Väte missionskyrka

Väte friförsamling grundades 1889.
1944 bytte de namn till Väte missionsförsamling.
1968 uppgick församlingen i Gotlands västra missionsförsamling.
Numera ingår församlingen i Equmeniakyrkan.

Nytt är också att det numera finns ett gym i källarvåningen. Fiffigt. Styrka både för kropp och själ under samma tak.

Lite kuriosa: Huset ligger bredvid väg 142. 1958 fick huset flyttas tio meter in på tomten. Orsaken var att vägen låg för nära. En arbetsuppgift som knappast fixades på en kafferast. Vi åker då och då förbi hus på mindre vägar som ligger väldigt nära asfaltsvägen. Extra läbbigt om det finns en skarp kurva och om det dessutom är blankis på asfalten. Skyddsänglarna får ofta jobba övertid. Jag har personligen, som en del läst i mina/våra kåseriböcker fått hjälp av dem. Både som ljugande barn, busunge och mindre vuxen. Ändå har jag inte skrivit om alla episoder. Bara gjort urval. Var rädd om dig läsare. Det finns bara en av dig. ❤

8 tankar på “Väte missionskyrka

  • Jag hoppas de finner kraft oss varandra. Tillsammans blir vi oftast starkare.
   Det var inte i år vi stannade till där och tog korten. Så jag vet inget om det aktuella. Men i helgen satt jag någon timme på bibblan och såg två nya böcker om orkidéer och kyrkor & kapell & missionshus på Gotland. Då kände jag igen detta hus och kom på att det låg någonstans i mitt arkiv och väntade på sin chans. Så blev det oväntat en solig majdag. 🙂
   Nu har jag dessutom rättat till och lagt dit rätt ”startbild”, som inte fanns på plats tidigare. Vilken tisdagsslarvis jag är. Upptäckte det nyss när jag kollade i paddan.

   Gillad av 1 person

 1. Så fina slutord i ditt inlägg. Ja, vi ska vara rädda om varandra. Så fiffigt att både kropp och själ samsas under samma tak. Ser ut att vara ett eternithus. Det var ju fint att måla det gult, brukar annars vara gråa. Ha en fin vecka.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s