Birgers gränd; akt 20

Gotlanduppochner har under fyra år åkt runt och besökt alla Gotlands medeltida kyrkor. Nu är det dags för vår sextionde kategori som kommer att bli en fotokategori med få ord.
Välkommen med på våra promenader bland de mysiga gränderna innanför muren.
Vi svarar på kommentarer med en symbol.

Fotnot:
Troligtvis har gränden fått sitt namn efter den svenska kungen Birger Magnusson som ett tag bodde i Vinhuset, som låg längs gränden. Har du dammiga historiska kunskaper kan jag berätta att Birger var son till Magnus Ladulås och sonson till Birger Jarl.
Vi har ibland valt att vika in på Birgers gränd när vi gått på Strandgatan och haft bilen vid Kruttornet. Jag har vid ett par tillfällen sett hur det kommit människor i Almedalen som öppnat en port i ringmuren och tagit sig in i sin trädgård. I en trädgård finns ett galler och öppning i muren. Från insidan ser man havet. (bilden blev för suddig och fick inte vara med här.)
Om du strövar omkring på gränden någon gång kan du hålla utkik efter Birgers gränd 7. Det huset kallas för Schweizervillan.

2 tankar på “Birgers gränd; akt 20

  1. Ännu en fin gränd som är lite bredare, i alla fall på vissa delar av den. Så smidigt med en egen ingång från Almedalen. Då bor man centralt och bra 😀

    Önskar en god kväll!

    Kram

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s