Vi bytte ut gult mot rött

Efter drygt två år var vi tillbaks på en Hemester på Ljugarns Semesterby & Camping. Hade vi bott i ”vår” läckra gula stuga igen skulle det inte blivit något blogginlägg. Aldrig samma …

Vilken megastor förändring vi gjorde. Bytte färg och fysiska ytor. Helt smärfritt blev det inte. Solveig erkände att hon också gjorde samma misstag, som jag gjorde x gånger när jag var på väg mot den gula stugan. Det gick aldrig så långt att jag klev över tröskeln. Kvinnorna hade antagligen vrålskrikigt.

Annars var mycket sig likt. Nästan som två stugtvillingar. Vi trivdes lika bra i röda som i gula stugan. Men det var några grader lägre utomhustemperatur och mindre sol denna gång. De tvåbenta ”varelserna” var också färre.

Trots allt hann vi med att sitta ute och både äta och njuta en stund – då och då. Mellan alla våra planerade och spontana aktiviteter.

På sommaren är det gott om människor i Ljugarn. Då är ett boende här väldigt geografiskt lämpligt. Nära till sandstrand och matställen. Möjligheter att både cykla, springa och rasta husdjur. Både i skogen och längs kusten. Ska man vidare på en biltur behöver man inte köra in i värsta smeten av flanörer. Istället går det relativt snabbt att förflytta sig till olika destinationer. Smultronställena ligger nästan på rad. Allt beror på vad du är intresserad av.

Tiden gick snabbt. Perfekt att det gick att komma nära med ”Den lilla blå” vid på- och avlastningsprocessen. För det hade regnat rejält sista natten och var geggigt och blött på marken. Regnar gör det nu rejält utanför mitt fönster. Vilken tur att vi fick en härlig söndag igår. Ett tag var vi mindre än två mil från Ljugarn.

14 tankar på “Vi bytte ut gult mot rött

 1. Det ser verkligen trevligt ut, både inne och ute vid de små stugorna. Vackra bilder i både gyllene ljus och lite blåare skimmer. Och det lilla stentornet fick mig att tänka på Mästarnas mästare.
  Jag såg när jag kollade radarn imorse att ni hade häftiga regn över Gotland och Visby. Här såg jag att ett ”orange” regnområde var på väg och vi skyndade oss ut. De hotfulla molnen drog sig närmare och och till slut gick dom till fullt anfall. Lucy såg ut som hon kommit ur duschen men hon älskar när husse gnuggar henne med badlakanet. Och sedan smakade frukosten extra gott.
  Just nu är det uppehåll men jag anar att mer regn kan komma. Välkommet i min nyfriserade trädgård med nyplanterade buskar!

  Kram från en Kringelstad där regnet hänger i luften!

  Gilla

  • I den grenen syns verkligen vem som har nerverna utanför tävlingsdressen och vilka som har kylan, rätt taktik och tålamod. Ibland förstår vi inte hur vissa tänker när de bygger grunden.
   Vilken dramatik du beskriver så det känns att jag är med på turen. Kanske hade Lucy beställt det för att få njuta en stund av husses ”behandling”. Hon kände det som hon var på SPA. givetvis smakade frukosten extra gott efteråt.
   Min app inför de nio närmaste dygnen har mest droppar och hög regnprocent.
   Kram från inomhusBosse

   Gilla

 2. Så fina stugor! Skönt att ni inte bytte ner er när ni bytte färg!
  Härliga omgivningar ser det ut att vara.
  Här regnade det igår kväll, men inte nu.
  Glad måndag!

  Gilla

  • Vårt krav var att vi ville ha en av de ”vidgjorda” stugorna med altandäck. Min önskan om blå stuga var svår att tillfredsställa. 😉
   Tror du hade gillat Ljugarn. Snabb väg ner till plurret.
   Du lär få en hel del regn under veckan. Verkar inte som ”någon” slipper undan. Det är bara att gilla läget. Jag fick min ”dag” igår. Men efter två inomhusdagar i rad börjar jag bli lite uttråkad och seg. Men idag känns det okej. En vecka på raken inomhus – då klättar jag på väggarna.
   Tack ska du ha.

   Gillad av 1 person

 3. Ljugarn är verkligen ett trevligt ställe och förr var det lite fint att bo där sommartid. Många kändisarna hade sommarhus i Ljugarn och nu har ju ett par till bott där: Bosse och Solveig!
  Kram, Ingrid

  Gilla

 4. Så fina stugorna ser ut och nu vet ni att båda färgerna fungerar 😉 Sedan är kanske den inre skönheten viktigare. Av de fina bilderna att döma kunde ni njuta av riktigt bra väder änd.

  Kram och god måndag!

  Gilla

  • Nu kan vi sova gott på minnet. Trots att det inte blev någon blå stuga. 😉 Vi hade tur med vädret. Hade det regnet som kom en natt kommit på dagen så hade slutintrycket blivit ett annat. Nu fick vi gjort det mesta som vi planerat. Den sak som inte fungerade rättade vi till igår. 😉 Men givetvis var helintrycket ljusare när det var juni och det mesta av sommaren låg framför oss. Blir det någon mer Hemester i år får det bli hotell.
   Tack ska du ha.
   Kram

   Gilla

 5. De ser trevliga ut de små stugorna. Påminner en hel del om de som vi hyrde förr om åren i Ångermanland innan jag fick vårt lilla krypin av min bror.
  Fast vi hade ingen altan, bara uteplats, men det gick bra ändå.
  Så vackert det är med det blåa havet som glittrar. Är det en stengubbe som håller utkik?
  Det är så trevligt med utflykter, nya intryck och vyer.
  Trevlig kväll.
  Kram!

  Gilla

  • De som är ”uppgraderade” håller hög klass. Synd ni inte kom iväg till ert krypin i år. Men nästa år hoppas jag allt är mer gynnsammare för er.
   Gotland har många stengubbsvakter längs kusten. Behövs lika mycket nu som förr. Tyvärr. 😦
   När jag sitter här inne igen när det ösregnar ute är det tacksamt att tänka tillbaka på utflykter vi gjort här på ön. Den senaste i söndags när vi knöt ihop ”kyrksäcken” som påbörjades en varm augustidag 2018. Då när vi tog en välbehövlig paus i allt uppackande.
   Tack ska du ha.
   Kram tävlingsfixare Bosse.
   Ps. I år börjar det redan den 15 oktober med ett kval när det gäller Korsordsmästerskapen 2022. ABC på gotlanduppochner börjar som vanligt 1 november.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s