Ebb

I veckan såg vi några häftiga foton från norra Gotland. Där visades gamla spännande båtvrak upp, som inte synts på väldigt många år. Orsaken var den ebb som rådde på ön. Sandstranden hade breddats med råge.
Därför bestämde vi oss för att ta en tidig tur upp till Kappelshamn på KHFD.
Vi hade det mysigt och lugnt. Långt från att bli nervvrak, 😉 men tyvärr befann sig inte båtvraken på torra land. Istället kunde vi konstatera igår att lågvattnet fanns kvar i Visby omnejd.

Det blev fem-sex stopp med ”Den lilla blå”. Den ovala bilden ovan är en jämförelse med ett tidigare besök vid fuskrauken. Solveig tyckte att Snäckschimpansen, i en annan vinkel, liknade en häst den här gången. Endast fantasin sätter gränserna.

Undra vad det för viktigt som den högra fågeln försöker förmedla?

Solveig fick mig inte till att gunga. Självklart ville jag inte förstöra hennes skuggbilder.

10 tankar på “Ebb

  • Det var en liten chansning. Bilderna kunde varit ”någon” dag gammal. Vill man traska en bit är det fortfarande möjligt att se ”nosen” på en båt som finns allra längst upp på Fårö. De säger att den om X antal år inte kommer att synas alls.
   Såg en fin bild från Kivik för en stund sedan.
   Instämmer.

   Gillad av 1 person

  • Det var någon grupp på Gotland, inom FB som S är med i. Vi visste nästan exakt var bilden var tagen. (Känt riktmärke på andra sidan viken.) Men nu var det vatten ända upp igen.
   Hade varit kul att få se vraket. Istället fick vi på helgdagen se en härlig mix av gammalt och nytt. Jag gissar på att du var på marknad.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

  • Vi anade att möjligheten blivit våt igen, när vi på avstånd från bilfönstret skymtade vattnet mellan tallarna. Istället fick vi färglägga några vita fläckar på ön. Det gäller alltid att gardera längre turer med några säkra kort. I morse blev det tolv nya gränder. Nja. Ett par av dem är egentligen gator. 😉
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s