En solig och kylig marsmåndag

Efter att ha traskat upp och ner för de mysiga gränderna runt Hästgatan lockade en eftermiddagsfika.

Den här gången gled vi in på S:t Hans Café på S:t Hans plan. Många hemmagjorda frestelser att välja mellan. Vet att de oftast använder sig av råvaror från Gotländska producenter.

Val av sittplats är enkelt en varmare dag längre fram på året. På semestrar har vi suttit här utomhus och njutit av anorna från 1200-talet. Mäktigt att sitta omringad av S:t Hans gamla kyrkoruin.

Den här gången var det första gången som vi valde ett bord inomhus. Solveig saknar ögon i nacken, men jag såg utmärkt ut från mitt håll. Gott kaffe. Tilltugget delade vi naturligtvis på. Mums!

Jag uppskattar fik som har öppet året runt. Här på S:t Hans serverar de faktiskt både frukost, fika och lunchmeny. Nu var vi tankade för fler ljuvliga gränder. ❤

14 tankar på “En solig och kylig marsmåndag

 1. Det var ett populärt lunchställe när jag jobbade på Payex. Där hade vi vinterpris även under somrarnas turistsäsong, men när det det många år sedan jag var där. Det måste nog bli ett besök där snart.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  Gilla

  • Smart av dem att ge trogna kunder samma pris året om. Mysigast tycker jag det är att i rätt väder/kläder sitta utomhus bland ruinerna. En sådan dag borde du passa på någon gång. En reflektion som jag gjorde tidigt var att vädret kan variera otroligt mycket bara genom att åka ett par mil från bostaden. Därför har vi alltid extra kläder i bilen även under högsäsongen.
   Mysigaste dagen var på Våffeldagen/fredagen i Solsänget och den trippen. Appen stämde perfekt. Nio minusgrader var det i morse när Solveig cyklade till jobbet. Nu är det bara minus 0,1 och sol. Efter lunch blir det cykeltur.
   Kram, Bosse

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det uppskattat när de har öppet året om för det behövs lite liv och rörelse även vintertid.
  Gott att dela för att få smaka mer tycker jag 😀

  Kram och god lördag!

  Gilla

 3. Jag var med Yngstas svärmor och fikade på ett, för oss, nytt ställe. Mycket trevligt och gott. Vi delade på en croissant och en kanelbulle.
  Trevlig helg!

  Gilla

  • Det såg gott ut. Spännande att upptäcka nya ställen. Jag fick en anledning att titta efter var det låg någonstans. Hade vi hamnat på bibblan i Ljungby kanske det hade blivit ett av våra favoritfik, när vi tog en tur till Bolmen en solig eftermiddag.
   Kul att ni trivs ihop.

   Gillad av 1 person

   • Det var gott, men långt ifrån Ljungby och Bolmen. Hade du däremot hamnat i Älmhult eller Osby så hade du haft nära.
    Det är en fördel när man trivs ihop.

    Gilla

   • Jag jobbar inte som bibliotekarie längre. Numera går jag på första ”träffen”. 😉 Såg nu att det finns ett med samma namn lite söder ut. Tror aldrig jag varit i just de krokarna runt det Loshult. När vi åkte till IKEA var det från andra håll. Ha ha! Vänta lite. Det finns en gammal hemlighet begravd. Men detta är en offentlig blogg… 🙂

    Gilla

 4. Visst är det trevligt med serveringar som har öppet året om. Och att fika i denna miljö hade jag också gärna gjort.
  Skönt med energi för att fortsätta i gränderna.
  Tack för besöket.

  Gilla

  • Utanför den enda staden finns tyvärr en stor tendens att många ställen bara följer turiststormen. Sedan är det så inom liknande branscher att ägarna bor i STORA STADEN i Sverige och gör ett härligt break från den vanliga verksamheten under några intensiva veckor. Antagligen hade jag gjort samma sak om jag var i ”deras kläder”. 🙂
   De där gränderna påminner mycket om Gamla Stan hos dig.
   Varsågod. Såg på Insta att du rest söderut.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s