Kvalomgången: Uppgift 2 av 10

Uppgift: FIRAS EFTER TJUGOFEM ÅR
Svar: 13 bokstäver
Tävlingstid: 19:00-21:00
Poäng för rätt svar: 25-22-20-16-15-14-13-12-11-10-8-7-5-5-5
Ditt mål: Vara en av de tjugo som går vidare till Mellanrundan.
Regler: Bokstäverna ska vara precis som mitt facit. Om WordPress skulle krångla eller strömmen försvinner lägger jag in när det funkar igen och tävlingstiden blir från ”då” och två timmar framåt.
Blir det lika slutpoäng om ”gå-vidare”, avgör högst uppgiftspoäng (först).

Efteråt:
Mitt facit: SILVERBRÖLLOP
Flest titlar först: Znogge, 1, Anita, 1

Pl.TABELLPOÄNG
1Znogge120
 Anki A83
 Signhild74
 Gunnel60
 Anita L60
 Inger B49
 Wiolettan48
 Marianne S43
 Lisbeth40
10Minton37
 Ethel34
 Maj31
 Sven-Arne30
 Cecilia29
 Blomsterbönan28
 Ingbritt J25
 Eva-Lotta24
 Kerstin Cecilia18
 Ditte17
 Pelle16
 Det magiska strecket😊
21Lena W14
21Laila14
23Thomas P13
23Jennifer13
25Gunilla W11
26Louise10
26Ingela10
28Kerstin N9
29Barnaby8
29Christina O8
31Eva R6
32Börje1
 Åtta uppgifter kvar; kl.19-21

MERITARKIVET
Poäng
Znogge
Anki Arvidson
Signhild Hortberg
Wiolettan
Åsa Bäcklund39
Inger Börmark
Gunnel Moberg
Marianne Johansson-Sturk
Sven-Arne Petersson
Cecilia Ottosson
Göran Nilsson19
Eva-Lotta Nilsson
Lippe Forsberg18
Anita Linder
Kerstin Cecilia
Lisbeth Ahlskog
Åse Holmander-Mehlin13
Beppan12
Minton
Susan Johansson9
Lena Wik
Emil Lind9
Susan Adelbrant8
Pia Boman8
Comsi Comsa8
Primrose8
Blomsterbönan
Annika Sohlman7
Eva Rohlén
Gunilla Wahlberg
Tobbe Nilsson6
Maj Johansson
Ingela Harrysson-Nilsson
Kerstin Nilsson
Marie Kristoffersson4
Thomas Petersson
Per Börmark
Ethel Hedström
Susanne Pettersson2
Greger Byskata2
Laila Larsson
Anne Redforsen1
Börje Carlsson
Monica Jelander1
Torsten Larsson1
Anita Jacobsson1
Bo-Gunnar Larsson1
8 chanser kvar för ”veteranerna” att ta sig vidare till Mellanrundan 

Priser:
6 st Skrap-Kryss: I Kvalomgången behöver du bara rikta in dig på att hamna på 20-i-topp-listan. Men att svara rätt först under de tio uppgifterna är en bra början på priskategorin ”Flest titlar först”. 😉

Information:
De som varit framgångsrika genom Korsordsmästerskapens historia kan i Kvalomgången få loss intjänade poäng. Poängen är tillkomna genom placeringar bland de tio bästa i sluttabellerna och antalet titlar. (275 titlar mellan 2013-2021) Personerna måste kliva in och deltaga i kvalet, men behöver inte ha rätt svar. Möjligheten för dem är borta efter tio uppgifter.
I Mellanrundan och Finalen nollställs tabellen. I Kvalomgången får de som aldrig deltagit en ärlig chans att ta sig in ”bland de tjugo”, med hjälp av höga poäng för rätt svar och lite lättare uppgifter.
Ni som inte går vidare från Kvalomgången kan fortsätta tävla i ABC som börjar 1 november klockan 18:00-22:00. (Givetvis är ABC öppen för alla) Hur många når bergets topp? Sista lotten går till den som kommer upp som trettonde person. Även där bjuder jag på 6 st Skrap-Kryss. Ha det så trevligt i höstmörkret. 😊 Just nu åskar & blixtrar det för fullt utanför mitt fönster.

83 tankar på “Kvalomgången: Uppgift 2 av 10

   • Håller med dig, nu är den detaljen klar. Jag hade för bråttom helt enkelt och såg inte förrän jag hade sänt iväg kommentaren att jag i hastigheten hade stavat fel.
    Grämer mig, jo det gör jag alltid då jag gör fel, men inget jag kan göra något åt efteråt, bara gå vidare och försöka att vara med alla kvällar. Mitt hjärta är ju lite nyckfullt, minst sagt.
    Hoppas att du får må bra.
    Kram!

