Kram

    Gilla

    • Gotländska änge gick vi direkt igång på när vi flyttade till Gotland. Ibland hjälper det inte att vara extra envis.
      Sanningen har kommit fram i mina svar på andras kommentarer. Vi bor nästan på Råå. Finns ingen synlig skylt var gränserna går. Nu har vi ännu närmare till havet och inga backar dit. Det finns för och nackdelar med det mesta. Huset med lägenheter byggdes förra sommaren. Aldrig har vi bott i enbart 55 kvm. Tur vi nästan alltid har haft det lätt att anpassa oss. Det är nästan så att magasinet i Y är större. 😉
      Kram

      Gilla

Lämna en kommentar