Sol…

Min sportlovsvecka går mot sitt slut. Den har bjudit oss alla här på Gotland på en hel del solstunder. Stunder som fått mig och Bosse att ta fram kameran och ge oss ut på upptäcktsfärd. Den här veckan har vi rört oss runt och innanför muren. Så här kommer några fotominnen från våra miniutflykter.

”Sol, sol, vi har längtat många, långa och huttriga dar…”
(Solsången, text: Britt G. Hallqvist och musik: Olle Widestrand)

För visst är det så att vi har längtat oss igenom ganska många gråa dagar nu och att vi genast blir lite gladare när vi ser att solen äntligen har tittat fram.

”När vi går i solen, då sjunger vi så här: Sol, sol, jättesköna sol! För du värmer vårt land, och du är så populär. Sol, sol, jättesköna sol! Det är du som ger oss alla liv och ljus. Sol, sol, jättesköna sol!”
(Jättesköna sol, text och musik: Olle Widestrand)

Underbara Almedalen och utsikten upp mot innerstaden! Vi har varit här många gånger, men jag njuter fortfarande varje gång vi kommer hit.

Almedalsbiblioteket och den fantastiska glasväggen som ger så fina spegelbilder.

Jag har svårt för att gå förbi blommor utan att stanna och ta en bild. Vintergäcken verkade njuta av solskenet lika mycket som vi gjorde.

En morgon parkerade vi utanför Söderport, men upptäckte ganska snabbt att det var rejält halt, så efter de här två bilderna valde vi att ”halka” tillbaka till bilen och åka hem igen.
Vi tog revansch på eftermiddagen.

S:t Nicolai tycks vara ”bo” för många fåglar. Inte dumt att ha egen balkong med utsikt över innerstaden.

”Solen lyser, himlen är blå, vad det är skönt att leva då.”
(Solskensvisa, text och musik: Olle Widestrand).

Om någon undrar varför jag har snöat in på Olle Widestrands barnvisor så kan jag berätta att jag gick på lärarhögskolan i Jönköping i början av 80-talet och där lärde vi oss många av hans visor. (Vill minnas att han jobbade där…) Texterna lever kvar och dyker upp ibland i mitt minne.

Nu ska vi strax ge oss ut i solen igen. Fast idag blåser det rejält, så det blir nog bara en tur till Maxi, utan kamera…

16 tankar på “Sol…

 1. Likadant väder här. Om en timme drygt ska vi köra och hämta hem husvagnen. Synd att det blåser så mycket. Men jag är glad att det inte regnar eller snöar!
  Fina bilder som vanligt. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  • Då blev det kanske inget bad idag? Såg att det dalade ner några stora snöflingor på förmiddagen men som tur var upphörde snöandet lika snabbt som det börjat. Nu vill jag inte ha mer snö! Sportlovet är ju slut! Trevlig fortsättning på helgen!

   Gillad av 1 person

  • Tur att inte hela veckan varit som idag… Då hade vi nog blåst bort. Låter bra med soligt och vackert väder! Trevlig fortsättning på helgen!

   Gilla

 2. Visst blir man gladare när solen visar sig och man anar det där känslan av vår. Fina tecken på marken och fåglarna som kvittrar… Hoppas det inte blir något större bakslag nu för det pratas ju om arktisk vinter.
  Härliga bilder från era promenader!

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Ja sol behöver vi! Det är långt till vår hos oss också, idag… Men, det är förhoppningsvis bara ett tillfälligt bakslag under en vecka. Ha´ en fin fortsättning på helgen!

   Gilla

 3. Vad trevligt med en runda i Visby sol. Och visst är solen välkommen. Kan tänka mig att Visby har ett helt annat lyster i det sköna solskenet.
  Tack för en trevlig runda och fina bilder.
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Tack för att du följde med på rundturen. Nu när vi bott här i några år så tror jag att vi sett Visby i alla slags väder. Därför kan vi konstatera att varje årstid har sin charm. Fast visst är det så att det blir ljusare och trevligare att vara ute när solen förgyller tillvaron och lyser upp än vad det är när dimman ligger tät…
   Kram tillbaka!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s