    Gilla

   • Lätt hänt. Såg att hela sju stycken fick iväg en kommentar klockan 19:01. Din står det 19:02 på liksom fyra andra. Nästa 19:03. Oj vad snabba ni var/är. Men jag lovar och framförallt hoppas jag det blir svårare längre fram. Helst i finalen. Där tror jag de tio kommer att köra med olika taktiker under de tio kvällarna. Men först handlar det om Kvalomgång. Nu är det hela 34 stycken som deltagit. 14 av dem kommer inte att få tävla vidare. Tur jag kan erbjuda ABC istället. Givetvis för alla andra också. Kram
    Ps. Snart dags att stänga

    Gilla

   • Läser nu att flera hade problem i portgången. Undrar vad det beror på? Jag kom inte heller in, varken igår eller idag. Igår bytte jag lösenordet och kom in. Men tror inte det var det som hjälpte för idag var det samma problem.
    Nu blir det dubbel spänning: kommer jag in 🙀 och klarar jag frågan 😳?
    Tror du får ge pluspoäng till alla som lyckas ta sig in till tävlingen 😁😝

    Gilla

   • Det är Solveig som hjälpt mig in. Nu vågar jag inte gå ut. Men det gäller att inte göra det av gammal vana. Sorgligt att det ska vara så. Men det skapar mer dramatik. Eller inte. Ser ni ingen fråga. Men min regel. Kanske kommer jag att lägga in en klockan två på natten. Då är det fyra på morgonen som är sluttid. 😉

    Gilla

 1. Tack för i kväll. 🙂 Trist när tekniken inte funkar. Jag har problem med att komma in på WordPress. Både idag och igår. Mycket strul för två veckor sedan som rättade till sig förra veckan. Läste att andra hade samma problem som jag hade. Det borde vara förbjudit vid den här tiden på året. 😦

  Gilla

 2. Hm, ser att det verkar vara problem med WordPress just nu för många (har inte bara sett det i det här inlägget utan även hos andra bloggare). Är det när man ska logga in generellt för att jobba med bloggen eller är det när man ska kommentera? Jag har valt att ”stanna inloggad” d.v.s. när jag går ur så stänger jag bara sidan men loggar aldrig ur. Så nästa gång jag startar upp datorn och öppnar WP så är jag redan inloggad. Och om det är problem att logga in så törs jag definitivt inte logga ut … Hm, undrar vad dom håller på med egentligen … hittar inget på forumen heller …
  Håller med dig, det borde inte vara tillåtet att hålla på med ändringar när korsordsmästerskapen pågår 😉

  Igår eftermiddag var det riktigt ruggväder här. Hårda vindar, skyfall och åska! Men idag skiner solen från en klarblå himmel … hoppas den gör det hos er på öjn också!

  Kram från Kringelstan

  Gilla

  • Först och främst STORT grattis till en titel. 🙂 Jag som var så tacksam för att strulet med snickra ihop bild och text plötsligt fungerade igen. Så dök detta nya problem upp för några dagar sedan. Direkt började jag med samma taktik som du gör. Men. Jag glömde det igår och stängde av misstag av på förmiddagen. Tur Solveig var hemma och lyckades rädda mig på kvällen. Nu måste jag försöka komma ihåg att inte logga ur. Trist att det skulle dyka upp nu. Tråkigt för de som kämpade igår och antagligen första kvällen också. 😦 Det är bara att hoppas det rättas till snabbt. Jag gissar att pressen på WordPress har blivit intensiv.
   Jag var uppe vid midnatt. Som det lät. Jag vred om p och såg hur det blåste rejält i träd och flaggstång. Tänkte på att Solveig inte kan cykla i det vädret till jobbet. På morgonen hade det lugnat sig rejält. Här skiner solen och jag tror det blir en sväng med cykeln. Så allt går inte att skylla på tekniken. Vissa saker handlar om konditionen. För om det börjar blåsa igen kanske jag hamnar på Fårö snabbt. Sedan när jag ska hem… 😦
   Kram, Bosse

   Gilla

   • Tack så mycket 🙂
    Det känns ju verkligen inte alls roligt om det inte ens går att logga in 😦 … nu gäller det att du inte loggar ut av gammal vana. Vissa saker sitter ju hårt i ryggmärgen …

    Så stormen var hos er vid midnatt. Vilken tur att det inte blev strömavbrott också … Och vilken tur att det mojnade så att Solveig kunde ta cykeln till jobbet för jag anar att hon tycker det är en skön stund att få cykla på morgonen. Hoppas också att du kan ta cykeln med på en sväng i solskenet.
    Ha, ha … då får vi hoppas att det inte börjar blåsa igen så du hamnar på Fårö … Om inget händer ikväll kl 19:00 så kan det alltså bero på att WP krånglar eller att du blåst till Fårö 😉

    Kram

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s