Fråga 17

Vad ser du?

A. EN BIT AV LJUGARN
B. EN BIT AV SLITE
C. EN BIT AV RONEHAMN

Regler & mål:
Tävlingstid: 18:00-22:00
Svara med EN bokstav.
Fråga 20 har fyra alternativ.
Skulle fler än en klättrare komma upp samma kväll vinner den som sätter ner fötterna på toppen först. De som kommer upp på berget får väldigt gärna fortsätta (om de har tid) heja på de som klättrar genom att skriva snälla saker, hjärtan, glada gubbar o.s.v. i EN KOMMENTAR, som därmed ger poäng till dem som svarar rätt under kvällens fråga. Dock inga bokstäver som rör ihop det för domaren. Helst inte när sexton stycken hunnit upp. 😉

Nått bergstoppen: ❤ =Skrap-Kryss
1. Laila ❤ 221116
2. Wiolettan ❤ 221117
3. X ❤ 2211XX
4. X
5. X
6. X ❤ 2211XX
13. X ❤ 2211XX

Rebmevon ligger 222 meter över havet –
Så här långt upp längs bergskanten har
 deltagarna hunnit efter fråga 17:

NamnMeter
Ditte169
Signhild154
Kerstin N153
Lisbeth153
Kerstin Cecilia146
Znogge145
Cecilia O145
Maj142
Marie K142
Ethel141
Sussie140
Sven-Arne138
Jennifer134
Minton132
Lizzanpizzan122
Thomas119
Anita L119
Ing-Britt116
Blomsterbönan115
Gunilla W114
Anette113
Eva-Lotta103
Emil102
  
Marie T96
Lena W90
Christina O84
Eva J82
Marianne68
Gunnel67
Louise62
Eva R61
Börje56
Martin28
  
Anki A0
Inger B0
Pelle0
Saga0
Ingela0
13 frågor kvar 

Ledare av högst kvällspoäng:
Wiolettan har nog haft den vinsten i sitt grepp sedan fråga 1 med sina 37 poäng.
Poäng för rätt svar:
Den som först svarar rätt får poäng efter hur många som deltagit i kvällens fråga. Övriga som svarat rätt får poäng i en fallande skala.

Skrap-Kryss till följande:
De tre på pallen. ❤ ❤ ❤
Den som når bergstoppen som SEXA. ❤
Den som når bergstoppen som TRETTONDE person. ❤
Den som först fått högsta kvällspoäng. ❤

66 tankar på “Fråga 17

  • Minns att jag funderade på om den här bilden skulle få vara med i leken. Tänkte sedan på förra året och ändrade mig. Det behövdes kanske i detta läge en ”enklare” bild så inte all klättring stoppade upp. Därför slapp den gallras ut. Dessutom var den rätt ”otydlig” med sina morgonfärger. Frågan är annars om det behövs några bilder? 33 % och ibland 25 % skulle kunna räcka långt. Eller inte? Som fotobloggare har jag kvar ett smil efter sjutton frågor. 😀 Som privatperson ser jag inte fram emot ett möte om några timmar. 😦 Möjligtvis gör KåseriBosse det. 😉

   Gilla

   • Bilden är vacker och den platsade bra tycker jag. Jag var ganska så säker på att det var Ljugarn, för det var ju där ni tittade på solens gång, men så ringde telefonen och jag skulle svara samtidigt. Var säkert på att jag hade sett att Ljugarn stod på B och klickade snabbt men så var dessvärre inte fallet. Självklart föreställde inte bilden ”cement-Slite” men det är inte lönt att gråta över spilld mjölk för vi har två mycket värdiga överst på pallen men visst blev jag irriterad.

    Ja, frågan är om bilderna behövs? Min tanke är att de fyller en viktig funktion. Ska jag vara helt ärlig så föredrog jag nog när man kunde klura fram var bilderna var tagna om man ville ta sig den tiden. Det lockar mig mer än när det är rena gissningsbilder och bara pang på rödbetan. Bara en tanke…

    Hoppas mötet blir ok ändå!

    Kram

    Gillad av 1 person

   • Jag visste att Ljugarn var rätt för jag såg det på det gråa huset till höger på bilden, ett hus som går i vinkel. När jag skulle svara ringde telefonen och jag skulle göra två saker samtidigt. Var säker på att Ljugarn stod på B men så var det inte… Tack, det har inte alls varit min omgång i år och när jag för en gångs skull var säker schabblade jag bort det. Bara att ta nya tag eller inte 😉

    God fredag!

    Gilla

 1. Klart att du ska ta nya tag, det gör du om jag känner dig rätt, men jag förstår din frustration, har själv drabbats.
  Mitt problem annars har varit att jag inte kommit in förrän ett par minuter har gått, så det känns bra att den stressen är över.
  Håller tummarna, Znogge.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Det har drabbat mig också när jag kommenterat speciellt via telefonen. När det var frågan med ”bananskalen” tog det en evighet innan sidan kunde uppdateras och sedan såg jag inte bilden. Stressframkallande utmaningar är inte min grej längre även om det bra är en lek 😀

   Tack och kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s