I väntan på sol och värme

Andra kanske inte håller med, men personligen tycker jag ett besök vid världsberömda Fabriken Furillen gör sig bäst i ett ”väder i gråskala”. Det var ju där vi stannat en bra stund på station ett för att plåta och studera det som proffsfotografer från hela världen gjort före oss.

Amatörfotograferna såg varken barn eller ”rostiga” djur. 😉 Jag är mycket förtjust i de rostiga skyltarna de har här på halvön. De gifter sig med miljön. Fortfarande hade min hjärna inte helt släppt besöket https://gotlanduppochner.com/2022/07/01/fabriken-furillen/
Samtidigt var vår gemensamma önskan att solen skulle tränga sig igenom molntäcket så vi kunde inta vår frukost utomhus, innan vi cyklade iväg till naturreservat och andra ställen på Furillen. Klockan hade knappt passerat sex. Vi bestämde oss för att fortsätta i ”Den lilla blå” och rulla vidare i ”Blåeldens tid”.

Jag älskar blåeld, slingrande grusvägar och lagom gropiga vägar. Borde tagit reda på vad fyren heter, eller vad det nu är? Eller så bollar jag över till en besökare. 😉

Hallå där! Optimisten inom mig såg allt luckan och glimten av ljus. Kanske…

Vi rullade nerför grusvägen till parkeringen vid naturreservatet. En bil och ett litet tält bredvid trägrinden skvallrade om att någon/några just då sov. Kom solen fram till en utomhusfrukost? Bjöd vi ”tältisarna” på breakfast? I ett senare blogginlägg får du kanske svaren. Men först blir det årstidsbilder. På måndag kommer det två inlägg. Först fototävling tidigt på morgonen och sedan bjuder Solveig er på en resa till Stora Karlsö.
Det sistnämnda inlägget kommer att ligga först ett tag under kommande vecka.
Svar och tabell i Almedalstävlingen kommer senare…

18 tankar på “I väntan på sol och värme

 1. Hoppas ni inte väckte tältarna!
  Vacker tur ni var ute på. Hoppas solen kom fram.
  Jag tror det är en fyr. I Viken är fyren placerad så ute i vattnet. Det är den säkert på fler ställen, men nu kom jag att tänka på den.
  God lördag!

  Gilla

  • Det blir mer stämningsfullt. Men utan blåelden hade det inte fallit i min smak. Jag skulle vilja jämföra med ett besök med sol och mer värme. Det finns några Insta-vänner som brukar lägga in fina solskensbilder vid besök på ”lillön” och berätta kort och lyriskt om halvön.
   Mina foton på fyrar som ligger ute i havet platsar oftast inte på bloggen. Lite synd. Borde haft fler tekniska möjligheter. För det kan väl inte handla om fotografen? 😉
   Tack ska du ha. Här packas och förbereds det. Hoppas vi får lite mer tur än kidsen, som satt på fel sida i planet igår kväll och missade den fina kvällshimlen.
   Kram

   Gilla

  • Den var för x antal veckor sedan. Idag har vi tagit det lugnt. Jag cyklade ut en runda. Riktigt kylig och stark vind, men varm sol. Svårt att klä sig rätt.
   Det kommer att bli en intensiv måndag för oss. Två blogginlägg och en tur med plåtfågel till Skåneland. Jag har inte varit på fastlandet sedan februari 2020.
   Hoppas sötnosen vaknade pigg och glad.
   Kram, Bosse

   Gilla

 2. Jag håller med. Och jag tycker mycket om bilderna som ger mig en känsla av äldre målningar med lite dovare färgskala.
  Bilden ovanför den röda fyren(?) tycker jag mycket om. Vägen som börjar nere till vänster och fortsätter genom bilden med en undran, ”vad väntar därborta” … dessutom kantad i blågula dova nyanser. En mycket vacker bildserie …

  Kram och fin lördag!

  Gilla

  • Kul att du tycker om bilderna. Utan den ”räddande” blåelden tror jag inte jag skulle blivit nöjd. Om vi kommer till den lilla ön en tredje gång hade jag uppskattat idel solsken och lite varmare. Nu var det kallt om händerna när vi cyklade.
   Det är också min favoritbild av dessa inlagda.
   Lördagskvällskram
   Ps. Hoppas ordspråket ”En olycka kommer sällan ensam” inte stämmer på måndag morgon. 😉 För det kommer att bli en intensiv måndag för oss, som avslutas med en resa med en plåtfågel. Gärna med en solnedgång. ❤

   Gilla

   • Jag förstod av din bloggtext att något var på gång! Resa med plåtfågel låter spännande (stavningskontrollen försökte ändra till påfågel, jag fick vara envis). Jag hoppas naturligtvis att ni får en riktigt fin resa och att det blir en vacker solnedgång. Solnedgångar från plåtfåglar kan vara väldigt fina …

    Gilla

   • Påfåglar är vackra att skåda. Det gjorde jag ofta som liten grabb. Barndomsminnen fladdrade just nu förbi.
    Jag har funderat på det och kommit fram till att jag bara upplevt det en gång. På resan till Wien. Det är sällan jag åkt iväg så sent. Stavningskontroll kan verkligen ställa till det. Pinsamt ibland. Nu ska jag snart lämna över tangentbordet till Solveig som får börja jobba med nästa blogginlägg.
    Kram

    Gilla

 3. Det spelar ingen roll att bilderna togs under ett molntäcke. De är fina! Hoppas allt går bra med plåtfågelresan. I Australien har det varit ganska struligt att flyga under de senaste månaderna. Vi had dock tur och ingen av våra flyg blev inställda. Väskorna reste också med samma plan :-). Ha en trevlig resa! Kram Anne

  Gilla

 4. Håller helt med att jag älskar lagom gropiga, slingrande och grusbelagda vägar gärna kantade av blåeld och att hav gärna finns på bild. Underbart 😍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s